Görüş Bildir
Haberler
Giz Değil, Düz Belki De

etiket Giz Değil, Düz Belki De

Dr.Gökçen Erdoğan
16.06.2023 - 21:46 Son Güncelleme: 19.06.2023 - 19:22

Bugün sanıyorum uluslararası düzeyde de tanınırlığı olan birinin yazdığı bir metinde kadın erkek ilişkisine dair gizemin çözülemediği fikrini okudum. Fikirden ziyade mutlak bir bilgiymiş gibi aktarılmıştı hatta. Hayır. Herhangi bir insan ilişkisinde gizem yok. Kadınla erkeğin ilişkisinde de gizem denilebilecek bir şey yok. Fiziksel ve ruhsal farklarından dolayı ortak nokta bulmalarında zorlanmaları, açmazları, çıkmazları, kesişim kümelerindeki çatışmaları, şahsi ayrılıkları son derece olağan. Böyle büyük cümleler kurulması, elbette kişileri ya da fikri çalışmaları manşetlere taşıyor olabilir. Yani reyting dediğimiz, tiraj dediğimiz, ‘follower’ dediğimiz, etkileşim dediğimiz takip edilebilirlik ölçümleri bu laflardan hoşlanıyor olabilir. Ancak 21. yüzyılda kadın erkek ilişkisini olağan dışı bir şeymiş gibi ele almayı garipsiyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gizem yok; birbirine denk olanlar, yakın olanlar, anlaşmaya gönlü olanlar anlaşıyor; denk olmayanlar, yakın olmayanlar, anlaşmaya gönlü olmayanlar anlaşamıyor.

Gizem yok; birbirine denk olanlar, yakın olanlar, anlaşmaya gönlü olanlar anlaşıyor; denk olmayanlar, yakın olmayanlar, anlaşmaya gönlü olmayanlar anlaşamıyor.

Bazıları da bütün farklarına rağmen çok iyi anlaşıyor. Anlaşabilen ve anlaşamayan insanlar var. Kadınla erkek arasında farklar var ve onlar bu farklara rağmen dünyayı, birlikte var olarak anlamlandırıyorlar. 

İletişim dediğimiz şey başlı başına büyülü bir şey olarak kabul edilebilir. Bu noktada da bütün ilişkiler gizemlidir, hepsinin gizleri vardır. Ancak bu “kadın erkek ilişkisinin gizemi çözülemedi” noktasında bir durum değil. İnsanın insanla paylaştıkları, insanın insanla başardıkları, insanın insanla yanıldıkları bütün mesele. Cinsiyetten bağımsız. Ve hepsi olağan. Bütün sevgi ve tutku ilişkilerinin içinde çok başlı bir yılan var ve sanıldığının aksine o insanı her zaman boğmuyor, yutmuyor, zehirlemiyor. Çözülmesi gerekenlerden ziyade akışına bırakılması gerekenler var. Böyle bakmak bana daha sağlıklı geliyor. Çünkü aksi düşünceler sanki “bahane üretim merkezi”nin kapısını aralıyor. 

Giz mi düz mü; nasıl bakarsanız biraz öyle bana kalırsa. 

Instagram

Twitter

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gamsız Karga

Sevgi nedir öğretilmemis bir toplumuz biz hep çıkar ve menfaat üzerine kurulu bakış açımız

mamamia

"Bahane üretim merkezi" herkes için geçerli değil. Akışına bırakmak her zaman çözümlemez bitiremedigimiz ya da devam ettiremedigimiz ilişki itirrerek anca yü... Devamını Gör

kubrickss

+1