Görüş Bildir
Haberler
Golsüz Biten Beşiktaş Fenerbahçe Derbisi Analizi

etiket Golsüz Biten Beşiktaş Fenerbahçe Derbisi Analizi

Mehmet Ali Deniz
03.10.2022 - 10:40 Son Güncelleme: 26.10.2022 - 10:39

Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş sahasında Fenerbahçe’yi ağırladığı derbi golsüz sona erdi. Maçtan önce derbiye bakıldığında son birkaç maçta kötü bir görüntü ortaya koyan Beşiktaş’ın karşısında son maçlarda derli toplu görünen bir Fenerbahçe vardı. Bu gidişat derbide oyun olarak Fenerbahçe’yi bir adım önde gösterirken maçın Vodafone Park’ta olması şartları dengeliyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu maçta Beşiktaş kaybetseydi Valerien Ismael için durumlar pek iyi olmazdı. Jesus için de kaybetmek iyi gidişatı bozacağı bir baskıydı.

Bu maçta Beşiktaş kaybetseydi Valerien Ismael için durumlar pek iyi olmazdı. Jesus için de kaybetmek iyi gidişatı bozacağı bir baskıydı.

Bu çerçevede maç dengeli başladı. Daha önceki yazılarımda da söylediğim gibi Beşiktaş’ın tek planlı oyunu açıktı. Fenerbahçe de bunu çalışmıştı bu yüzden Beşiktaş ilk yarıda oyun adına bir etkinlik gösteremedi.

Beşiktaş set oyunu oynamadan topu Weghorst’a şişirdiği için de Fenerbahçe önde baskı yapmadı. İki takım da önde baskı yapan ve set oynamayan takımlar olduğu için Voleybola benzer vasat bir futbol oynandı. 

Maçta incelenmesi gereken birkaç şey vardı. Tekrar söylüyorum. Beşiktaş B planı olmadan açık bir taktikle oynuyor bu büyük bir sorun. Ayrıca mevcut taktiğinde de sorunlar var. Taktiğiniz Weghorst’u istasyon olarak kullanıp top indirmekse etrafındaki oyuncuların ona yakın oynaması gerekir. Ancak oyun boyunca Weghorst yalnız kaldı. Bu Beşiktaş’ın atak geliştirememesine neden oldu.

Oyun boyunca yeni transferler Dele Alli ve Nathan Redmond varlık gösteremediler. Sezon boyunca sorgulanması gereken bir konu bu. Çünkü bu oyuncular kötü oyuncular değiller ve kötü oynamıyorlar. Sadece herhangi bir etkinlik göstermiyorlar ve sorumluluk almıyorlar. Varlıkları ve yoklukları bir oluyor.

Beşiktaş defansında Tayyip-Saiss ikilisi takımın en iyisiydi. Rakibin hücum gücünü durdurmayı başardılar. Fenerbahçe Rosier’in karşısına hücum gücü yüksek olan Lincoln’ü tehdit olarak yerleştirdi. Bu işe yaradı. Beşiktaş Ghezzal oyuna girene kadar Rosier’den hücum desteği alamadı.

Beşiktaş Ghezzal oyuna girene kadar Fenerbahçe defansını ve Szalai’nin iyi performansını geçemedi ancak Ghezzal oyuna girince oyunun rengi değişti. Ghezzal kendi tehdit oluşunun yanında Rosier’in de hücuma katılmasına katkı sağladı ve birden tehlikeli bölgede toplar Weghorst ile buluşmaya başladı. Beşiktaş’ın tek kıpırtısı bu şekilde yakalanmışken insan neden daha önce Ghezzal ve Gedson oyuna alınmadı diye şaşıp kalıyor.

Genel olarak Jesus kazanmak için ısrarcı değildi. Deplasmanda kazanamazsam kaybetmeyeyim modundaydı. Bu yüzden iki üç pozisyon dışında vasat olan oyuna 70 dk müdahale etmedi. Valerien Ismael de oyuna müdahale etmek için Fenerbahçe’nin hamlesini bekleyince oyun sıkışıp kaldı.

Böylece Fenerbahçe deplasmanda kaybetmeyerek maçı memnun tamamladı. Beşiktaş’ta kendi evinde kaybetmeyerek işleri zora sokmadan derbiyi atlattı.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?