Görüş Bildir
Haberler
Gökçen Gökçebağ Yazio: Gelir Adaleti Üzerine

etiket Gökçen Gökçebağ Yazio: Gelir Adaleti Üzerine

Gökçen Gökçebağ
21.10.2020 - 21:52 Son Güncelleme: 22.10.2020 - 11:09

Aslında oyun eleştirileri yazmak istiyordum ama korkunç bir pandemi patlak verdi ve tiyatrolar kapandı. Ben de pencereden bakıp, gördüklerimi eleştireceğim:

Şu sıra ailemin yanına taşındım. 4. Levent’te onların yanında kalıyorum. Burası bağımsız bir kasaba olsaydı geçimini berber ve kuaförlerden, güzellik salonlarından sağlıyor olurdu. İnsanlar farklı farklı semtlerden bu dükkanlara akın ediyor, çoğu zaman farklı bir görünüşle evlerine dönüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilometrekareye en çok salonun düştüğü bir mahalle olabilir burası.

Tahmin edersiniz ki pandemi bizim kasabayı oldukça zarara uğrattı. Şimdi berberler havluları poşetlere koymaya başlayınca belki de kasabamızda bir poşet fabrikası kurmak çok akıllıca olurdu.

Ha şimdi aklıma geldi: 4. Levent Sanayi Sitesi de var. Allah bilir orada poşet üreten de vardır. Sen 4. Levent üzerine yazı yaz ama koca sanayi sitesini unut üstelik de mahallenin ekonomisinden bahsederken. Elitizm dedikleri bu olsa gerek. Ama benim kabahatim yok. 4. Levent in karşısı Çeliktepe fakat karşı çaprazı gene 4. Levent. Onun karşısı askeriye – onlar bizi karıştırmayın demiş olacak ki bir ismi yok. Bir de 5. Levent denilen yer var ama o sitenin adı galiba. Bazı kişiler 2. ve 3. Levent isimlerini de kullanıyor ama sınırları sadece kendileri biliyor. Peki neden bu kadar çok Levent var? Yeni bir mahalle ismi bulmak bu kadar mı zor (!) Buradan yola çıkarak mahallemizde oturan insanların tembel olduklarını düşünebilir miyiz? Peki Levent in bir orta- üst sınıf mahallesi olduğunu düşünürsek, sizce bu gelir adaleti hakkında bize ne söylüyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın