Görüş Bildir
Haberler
Gökçen Gökçebağ Yazio: İki Millet, Tek Devlet

etiket Gökçen Gökçebağ Yazio: İki Millet, Tek Devlet

Gökçen Gökçebağ
09.11.2020 - 11:44

Sonunda A.B.D Trump’tan kurtuluyor. Aldığı oy sayısı yine de demokrat oyverenleri şaşırttı. Başkan seçilmeyişi de beni şaşırttı. Yani söylediği yalanlar ve anti-demokratik kararlara rağmen nasıl oldu da başkan seçilemedi, anlamadım. Ülkedeki demokrasiden şüphe ettim. Başkan Trump da şüpheye düşmüş olacak ki seçimde hile yapıldığını iddia etti. Ben ne yalan söyleyeyim, bu tür manipülasyon iddialarının A.B.D’ de gündeme geleceği kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Bu açıdan da hayal kırıklığına uğradım. Yine de cumhuriyetçilerin senatoyu kontrol edecek olmaları beni demokrasi adına teselli etti. Demek ki önceki seçimlerde oylar sadece bir ekonomik anksiyete sonucu alınmamış. Demek ki hala sistematik bir biçimde ırkçılık destekleniyor. Demek ki A.B.D de tek bir millet değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokratlar kazanmalarına rağmen sonucun bu kadar yakın olmasından dolayı şaşkınlığa uğradılar.

Demokratlar kazanmalarına rağmen sonucun bu kadar yakın olmasından dolayı şaşkınlığa uğradılar.

Yine de kaybettiklerini geri kazanmanın mutluluğu içindeler. Amerika’nın saygınlığını geri kazandığını düşünüyorlar. Zaferi kutlamak için sokaklara döküldüler. Halbuki Trump çok değil bir saat önce “BU SEÇİMİ BÜYÜK FARKLA KAZANDIM” yazmıştı Twitter hesabına. Şimdi siz bana koskoca A.B.D Başkanı’nın elinde istihbarat olmadan böyle bir mesaj yazacağını mı söylüyorsunuz? Çok safsınız! Hiçbir şey olmasa da bir şeyler oldu, bundan kimsenin şüphesi olmasın. 

Madalyonun diğer yüzüne bakacak olursak, Joe Biden türlü kurnazlık ve ayak oyunlarıyla ve hatta manipülasyon yeteneğiyle bu seçimden galip çıkmayı başardığına göre başkan olmayı hak etmiş denilebilir. Bu açıdan gönlüm rahat. Ama diğer taraftan, Trump tabii ki önümüzdeki günlerde bu oyunları ortaya çıkaracaktır. Diğer taraftan da çıkaramazsa, Biden’ın becerisi tasdiklenmiş olur. Enseyi karartmayın… 

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın