Görüş Bildir
Haberler
Giyim Alışverişi Yaparken Mutlaka Bilmeniz Gereken Kumaş İsimleri

etiket Giyim Alışverişi Yaparken Mutlaka Bilmeniz Gereken Kumaş İsimleri

Nurseda Gerek
21.01.2022 - 10:09

Hazır giyim sektörünün en önemli detayları arasında yer alan kumaş türleri, kaliteli alışverişin olmazsa olmazı! Giyim alışverişinde kaliteli seçimler yapmak istiyorsanız, kumaş isimlerine hakim olmanız gerekiyor. Peki kumaş türleri nelerdir? Mutlaka bilmeniz gereken kumaş türleri için buyurun içeriğimize...  

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Atlas kumaş

1. Atlas kumaş

Moda dünyasının en dikkat çeken kumaş türleri arasında yer alan atlas kumaş, ince ipeğin sık dokunması ile oluşmaktadır. Tekstil dünyasında atlas kumaş olarak bilinir fakat halk arasında saten kumaş olarak anılır. Parlak ve kaygan bir görünüme sahip olan atlas kumaş genellikle abiye, gece kıyafeti ve gecelik kumaşlarında kullanılır.

Atlas kumaş örnekleri için; 👇

Atlas kumaş örnekleri için; 👇

Atlas kumaş (saten kumaş) ürünlere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli!

2. Buzi kumaş

2. Buzi kumaş

Kıyafetten dekorasyona pek çok alanda kullanılan buzi kumaş, genellikle pamuk ve polyesterden oluşmaktadır. Esnekliği ile bilinen buzi kumaş, rahat ve kolay bir kullanım vadeder. Hazır giyim sektöründe fazlasıyla tercih edilen bu kumaş türü genellikle bluz, döşeme ve elbiselerde öne çıkmaktadır.

Buzi kumaş örnekleri için;

Buzi kumaş örnekleri için;

Buzi kumaş türüne örnek ürünler için buraya tıklamanız yeterli.

3. Denim kumaş

3. Denim kumaş

Moda dünyasının en çok tercih edilen ve en çok sevilen kumaş türü kuşkusuz denim kumaş! Bu özel kumaş türü günümüzün en yaygın kullanılan giysilerinde kullanılıyor. Dimi örgüsü ile dokunan denim, çoğunlukla pamuk ipliğinden dokunmaktadır. Hazır giyim sektörünün en çok tercih edilen kumaşları arasında yer alan denim, genellikle dış giyim ve pantolon için kullanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇👇👇

👇👇👇

Örnek ürünler için buraya tık tık!

4. Gabardin kumaş

4. Gabardin kumaş

Kalın ve tok yapısı ile tekstil dünyasının en çok tercih edilen kumaş türleri arasında yer alan gabardin, sentetik içermez ve sıcak tutar. Sıcak tutma özelliği ile bilinen bu kumaş türü, kış aylarının vazgeçilmezidir. Kış aylarının vazgeçilmezi olmasının bir diğer sebebi ise su geçirmeme özelliğidir. Bu nedenle hem kışlık ürünlerde hem de spor giyim sektöründe fazlasıyla tercih edilir.

Gabardin kumaş ürünleri incelemek isteyenler buraya!

Gabardin kumaş ürünleri incelemek isteyenler buraya!

Gabardin kumaş ürünler için buraya tıklamanız yeterli.

5. Kanvas kumaş

5. Kanvas kumaş

Tekstil sektörünün son yıllarda en çok tercih ettiği kanvas kumaş, tekstilciler arasında kalın keten kumaş olarak bilinmektedir. Ön ve arka yüzeyi aynı olan bu kumaş türü, dayanıklılığı ile bilinir ve dört mevsim kullanılabilir. Kanvas kumaş kalın olmasına rağmen fazlasıyla esnektir. Farklı sektörlerde kullanılan kanvas kumaş türü, moda dünyasında farklı ürünlerde başrolde yer almaktadır.

Kanvas ürünler için; ⬇

Kanvas ürünler için; ⬇

Kanvas ürünlere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Krep kumaş

6. Krep kumaş

Tekstil dünyasının vazgeçilmez kumaş türleri arasında yer alan krep kumaş; ipek, viskoz ve pamuk ile oluşmaktadır. Hafif ve rahat olmasının yanı sıra terletmeyen bu kumaş türü, genellikle yaz aylarında tercih edilmektedir. Krep kumaşın tercih edilmesindeki en önemli sebeplerden biri gösterişli ve şık durmasıdır.

Krep kumaş ürünleri incelemek isteyenleri buraya alalım.

Krep kumaş ürünleri incelemek isteyenleri buraya alalım.

Sizin için seçtiğimiz krep kumaş ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

7. Poplin kumaş

7. Poplin kumaş

Poplin kumaş; ipeksi görünümü, yumuşak dokusu ve dayanıklı yapısıyla tekstil sektörünün sevilen kumaş türleri arasında yer almaktadır. Poplin kumaş, pamuk ve ipek gibi önemli malzemelerden üretilir. Dayanıklılığı, esnekliği ve güçlü yapısıyla en çok tercih edilen kumaş türleri arasında yer almaktadır. Kırışmaz yapısı ile genellikle tesettür giyiminde ve şık elbiselerde kullanılmaktadır.

Poplin kumaş ürünler için; ⬇

Poplin kumaş ürünler için; ⬇

Poplin kumaş ürünleri incelemek için buraya tıklamanız yeterli.

8. Ribana kumaş

8. Ribana kumaş

Tekstil sektörünün en çok tercih edilen kumaş türleri arasında yer alan ribana kumaş, basic parçaların olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Rahat kullanımı ve esnek yapısı ile çok sevilen ribana kumaş, aynı zamanda vücut ısısını dengede tutar. Sıcak tutma özelliği ile genellikle iç giyimde tercih edilen ribana kumaş, yer yer üst giyim için de tercih edilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

👇👇👇

👇👇👇

Ribana kumaş bu bluzu incelemek isteyenler tık tık!

9. Scuba kumaş

9. Scuba kumaş

Pürüzsüz dokusu ile moda dünyasının ilgi odağı olan scuba kumaş, krep kumaşına benzer özelliklere sahiptir. Dayanıklılığı, esnek yapısı ve pürüzsüz görünümü ile rahat bir kullanım sunar. Genellikle tayt, abiye ve ceketlerde tercih edilen Scuba kumaş; aynı zamanda bikini ve tesettür mayolarında da tercih edilebilir.

Scuba kumaş ürünler için;

Scuba kumaş ürünler için;

Seçtiğimiz scuba kumaş ürünlere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

10. Şifon kumaş

10. Şifon kumaş

Şık görünümü ve yumuşak dokusu ile moda dünyasında kendine büyük bir yer edinen şifon kumaş; genellikle ipek, suni ipek, sentetik ve polyester ürünlerin dokunarak oluşturulur. İnce yapısı ile abiye ve gece kıyafetlerinde sıkça tercih edilen şifon, hava geçirme özelliği sayesinde asla terletmez ve rahatsız etmez.

Dikkat çeken şifon parçaları incelemek isteyenleri buraya alalım.

Dikkat çeken şifon parçaları incelemek isteyenleri buraya alalım.

Seçtiğimiz şifon ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Süprem kumaş

11. Süprem kumaş
www.basaranlartekstil.com.tr

En popüler kumaş çeşitleri arasında yer alan süprem kumaş, genellikle günlük giyim ürünleri için tercih edilmektedir. Kolay kırışmayan ve kırıştığı zaman kolay ütülenen süprem kumaş, ter çekme özelliğiyle de tercih edilmektedir. Giyim sektöründe genellikle tişört, forma, tayt ve iç çamaşırı üretiminde kullanılmaktadır.

Süprem kumaş ürünleri incelemek için;

Süprem kumaş ürünleri incelemek için;

Seçtiğimiz süprem kumaş ürünlere ulaşmak için tık tık!

12. Viskon kumaş

12. Viskon kumaş

Kayın ağacından üretilen viskon kumaş, rahat ve kaygan bir yapıya sahiptir. Hazır giyim sektörünün vazgeçilmez kumaş türleri arasında yer alan viskon, nem çekme kapasitesiyle de fazlasıyla tercih edilir. Rahat, esnek ve baskıya uygun bir kumaş yapısına sahiptir. Genellikle tişört, bluz, astar ve gömlek üretiminde kullanılır.

👇👇👇

👇👇👇

Seçtiğimiz viskon kumaş ürünlere buradan ulaşabilirsiniz. 

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın