Görüş Bildir
Haberler
Gezici Araştırma Şirketi'nin Anketörleri Serbest

Gezici Araştırma Şirketi'nin Anketörleri Serbest

Onedio Medya
19.09.2015 - 13:37 Son Güncelleme: 19.09.2015 - 17:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezici Araştırma Şirketi'nin anketörleri, bugün İstanbul'da saha araştırması yaparken gözaltına alındı. Emniyetten bilgi alan şirketin sahibi Murat Gezici, gözaltına alınan çalışanların serbest bırakıldığını paylaştı.

Gezici Araştırma Şirketi, konuyla ilgili şu tweeti paylaşmıştı: “Şu an @geziciarastirma şirketinin sahada araştırma yapan anketörleri gözaltına alınarak çalışmaları engelleniyor @mrtgezici emniyete gidiyor.”

Sabah saatlerinde İstanbul 4. Levent'te bir otelde yapılan eğitimin ardından anketörlerin görevlendirildikleri bölgelere dağıldıklarını anlatan Gezici, Yukarı Dudullu'daki anketörlerin gözaltına alındıklarını belirtti.

Gezici, 'Polis anketörü gözaltına alma gerekçesini izinsiz saha araştırması yapmak olarak açıklamış. Oysa bizim 2011'den bu yana her türlü siyasi, ekonomik, pazar araştırması yapmak için gerekli izinlerimiz var' dedi.

Hürriyet'in haberine göre anketörlerin tutulduğu karakola gitmekte olduğunu söyleyen Murat Gezici, anketörü gözaltına alan polisin, ona Gezici şirketi ile çalışmaması için 'nasihat verdiğini' de söyledi. 'Gözaltındaki anketör telefonla bana bilgi verirken, kendisine bu şirkette çalışmaması konusunda nasihat verildiğini de anlattı' ifadelerini kullandı.

Murat Gezici Twitter hesabından anketörlerin serbest bırakıldığını duyurdu

Gezici'nin 1 Kasım seçimine yönelik yayınladığı son ankette, AKP yüzde 39,2, CHP 26,4, MHP 16,2, HDP ise yüzde 14,1 oranında seyrediyordu.

Ajanslar ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0