Görüş Bildir
Haberler
Göbek Çevrende Oluşmuş Tekerlekten Kurtulman İçin Tüketebileceğin 14 Yağ Yakıcı Besin

etiket Göbek Çevrende Oluşmuş Tekerlekten Kurtulman İçin Tüketebileceğin 14 Yağ Yakıcı Besin

Çoğumuz göbek çevremizde oluşan bir tekerleğin varlığından yakınır, dümdüz bir karına sahip olmanın hayalini kurarız. Beslenme şeklinizi doktor kontrolünde düzene sokup zararlı gıdalar yerine bu yağ yakan besinlerle değiştirmeniz hem göbekten hem de 'aşk tutamaçlarından' kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Kaynak: 1, 2, 3

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Avokado

Avokado, göbek yağını öldürmek için anahtar niteliğinde olan iki besin maddesi ile doludur: bir avokadonun içerdiği 11 ila 17 gram lif ve tekli doymamış yağlar, göbek yağını azaltmada etkili olabiliyor.

2. Kuruyemişler

2. Kuruyemişler

Kendi yapmış olduğunuz doğal fıstık ezmesi, ceviz, fındık, kabak çekirdeği gibi kuruyemişler midenizi sağlıklı yağlarla doygunluk hissine ulaştırırlar. Gereğinden fazla alımıyla tam tersi sonuçlara neden olup vücutta yağlanmaya sebebiyet verebilirler.

3. Yulaf kepeği

İçinde barındırdığı lif miktarıyla sizi tok tutar ve insülin seviyenizi dengede tutar. Kinoa da barındırdığı lifle ve proteinle bu gruba dahil edilebilir.

4. Tatlı patates

Tatlı patatesler kalorilerin yağa dönüşmesini engelleyerek karın bölgesindeki yağlanmayı engelleyebiliyor.

5. Sebze çorbası

5. Sebze çorbası

Hazır olarak hazırlanan çoğu çorbaya, şeker veya vücuda zarar verebilecek diğer kimyasal içerikler eklenmiştir. Lif oranı daha yüksek olan ve ek şekerlerle birlikte sunulma eğiliminde olmayan dolu dolu sebze çorbalarını tercih edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Siyah Pirinç

6. Siyah Pirinç

Bir dönem yalnızca imparatorların yemesine izin verilen siyah pirinç, iyi bir antioksidan kaynağı. Amerikan Kimya Topluluğu'na göre, siyah pirinçte, bir kaşık yaban mersininden daha fazla antioksidan, daha fazla lif, daha fazla E vitamini ve daha az şeker var. Daha fazla antioksidan daha az iltihap demektir, bu da sizin için daha az yağ depolaması anlamına gelir.

7. Beyaz çay

7. Beyaz çay

Beyaz çay, vücudunuzdan yağın sıyrılmasına yardımcı olmak için çalışır. Journal of Nutrition and Metabolism (Gıda ve Metabolizma Dergisi)'de yayınlanan bir araştırmada, beyaz çayın aynı anda lipoliz (yağ parçalanması) ve adipogeneziyi (yağ hücrelerinin oluşumunu) engelleyebildiği görüldü.

8. Siyah fasulye

Yüksek lif ve düşük yağ içeren siyah fasulye sindirim sisteminin etrafına yapışarak daha uzun süre tokluk hissetmenize yardımcı olur. Sağlıklı bağırsak bakterilerini besleyerek, vücudunuzun yakıt olarak yağ yakmasına neden olan maddeyi üretmesine yardımcı olur. Ayrıca Wake Forest Baptist Tıp Merkezi'ndeki bir çalışma, fasulyenin vücut yağının birikimini azaltabileceğini gösterdi.

9. Mısır ekmeği

9. Mısır ekmeği

İki dilim mısır ekmeği sadece 80 kalori ve 1 gram yağ ve 3 gram lif sağlayabilir. İki dilim beyaz ekmek ise sadece 2 gram lif verecek, ancak sana 260 kaloriye ve 10 gram yağa mal olacaktır. Beyaz ekmek seçimlerinizi mısır ekmeğiyle değiştirin.

10. Yer elması

10. Yer elması

Bir Kanada çalışmasında lif içeren yer elmasını tüketen kişiler açlık hissetmeden kilo verebilmişlerdir.  Araştırmacılar, lifi alan kişilerin açlık seviyesini kontrol eden ve kan şekeri düzeylerini düşüren ghrelin hormonunun daha yüksek düzeyde olduğunu keşfettiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yer bademi

11. Yer bademi

Muhtemelen daha önce adını pek duymadığınız bu tohumların sadece 20 tanesi 60 kalori ve 4 gram lif sağlıyor.

12. Kabak çekirdeği

12. Kabak çekirdeği

Yaklaşık 30 gr'lık kabak çekirdeği sekiz gr protein içeriyor. (Bir yumurta veya bademden daha fazla). Kas yapımı ve kas iyileşmesinin anahtarı olan lif, çinko ve potasyumla göbeğinizi dümdüz yapabilecek maddeler açısından zengin. Fakat ceviz ve fındık gibi fazlası tam ters etkiyi yaratabilir.

13. Somon balığı

13. Somon balığı

Journal of Lipid Research dergisindeki bir çalışmada omega 3 yağ asidi desteğinin, yağ genlerini kapatabilme kabiliyetine sahip olduğu gösterildi. Soğuk su balığının içinde bulundurduğu DHA, yağ genlerini düzenleyerek yağ hücrelerinin genişlemesini önlemede etkili olabiliyor. Omega 3 içeren doğal yumurtalar da karın bölgesindeki yağ yakımına yardımcı olabiliyor.

14. Greyfurt

14. Greyfurt

Yemeklerden yarım saat kadar önce yenen greyfurt yağ yakımını artırabiliyor. Fakat greyfurt bazı ilaçlarla etkileşime girebileceğinden tüketirken dikkatli olunması öneriliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
628
183
180
171
171
152
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hestia

Yav ben bunların çoğunu hayatım boyunca yemedim

cookielyon

ulan zaten avakado siyah pirinci ararken bizim göbek erir

cat-lover

Siyah pirinç? beyaz çay? nerden bulalım bunları bunlara para vereceğime kilolu kalırım daha iyi aq