Görüş Bildir
Haberler
Gönüllerin Kraliçesi Prenses Diana'nın Moda Dünyasındaki Geçmişten Günümüze Süregelen Etkisi

etiket Gönüllerin Kraliçesi Prenses Diana'nın Moda Dünyasındaki Geçmişten Günümüze Süregelen Etkisi

Effy
20.08.2021 - 21:00

Prenses Diana'nın 80'ler ve 90'lardaki görünümleri bugün hala çok seviliyor ve kullanılıyor. Zaman çoğu şeyi değiştirmiş olsa da, Wales Prensesi tarafından kullanılan bazı püf noktalar hala günümüz ünlüler tarafından kullanılmakta. 

Prenses Diana ve ünlülerin görünümlerinin karşılaştırıldığı bu fotoğraflara bakarken, gönüllerin kraliçesinin moda dünyasında nasıl etkili olduğunu fark edeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnciler

1. İnciler

İnci takılar bugün halen yaygın bir şekilde kullanılıyor. Örnek olarak; Jennifer Lawrence 2019 Paris Moda Haftası, Dior gösteriminde farklı bir inci takı tercih etmiş. Jessica Chastain de aynı şekilde 2017, amfAR hayır etkinliğinde inci dizisi takıyor. Prenses Diana inci kolyesini 1997, Kuğu Gölü balesinde sergiledi!

2. Kırmızı ve Mor Uyumu

2. Kırmızı ve Mor Uyumu

Prenses Diana, 1997'de kırmızı ve mor rengini birleştirerek muhteşem bir renk kombinasyonu oluşturdu. Meghan Markle bu ünlü renk kombinasyonunu 2019 yılında tekrarladı.

3. Sweatshirtler

3. Sweatshirtler

Halkın prensesi Diana'nın geçmişte sıklıkla tercih ettiği rahat sweatshirtleri, bugün bizler de çok kullanıyoruz. Hailey Bieber için bu giyim eşyasının en büyük fanı denebilir. Hayranlar günlük hayatında ne kadar sık bu rahat parçayı tercih ettiğini görüyor. Irina Shayk da dışarıda gezerken sweatshirt tercih edenlerden.

4. Kırmızı Kaban

4. Kırmızı Kaban

Prenses Diana, 1996'da kırmızı kaban ve siyah çanta görünümü ile çok sevildi. Kate Middleton yine benzer bir kaban ile görülüyor.

5. Leoparlı Mayolar

5. Leoparlı Mayolar

Leopar deseni 2000'lerde moda tutkunları arasında ünlenmeden önce bu parça Prenses Diana tarafından giyilmişti. Ancak bugün hala bu benzer şaşalı görünümün ünlüler tarafından tercih edildiğini görebiliriz. Örnek olarak; Kendall Jenner'ın 2017'de yatta giydiği mayosu. Yine Salma Hayek 2019'da plajda leoparlı mayosu ile.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Renkli Çoraplar

6. Renkli Çoraplar

Tek renkli bir görünüm: Elbisenin, ayakkabıların ve çorapların aynı renkte olduğu bu görünüm, Prenses Diana tarafından 1992'de Paul McCartney konserinde giyildi. 2021'de benzer görünüm Bella Hadid tarafından Versace podyumunda giyildi.

7. Mini Beyaz Elbise

7. Mini Beyaz Elbise

Mini beyaz elbise, Prenses Diana'dan beri tüm moda tutkunlarının dolabında yerini alıyor. 1995'de mini beyaz elbise ile görüntülenen Diana birçok kişiye ilham oldu. Benzer bir elbise Dakota Fanning tarafından kırmızı halıda 2018'de giyildi.

8. Mavi Takım

8. Mavi Takım

Chanel'in mavi takımları uzun süredir piyasada olsa da, modası bir an bile geçmedi! benzer bir takım Kristen Stewart tarafından 2018'de Cannes Film Festivali'nde giyildi. Ancak o daha rahat bir tercih yaparak pantalon giydi.

9. Açık Sırt Detayı

9. Açık Sırt Detayı

Üçgen sırt dekoltesi 80'lerde terk edilmeyen trendlerden. Emily Blunt, 2015 yılında 68. Cannes Film Festivali'nde benzer bir elbise tercihi yaptı. Prenses Diana ise 1985'te Bir Cinayete Bakış film gösteriminde giymişti.

10. Tek Omuzlu Elbise

10. Tek Omuzlu Elbise

Yapışan bir elbise, parlak bir kumaş ve açık bir omuz: Prenses Diana'nın James Bond galasında giydiği bu kombin, 30 yıl sonra bile hala moda. Benzer bir elbise Anne Hathaway tarafından The Late Show with Stephen Colbert programında giyildi. Aynı şekilde Renee Zellweger 2020 Oscar töreninde bu elbiseyi tercih edenlerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çizgiler

11. Çizgiler

Koyu çizgili kıyafetler günümüz ünlülerinde sıklıkla görülüyor. Diana, çizgili kıyafetini beyaz bir şapka ve büyük küpeler ile tamamlamayı tercih etmişti. Lady Gaga daha abartılı bir seçim yaparak siyah aksesuarlar ile kombinledi. Kourtney Kardashian ise Wales Prensesi'nin seçimine benzer kesimde bir kıyafet ile görülüyor.

12. Dökümlü Elbise

12. Dökümlü Elbise

Prenses Diana, 40. Cannes Film Festivali'nin kırmızı halısında mavi dökümlü bir elbise giydi. 30 yıl sonra aynı görünüm Elle Fanning tarafından Met Gala'da uyarlandı.

13. Açık Omuzlar

13. Açık Omuzlar

Prenses Diana'nın büyük mücevherli kolyesi ile tamamladığı ikonik açık omuzlu elbisesini 1985'te Beyaz Saray yemeğinde giymişti. Benzer bir elbise Blake Lively tarafından başrolünü üstlendiği Ritim Bölümü filminin gösteriminde giyildi. Yine benzer bir tercih Angelina Jolie tarafından BAFTA ödül töreninde 2018 yılında yapıldı. 

Peki siz Prenses Diana'nın hangi trendlerini takip ediyorsunuz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
41
33
6
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M

Mesela prenses Diana iç çamaşırı giydiği için de bugüne yön vermiştir. Ve Su içtiği de bugün su içiyoruz. Mesela kırmızı kaban yani kaban ve kırmızı rengi Di... Devamını Gör

Ördekkaç

Çok asil bir kadın

Nazlı Sevim

öf gerçekten mi ya