Görüş Bildir
Haberler
Hangi Model Jean Nasıl Giyilir?

etiket Hangi Model Jean Nasıl Giyilir?

Nurseda Gerek
28.12.2021 - 17:17

Günümüzün en sevilen trendleri arasında yer alan jean, geçmişe göz kırpan nostaljik stilleri ile modaya yön vermeye devam ediyor! Bir dönemin efsaneleri arasında yer alan fakat şimdilerin avam modası olarak tabir edilen skinny jean modellerine kıyasla; eskinin yeni olduğu ve eğlencenin ön planda tutulduğu bir moda akım söz konusu. Peki, bu fazlasıyla tekrarlanabilir olan moda akımı hakkında neler biliyorsunuz? Karşınızda kısa bir moda öyküsü ve jean kombinleme kılavuzu! 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jean tarihi 👇

Jean tarihi 👇

Amerika tarihinde 'Altına Hücum' olarak adlandırılan, altın bulma furyasının hemen ardından ilk jean bulundu. Sadece işçilerin giydiği pantolonların hızla yıpranmasının ardından Letonyalı göçmen terzi Jacop Davis, dayanıklı bir kumaş üretmeye karar verdi. Bulduğu kumaş türünün kısa sürede sevilmesinin ardından kendine bir ortak arayan Davis, Levi Strauss'un kapısını çaldı ve 1873 yılında ilk jean ürününün patenti alındı.

Jean pantolonlar kolay kolay leke tutmadığı gibi, aynı zamanda dayanıklı ve ucuzdu!

Jean pantolonlar kolay kolay leke tutmadığı gibi, aynı zamanda dayanıklı ve ucuzdu!

'Denim' ve 'Jean' adında üretilen kot kumaşları dayanıklılık açısından birbirinden farklıydı. Fransa Nimes'te üretilen Denim kumaşlar, İtalya Cenova'da üretilen Jeanlerden daha dayanıklıydı.

İkonikleşmesinin ardındaki yıldız James Dean'den başkası değildi!

İkonikleşmesinin ardındaki yıldız James Dean'den başkası değildi!

Patentin sona ermesiyle dünya jean giymeye başladı ve milyonlarca taklit mal üretildi. Fakat bir çıkış noktası vardı ki, jean'ın yasaklanmasına dahi sebep oldu! Amerikalı sinema oyuncusu James Dean, jean akımının yaygınlaşmasını arttıran ikonik karakterlerden biriydi. Öyle olacak ki bir dönem okullarda jean giymek yasaktı.

Ve jean akımı, moda dünyasına köklerini salmış oldu...

Ve jean akımı, moda dünyasına köklerini salmış oldu...

1873 yılından bu yana bitmek bilmeyen bir akımının gözde parçası olan jean, son yılların en popüler ürünleri arasında yer alıyor. Adeta moda dünyasına köklenen bu akım, son yıllarda vintage kesimler ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Yıllarca trendleri zorlayan hatta bir dönem zirveden inmeyen bu moda akımını, stilinize nasıl uyarlayacağınızı biliyor musunuz? Hayal ettiğiniz jean görünümü için; 👇

1. Boyfriend Jean

1. Boyfriend Jean

Salaş, rahat ve özgür! Sınırsız bir kombin imkanı sunan boyfriend jean, zamanla vücudunuzun formunu alan şahane bir parça. Geçtiğimiz yıllarda ünlü isimlerin üzerinde gördüğümüz bu kesim, rahat günlerinizi çarpıcı kılmanıza yardımcı olacaktır. 

Gündüzden geceye geçerken iyi bir boyfriend kombini için stiletto kullanmayı deneyebilirsiniz. Şık bir görünüm içinse tercihiniz beyaz ya da açık renk parçalardan yana olmalı! 

Ürüne ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli. Benzer ürünlere ulaşmak için tık tık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Parçalı jean

2. Parçalı jean

Özellikle son yılların dikkat çeken görünümlerini oluşturan parçalı jean, özgün ve stil sahibi kadınların tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Farklı renk jean kumaşlarından bir araya gelen bu tür, vintage esintisini günümüz modasına yansıtıyor. 

Baştan aşağı dikkat çeken bu jean modelini sade parçalarla tamamlayabilirsiniz. Yüksek beliyle dikkat çeken bu ürünü beyaz bir crop top ile kombinlemenizi öneririz. 

Ürünün linki burada.

3. Mom jean

3. Mom jean

Yüksek paça boyu ve rahat duruşu ile son yılların favori ürünü olan mom jean, 90'lı yılların yıldızları arasında yer alıyor. Günümüzün sevilen basic trendleri arasında yer alan bu kesim, retro bir stilin olmazsa olmazı! 

Rahatlığı kadar duruşuyla da dikkat çeken mom jean, crop parçalar ve polo yakalar ile şahane bir uyum yakalıyor! Stil sahibi bir mom jean tarzı için basic ürünlere göz atabilirsiniz. 

Ürüne ulaşmak isteyenler buraya! Benzer ürünlere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

4. Yüksek bel ve bol paça jean

4. Yüksek bel ve bol paça jean

70 yılların sevilen yüksek bel ve bol paça jean trendi, günümüzün sevilen vintage akımları arasında yer alıyor. 

Stilinizi güçlendirmek için yüksek bir topuklu ayakkabı ya da kalın tabanlı postal kullanmayı deneyebilirsiniz. 

Ürünün linkini buraya bıraktık.

5. Beyaz jean

5. Beyaz jean

Klasik mavi jean kalıbını yıkan beyaz jean, yaz aylarının en çok tercih edilen parçaları arasında yer alıyor. Moda dünyasında kendine sarsılmayan bir yer edinen beyaz jean, uzun yıllar daha bizimle! 

Beyaz jean kombini yaparken açık renk parçalar tercih etmek yerine, koyu rengin asaletini kombinlerinize taşıyabilirsiniz. 

Ürünün linki burada. Benzer ürünlere ulaşmak için buraya tık tık!

6. İspanyol paça jean

6. İspanyol paça jean

70'lı yıllarda hızla yükselen İspanyol paça akımı, günümüzü ele geçirmiş durumda desek yalan söylemiş olmayız. Özellikle İspanyol ve yırtık paça modeller, 2021 yılının en çok tercih edilen ürünlerinden! 

Şık bir İspanyol paça kombini için koyu tonların ağırlığını kombinlerinize yansıtabilirsiniz. 

Ürüne ulaşmak için tık tık! Benzer ürünlere ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli. 

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
111
8
8
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
begonvila

En önemlisini boru paça ve skinny jea

Buket Doğan

beyaz pantolon giymeyi bi türlü sevemedim ya