Görüş Bildir
Haberler
Gezegenimizin En Büyük Kaynağı: Güneş’in Ürettiği Enerjiden En Çok Yararlanabilecek 7 İlimiz

Gezegenimizin En Büyük Kaynağı: Güneş’in Ürettiği Enerjiden En Çok Yararlanabilecek 7 İlimiz

31.05.2021 - 21:00

Dünyanın bir numaralı enerji kaynağı olan Güneş'in ürettiği enerjiden maksimum düzeyde faydalanabilecek illerimizi sizin için derledik. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Antalya

1. Antalya
www.ntv.com.tr

Yılın tam 300 gününde güneş gören Antalya; güneş kolektörleri, enerjisini tamamen güneş panellerinden elde eden 'Güneşev' adlı halka açık etkinlik yerleri ve güneş enerjisinden yüksek fayda alınmasını amaçlayan AR-GE projeleri sayesinde yüksek potansiyelini değerlendirme yolunda adımlar atıyor.

2. Şanlıurfa

2. Şanlıurfa
www.ensonhaber.com

Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan illerinden Şanlıurfa, yenilenebilir enerji potansiyelinin artırılması amacıyla hayata geçirilen çok sayıda projenin odağında yer alıyor. Güneş Enerjisi Santralleri (GES), barajlardan alınan suyla tarlayı sulayan, güneş sayesinde çalışan makineler, yine güneş panelleri ile kaplanan sulama kanalları, bu projelere verebileceğimiz örneklerden birkaçı.

3. Mersin

3. Mersin

Mersin'de bir cam fabrikasının çatısına kurulan güneş enerjisi santrali, Türkiye ve Avrupa'nın en büyük iki santralinden biri olurken, dünyada ise 6. sırada yer alıyor. Çatıdaki güneş santrali sayesinde, yıllık 3 bin 547 ton karbondioksit salımının da önüne geçildiği söyleniyor.

4. Burdur

4. Burdur

Burdur da ülkemizin güneş enerjisi potansiyeli en yüksek illerinden biri. Çok sayıda Güneş Enerjisi Santrali bulunan Burdur'da potansiyelin değerlendirilmesi amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yatırımlar yapıldığını da belirtelim.

5. Denizli

5. Denizli
www.solar.ist

Denizli Büyükşehir Belediyesi, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım alanını artırmak amacıyla kurduğu GES'ler sayesinde 4,1 milyon KWh’lik elektrik enerjisi üretti. Bu miktarın şimdiye kadar yapılan yatırımların önemli bir kısmını karşıladığı vurgulanırken, Türkiye'nin en çok güneş alan illerinden biri olan Denizli'nin bu potansiyelinin değerlendirilmesi yönünde çalışmaların yapıldığı da belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mardin

6. Mardin

Türkiye'nin en fazla güneş alan bölgesi olan Güneydoğu Anadolu'nun kadim kenti, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik yapılan HES yatırımlarından faydalanıyor. Ancak güneşlenme süresi Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğu için ilerleyen yıllarda daha fazla yatırım yapılması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

7. Şırnak

7. Şırnak
beyazgazete.com

Şırnak'ın bazı bölgelerinde, köylerde sondaj yöntemiyle kurulan kuyu suyunun elektrik maliyetlerini düşürmek amacıyla güneş enerji panelleri kuruldu. Şehrin halen değerlendirilebilecek yüksek bir yenilenebilir enerji potansiyelinin bulunduğunu da belirtelim.

Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam ve daha güzel yarınlar için güzel ülkem doğa bize emanet!

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz! #GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Djbalgam

1 Adana olmalıydı

Berçem Keleş

Konya ? Devasa düzlükleri, kırsal iklimi ile bence çok uygun hem bi işe yaramış olur