Görüş Bildir
Haberler
Gıdıya "Elveda!" Deme Zamanı! Yüz ve Boyun Bölgesindeki Yağı Azaltabilecek 13 İpucu

Gıdıya "Elveda!" Deme Zamanı! Yüz ve Boyun Bölgesindeki Yağı Azaltabilecek 13 İpucu

Rinascita
13.12.2019 - 07:00

Dengeli bir beslenme düzeni ve günlük rutininize eklenebilecek birkaç egzersiz, yüzünüzde gerçekten fark yaratabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Oturma pozisyonunuzu düzeltin.

1. Oturma pozisyonunuzu düzeltin.
cpb-ap-se2.wpmucdn.com

Bu sizi şaşırtabilir, ancak yanlış duruş sadece sırt ve omurgamızı değil yüzümüzü de etkiler. Zayıf duruşunuz sonucunda başınızın alçak konumda olması gıdı oluşumuna katkıda bulunur. Boyun ve yüz kasları zayıflar ve bunun sonucunda o bölgedeki cilt elastikiyetini kaybeder. Sırtınız düz bir şekilde oturarak duruşunuzu geliştirin ve bilgisayar ekranınızı daha yükseğe yerleştirin, böylece çalışmak için başınızı eğmenize gerek kalmasın.

2. Daha fazla uyuyun ve uyurken doğru pozisyonu seçin.

2. Daha fazla uyuyun ve uyurken doğru pozisyonu seçin.

Bir çalışmaya göre, uyku kalitesi ve miktarı kilo ve yağ kaybı ile bağlantılıdır. Bir başka çalışma ise, uyku eksikliğinin iştahı artırabileceği ve metabolizmayı yavaşlatabileceğini ortaya çıkarmıştır. Aynı zamanda başka bir önemli konu da yüz kırışıklığına neden olabileceğinden ötürü, yüzünüzün sağ veya sol tarafını yastığa değecek şekilde yatmaktan kaçınmanızdır. Bilim insanları sırt üstü yatmanızı tavsiye eder, bu da şişliği ve yüzünüzün sıvı kaybını önlemenize yardımcı olur.

3. Sakız çiğnemek hem yüz hem de boyun kaslarını güçlendirir.

Sakız çiğnemek yüz kaslarınız için egzersiz yapmak gibidir. Dahası, bir çalışmaya göre her yemekten sonra sakız çiğneyen insanlar daha kolay tokluk hissediyorlar ve daha sonra daha az atıştırmalık tüketiyorlar. Dolayısıyla yağ alımlarının ciddi şekilde azalıyor. Beslenme düzeninize ekstra kalori eklememek ve diş sağlığınızı devam ettirmek için, şekersiz sakız aldığınızdan emin olun.

4. Doğal malzemelerden yapılmış yüz maskeleri kullanın.

Doğa, sağlık ve güzellik tedavileri için en iyi unsurları sağlar. Cildinizin elastikiyetini yeniden kazanmasına ve nemli kalmasına yardımcı olan yüz maskeleri oluşturmak için yumurta, süt ve bal veya gliserin ve yeşil çay kullanabilirsiniz. Süt aynı zamanda oldukça besleyicidir ve yaşlanma karşıtı bir etkiye sahiptir. Cildinizi güçlendirmek, sıkılaştırmak, yağ ve toksinlerden arındırmak için ballı maske de kullanabilirsiniz.

5. Islık çalmayı öğrenin ve çalmaya başlayın.

5. Islık çalmayı öğrenin ve çalmaya başlayın.

Islık çalmayı biliyorsanız o zaman şanslı olanların arasındasınız. Bilmiyorsanız da denemenin zamanı geldi. Uzmanlar ıslık çalmanın yüz ve boyun kaslarını çalıştırmak için güzel bir yol olduğunu ve gıdınızı azalttığını söylüyor. Sırtınızın düz ve omuzlarınızın aşağı doğru konumlandığı bir şekilde oturun, biraz yukarı bakın ve 10-20 saniye boyunca ıslık çalma egzersizi yapın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Beslenme düzeninize tam tahıllar, taze meyveler ve sebzeler ekleyin.

6. Beslenme düzeninize tam tahıllar, taze meyveler ve sebzeler ekleyin.

Yağ kaybına yardımcı olan dengeli bir beslenme düzeni için karbonhidratları tam tahıllarla değiştirmeye çalışın. Bunlar kilo kaybına da yardımcı olurlar. Sağlıklı, yumuşak ve elastik bir cilt için taze sebze ve meyve yemek çok faydalıdır. Domates, biber, sarımsak ve bal kabağı gibi bazı sebzeler cilt için mükemmel olan kollajen üretimini arttırırken, toksinleri gidermek için salatalık ve kavun gibi su açısından zengin yiyecekleri seçmeye dikkat edin.

7. Daha fazla su için.

7. Daha fazla su için.

Yağ ve kilo kaybı söz konusu olduğunda, su en iyi arkadaşlarınızdan biridir. Yeterli su içmek, metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca uzmanlara göre fazla miktarda sıvı tüketmek, vücudun sıvı tutulmasını azalttığı için yüz şişkinliğini de azaltır. Yeterli su içmek cildin elastikiyetini korur ve yüzdeki sarkmayı önler. Yani su hayattır!

8. Sodyum ve şeker alımını azaltın.

8. Sodyum ve şeker alımını azaltın.

Yüz şişkinliği, sıvı tutulmasından dolayı olur. Dengeli beslenmenin bir parçası olarak, sodyum alımınızı azaltmak da daha az sıvı tutmanızı sağlar.  Aşırı sodyum tüketiminin sonucu olarak, cilt daha yağlı ve yaşlı görünür. Tuzlu atıştırmalıklardan ve şekerden kaçınmak ve bu alışkanlıkları meyve gibi sağlıklı yiyeceklerle değiştirmek, daha fazla su içmekle birlikte daha ince bir yüz ve boyuna sahip olabilirsiniz.

9. Gününüze kardiyo egzersizi dahil edin.

Yüzmek, koşmak, hızlı yürümek ve bisiklete binmek gibi kardiyo egzersizler tüm vücutta yağ yakımını arttırır. Bunun yanı sıra boyun ve yüzdeki kilo ve yağları kaybetmenize yardımcı olur.

10. Alkol tüketimini azaltın.

10. Alkol tüketimini azaltın.

Alkol, uzmanlar tarafından kilo alımının ana nedenlerinden biri olarak kabul edilir. Alkolün kalorisi yüksek ve besin değeri aşırı derecede düşük olduğu için, yüzdeki yağları artırabilir. Vücut ağırlığınızı ve yağınızı kontrol etmek istiyorsanız alkol tüketiminizi düşük tutmak önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Güneş kremi sürmeyi unutmayın.

11. Güneş kremi sürmeyi unutmayın.

Çoğu zaman, gıdı oluşumu ve yüz sarkması yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Bununla beraber güneş ışığının yüz yaşlanması ve kırışıklıkların görünümünü hızlandırmada önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Doktorlar, cildinizin hassasiyetine ve rengine bağlı olarak SPF 30 veya daha yüksek olan günlük güneş korumalarını önerir. Güneş kremi cildin sarkmasını ve yaşlanmasını yavaşlatır.

12. Bulduğunuz her fırsatta balon şişirin.

Balonlar yalnızca iyi bir parti için en iyi dekorasyon değil, aynı zamanda en iyi ve kolay yüz egzersizlerinden biridir. Ekstra yüz yağını kaybetmenin eğlenceli ve kolay bir yolu olan balon şişirmek, hem tombul yanakları hem de gıdıyı azaltmada yardımcı olur. Bunu haftada birkaç kez tekrarladığınızda, yüzünüzün şeklinin oldukça hızlı bir şekilde değiştiğini fark edeceksiniz.

13. Daha fazla gülümseyin.

13. Daha fazla gülümseyin.

Gülümsemek yalnızca herhangi bir yüzü daha güzel hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda cildin esnekliğine ve gıdının azalmasına yardımcı olan yüz kaslarını da çalıştırır. Dudaklarınız kapalıyken gülümsemeyi deneyin ve bunu 10 saniye tutun. 10 kez tekrarlayın. Bu aynı zamanda yanaklarınızda bulunan yağı azaltmada da yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
39
12
11
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın