Görüş Bildir
Haberler
Goji Berry'nin Mucizevi Faydaları

Goji Berry'nin Mucizevi Faydaları

İnsan hayatının giderek sağlıksızlaşması ve buna bağlı olarak da modern tıbbın gelişmesi ile birlikte daha sağlıklı ve uzun bir insan ömrü arayışı her geçen gün yoğunlaşıyor. Ancak alternatif tıptaki arayışlar da gözle görülür şekilde artmış durumda. Son bulunan bitkilerden birisi de Goji Berry. Anavatanı Himalayalar olan bu efsanevi kırmızı meyvenin neredeyse her gün yeni bir faydası keşfediliyor. Çin’de bin 700 yıldır kullanılan goji berry sayısız faydasıyla tüm dünyanın dikkatini çekiyor. İşte yaşam kalitesini arttıran goji berry’nin en çok bilinen 10 faydası…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşlanmayı yavaşlatır.

Yaşlanmayı yavaşlatır.

Sağlıklı bir yaşamın en büyük göstergelerinden birisi yavaş yaşlanmak. Goji berry bunu tamamen sağlamasa da etkilerini arttırıyor. Lifli yapısı ve etkili anti oksidan özelliğinden dolayı goji berry anti aging yani yaşlanma karşıtı görevini görür ve cildin yaşlanmasını yavaşlatır. Bunun dışında cilt üzerinde serbest radikallerin olumsuz etkilerini kırarak cilt kanseri gibi, ciddi sağlık sorunlarının oluşma riskini azaltabilir.

Anksiyete ve depresyona iyi gelir

Anksiyete ve depresyona iyi gelir

Goji içerisinde barındırdıkları ile depresyon, anksiyete ve diğer psikolojik sorunların giderilmesine yardımcı olur. Bu yönüyle Çin’de yaşam enerjisinin arttırdığına inanılır. Depresyonun etkilerini gidermek için modern tıptan önce başvurulan geleneksel bir reçetedir.

C vitamini deposu

C vitamini deposu

Bağışıklığı arttırması sebebiyle Goji Berry soğuk algınlıklarına karşı da bulunmaz bir nimettir. Hatta portakaldan bile 3 kat daha fazla C vitamini içermektedir.

Yağ yakmak ve formda kalmak için birebir

Yağ yakmak ve formda kalmak için birebir

19 farklı aminoasit içeren Goji kasların büyümesini sağlar ve yağ yaktırır.

Sindirimi kolaylaştırır

Sindirimi kolaylaştırır

Ve gastrite iyi gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğurganlığı arttırır.

Doğurganlığı arttırır.

Goji Uzakdoğu'da kısırlık tedavisinde kullanılır.  Erkeklerde ise, goji polisakkaritlerinin sperm hücrelerinin canlılığını sağladığı ve testisteki hücrelerin stres kaynaklı azalmalarını ve ölümlerini engellediği ortaya koyulmuştur.

Şeker ve insülin seviyesini düzenler

Şeker ve insülin seviyesini düzenler

Çin’de oldukça eski zamanlardan beri özellikle Tip 2 diyabette tedavi amaçlı goji berry kullanılmaktadır. Tip 2 diyabet de bilindiği gibi dünyada en sıklıkla görülen diyabet tipidir. Tip 2 diyabetli kişilerde, insülin üretimi azdır veya onu yeterince kullanamazlar. Goji berry de bu noktada devreye girer, şeker ve insülin seviyesini düzenler. Ancak ilaç kullanan diyabet hastaları goji berry yemeden önce mutlaka hekime danışmalıdır.

Kolesterol seviyesini düzenler

Kolesterol seviyesini düzenler

Görme bozukluklarına iyi gelir

Görme bozukluklarına iyi gelir

A vitamini, zeaksantin, beta karoten gibi göz sağlığı açısından hayati önem taşıyan mineral ve vitamin içeren goji berry göz sağlığına da faydalıdır. Goji berry içerdiği bu besin ve minerallerin yardımıyla katarakt oluşmasını önlediği gibi, yaşlanmadan kaynaklanan görme sorunlarına yakalanma riskini azaltabilir.

Enerji verir

Enerji verir
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
44
14
9
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Burcu Öztürk

Goji berry için doğru adreslerden bir tanesi de : http://gojiberryfidanligi.com/

Saliha Orçun

Goji Berry kurt üzümünün faydası ülkemizde çok geç yerini buldu aslında sağlığa çok faydası var http://www.faydalari.com/goji-berry-faydalari/ incelediğinizd... Devamını Gör

Arkadaşlar bu makale içerisinde de goji berry hakkında çok fazla bilgi var. Bizde sizler için goji berry ile zayıflama ve faydalarını ayrıntılı olarak yazdık... Devamını Gör