Görüş Bildir
Haberler
Giderek Güçlenen Bir Sağlık Akımı: Kordon Kanını Saklatan Ünlü Anneler

Giderek Güçlenen Bir Sağlık Akımı: Kordon Kanını Saklatan Ünlü Anneler

Sevgi Böke
27.07.2017 - 15:26

Yükselen trend: Kordon kanı bankacılığı.

Aslında trend dediğimize

bakmayın, yurt dışında uzun senelerdir var olan, hatta hemen hemen her annenin

başvurmakta olduğu bu yöntem bizim ülkemizde ancak son yıllarda gereken önemi

kazanabildi. Bu yöntem ile, doğum sırasında plesenta  içerisindeki, kök hücre

bakımından vücudumuzda bulunan en zengin kan olan kordon kanı, özel bir şırınga

ile alınıp olası bir durumda tekrar kullanmak üzere gerekirse ömür boyu

saklanması amaçlanıyor.  Kordon kanından alınan kök hücreler ile lösemi,

alzheimer, meme ve böbrek kanseri de dahil olmak üzere onlarca ölümcül hastalık

tedavi edebilmekte. Kök hücresi saklanan kişinin kardeşleri, anne-babası ve

hatta büyükanne-büyükbabası bile bu yöntemden faydalanabilmekte.

E ünlüler de durur mu? Tabii durmamışlar.

Sizler için çocuğunun kordon kanını saklatan ünlü anneleri listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demet Akalın

Demet Akalın

Olaylı ilişkileri ve hayatından sonra aradığı mutluluğu sonunda yakalayan, popun kraliçesi Demet Akalın, 2014 yılında dünyaya getirdiği Hira bebeğin kordon kanını saklatmış ve bu yatırımın kızı Hira için yapabileceği en değerli şeylerden biri olduğunu düşündüğünü belirtmişti.

Ebru Yaşar

Ebru Yaşar

Necat Gülseven & Ebru Yaşar çiftinin 14 Şubat 2017 Sevgililer Gününde kucaklarına aldıkları ikiz bebeklerinin de kordon kanları saklanmış. Konu ile ilgili basından soru geldiğine Ebru Yaşar: ''Tıpta kök hücre ile tedavi edilebilen hastalıklar her geçen gün artıyor. Kordon kanı ve dokusu çok değerli bir kök hücre kaynağı. Bu kaynağın sadece doğum anında alınabildiğini öğrendim. Hamile olanlar bu fırsatı gözden kaçırmamalı, değerlendirmeli. Üstelik çok da kolaymış' açıklamasını yapmış.

Angelina Jolie

Angelina Jolie

İsimleri olaydan olaya, skandaldan skandala karışan ve sonunda 2016 yılında tüm hayranlarını üzerek boşanan Angelina Jolie&Brad Pitt çifti, 3'ü biyolojik 3'ü evlatlık olmak üzere 6 çocuk sahibi. Tüm dünyanın konuştuğu çift, örnek bir davranış sergileyerek çocuklarının kordon kanını saklatan ailelerden.

Güzide Duran

Güzide Duran

2007 yılında Adnan Aksoy ile dünya evine giren güzel manken Güzide Duran, hiç anlaşılmasa da aslında Emir ve Selin isminde 2 çocuğa sahip bir anne. İlk doğumunu 18 Şubat 2009 yılında yapan ve Selin bebeği dünyaya getiren sempatik manken, kordon kanını saklatarak ileride oluşabilecek birçok hastalığın önüne geçmeyi tercih etmiş.

Başak Sayan

Başak Sayan

Geçtiğimiz aylarda yine bir ikiz bebek sahibi olan annemiz Başak Sayan da bebeklerinin kordon kanını saklatan ünlülerden. Akasya Asıltürkmen, Youtube kanalına konuk olarak aldığı güzel oyuncu ve yazar Başak Sayan için: ''Anne bebek fuarında rastlayana kadar bu önemli fırsattan haberdar değildim ve kızımın kordon kanını saklatamadığım için çok üzgünüm. Arkadaşımın ikizleri olacak. İstedim ki benim yakalayamadığım bu fırsata arkadaşım Başak'ın bebekleri sahip olsun. Tıpta kök hücre ile tedavi edilebilen hastalıklar her geçen gün artıyor. Gelişmeler çok hızlandı. Kordon kanı ve dokusu çok değerli bir kök hücre kaynağı. Bu kaynak sadece doğum anında alınabiliyor. Üstelikte neredeyse doğum odasını süslemekten daha az maliyeti olduğunu öğrendim. Bence hamile olanlar bu fırsatı gözden kaçırmamalı, değerlendirmeli’’ açıklamasını yaptı ve program sonunda konuğu Başak Sayan'a, merkezi Ankara olan bir kordon kanı bankasına ait doğum kitleri armağan etmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatta kapanışımızı şöyle çay saati tadında bir video ile yapalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
5
3
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın