Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Öykülerden Uyarlanıp "Ne Hayatlar Varmış" Dedirten En Başarılı 9 Film

Gerçek Öykülerden Uyarlanıp "Ne Hayatlar Varmış" Dedirten En Başarılı 9 Film

R.G.
29.07.2021 - 12:03

Gerçek yaşam hikayesinden uyarlanan filmler, birçok sinemasever tarafından merakla izleniyor. Yaşanmış hikâyelerden uyarlandığı için sinema tarihinde çok özel bir yere sahip olan bu filmler, pek çok başarılı yönetmeni de dünyaca ünlü oyuncularla buluşturuyor. Biz de bu listemizde gerçek hayattan uyarlanan, başarı hikayelerini ekranlara taşıyan filmleri sizler için derledik. Her detayıyla gerçekliği iliklerinize kadar hissedeceğiniz, etkisinden uzun süre kurtulamayacağınız bir film arıyorsanız gelin, birlikte bu listemize bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Theory of Everything / Her Şeyin Teorisi (2014) IMDb: 7.7

9. The Theory of Everything / Her Şeyin Teorisi (2014) IMDb: 7.7

Listemizin ilk filmi, heyecan verici hikayesi ile sinema dünyasında adından sıkça söz ettiren bir yapım. Yönetmenliğini James Marsh'ın yaptığı The Theory of Everything, ünlü fizikçi Stephen Hawking'in hayatını konu ediniyor. Hawking'in okul yıllarını, sağlık problemlerini, kuantum fiziği ve kara delik ile ilgili çalışmalarını anlatan film; eşi Jane ile yaşadığı ilişkiye de yer veriyor. Filmin başrollerini, Eddie Redmayne ve Felicity Jones ikilisi paylaşıyor.

8. My Left Foot / Sol Ayağım (1989) IMDb: 7.9

8. My Left Foot / Sol Ayağım (1989) IMDb: 7.9

İnanılmaz bir başarı hikayesi: My Left Foot. 22 çocuklu bir ailenin hayatta kalan 13 çocuğundan biri olan Christy Brown, beyin felci ile dünyaya geldiği için hareketlerini kontrol edemez ve bütün hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşamak zorunda kalır. Ama bir gün sol ayağını oynatabildiğini fark eder, bu sayede hayata tutunur. Vücudunun hiçbir yerini hareket ettiremeyen Brown, sadece sol ayağını kullanarak şiirler ve romanlar yazmaya başlar. Kısa süre içerisinde İrlanda edebiyatının başarılı ve saygın isimleri içerisinde yer alır. Jim Sheridan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünde Daniel Day-Lewis yer alıyor.

7. Bohemian Rhapsody (2018) IMDb: 7.9

7. Bohemian Rhapsody (2018) IMDb: 7.9

Listemize müzik tutkunlarının çok beğendiği bir filmle devam ediyoruz. Film, efsanevi Queen grubunun solisti Freddie Mercury’nin hayatını konu alıyor. Bir döneme damgasını vuran ve unutulmazlar arasına giren Mercury'yi anma niteliğinde olan film, Queen grubunun ikonik şarkılarını ve Mercury'nin hayat hikayesini izleyicilerle buluşturuyor. Sinema ve müzik keyfini bir arada sunan filmin yönetmenliğini Bryan Singer yaparken başrollerinde ise Rami Malek, Brian May, Ben Hardy ve Gwilym Lee rol alıyor.

6. The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme (2006) IMDb: 8.0

6. The Pursuit of Happyness / Umudunu Kaybetme (2006) IMDb: 8.0

Karısı Linda ve oğlu Christopher ile San Francisco’da yaşayan ve kemik tarayıcı ürünleri satan Chris Gardner, işleri yolunda gitmediği için karısı Linda tarafından terk edilir. Bunun üzerine Chris, para kazanmak için borsada sarraf olmaya karar verir. Hiçbir ücret almadan çalışmaya başlar. İyi bir gelecek hayali kuran Chris'in hem oğluna bakması hem de para kazanması gerekir. Will Smith ve oğlu Jaden Smith'in rol aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise Gabriele Muccino oturuyor.

5. Cinderella Man (2005) IMDb: 8.0

5. Cinderella Man (2005) IMDb: 8.0

Sırada etkileyici bir başarı hikayesine sahip olan başka bir film var. Ron Howard yönetmenliğinde beyazperdeye aktarılan film, Cinderella Man lakabıyla tanınan dünyaca ünlü boksör James J. Braddock’un yaşam öyküsüne değiniyor. Braddock’un ailesinin Amerika’da yaşanan büyük ekonomik kriz döneminde geçirdiği zorlu hayat mücadelesini izleyicilerle paylaşırken ünlü boksörün başarıya nasıl ulaştığını da gözle önüne seriyor. Başarılı bir yapım olan Cinderella Man'i izlerken çok keyif alacaksınız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Green Book / Yeşil Rehber (2018) IMDb: 8.2

4. Green Book / Yeşil Rehber (2018) IMDb: 8.2

Vizyona girdiği 2018 yılında en iyi senaryo ödülünü alan Green Book, Afro-Amerikalı ünlü piyanist Dr. Don Shirley ile İtalyan Tony Lip'in macera, eğlence ve dram dolu hikayesini anlatıyor. Filmde ünlü piyanist bir turne yolculuğuna çıkmaya karar verir. Fakat gideceği bölgede siyahilere düşman olanların sayısının fazla olduğunu öğrenir. Bu nedenle bölgede onu güvenli yerlerden götürecek bir şoföre ihtiyaç duyar. O an iş arayan Tony Lip ile tanışır ve birlikte yolculuğa çıkarlar. Farklılıklarıyla birbirlerini etkileyen ikili, ön yargıları ile yüzleşip sıkı bir dostluğa yelken açarlar.

3. Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001) IMDb: 8.2

3. Beautiful Mind / Akıl Oyunları (2001) IMDb: 8.2

Yine müthiş bir başarı hikayesi! Amerikalı ünlü matematik dehası John Forbes Nash'in hayat hikayesini konu alan filmin yönetmenliğini Ron Howard yapıyor. John Nash, kazandığı burs ile Princeton Üniversitesi’nde öğrenim görür. Nash, geometri alanında inanılmaz bir teoriyi kanıtlamaya çalışır. Buluşları ve teorileri sayesinde matematik alanında şöhrete kavuşan Nash, zamanla şizofreni belirtileri göstermeye başlar. Zihninin oyunu olan bir dünya ile gerçekler arasında bocalarken kendi yöntemleriyle hastalığı yenmeye çalışır. Bu muhteşem filmin başrollerinde Russell Crowe ve Jennifer Connelly ikilisi yer alıyor.

2. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) IMDb: 8.2

2. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) IMDb: 8.2

Ünlü yönetmen Martin Scorsese imzalı The Wolf of Wall Street, vizyona girdiği dönem oldukça ilgi gören bir film oldu. Jordan Belfort'un otobiyografik romanı “Para Avcısı”ndan sinemaya uyarlanan film, Wall Street'teki bir borsacının hayatını konu ediyor. Seyircileri, sıfırdan başlayarak şöhrete ulaşan bir başarı hikayesi ile baş başa bırakıyor. 5 dalda Oscar alan filmin başrollerinde Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Jonah Hill gibi başarılı oyuncular yer alıyor.

1. Schindler's List / Schindler'in Listesi (1993) IMDb: 8.9

1. Schindler's List / Schindler'in Listesi (1993) IMDb: 8.9

Biyografi türünde en başarılı yapımlardan biri olarak gösterilen filmin yönetmen koltuğunda başarılı sinemacı Steven Spielberg oturuyor. 12 dalda Oscar adaylığı ve 7 dalda Oscar ödülü bulunan filmin konusu ise şöyle: Alman bir iş adamı olan Oskar Schindler, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir fabrika kurar. Nazi Almanya'sında kurduğu bu fabrikada Yahudi işçileri çalıştırarak onların hayatını kurtarır. Film; etkileyici hikâyesi, çarpıcı sahneleri ve muhteşem kurgusuyla izleyenlerinden tam not alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
7
6
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın