Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Dünyanın Sevimli Hobbitleri Buraya! Boyunuzu Uzatacak Egzersiz Önerileri Veriyoruz

Gerçek Dünyanın Sevimli Hobbitleri Buraya! Boyunuzu Uzatacak Egzersiz Önerileri Veriyoruz

31.12.2022 - 08:02

Kısa boylu olduğunuz için üzülüyorsanız sakin olun, her şeyin bir çözümü var. Henüz kemik gelişiminizi tamamlamadıysanız etkili bir spor rutiniyle boyunuzu az da olsa uzatabilmeniz mümkün! Bunun için doğru egzersizleri, doğru süreyle ve doğru şekilde yapmanız yeterli. Gelin, boyunuzu uzatabilecek egzersizleri detaylı olarak inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En bilindik yöntem, bir yere asılı kalmak.

En bilindik yöntem, bir yere asılı kalmak.

Çocukluğunuzdan beri bir yerlere asılı kalmanın boyunuzu uzatacağını duymuşsunuzdur. Bu egzersiz sayesinde boyunuzu uzatmanın yanı sıra duruşunuzu da düzeltebilirsiniz. Evinizde bulunan bir barfiks çubuğu sayesinde kolayca yapabileceğiniz bu hareketler sayesinde kol kaslarınızı da güçlendirebilirsiniz. Ellerinizi bar üzerinde omuz genişliğinde açıp vücut ağırlığınızı kollarınıza vererek birkaç saniye asılı kalabilirsiniz. Bunu zaman içerisinde birkaç dakikaya da çıkarabilirsiniz ancak spor geçmişiniz yoksa kollarınızı çok fazla zorlamamaya dikkat etmelisiniz.

Düzenli olarak bisiklete binmek de oldukça etkili.

Düzenli olarak bisiklete binmek de oldukça etkili.

Bisiklete binmekle boy uzatmak arasındaki mantığı çözmeye çalışanlar yorulmasın çünkü tahmin edeceğiniz üzere bisiklete binmek boyunuzu uzatmaya doğrudan yardımcı olmuyor. Buradaki püf nokta, bacaklarınızı ve sırtınızı esnetmek. Bunun için bisiklet koltuğunu biraz yukarıda tutmanız gerekiyor ancak çok yükseltmemeye dikkat edin. Yoksa kaslarınız incinebilir ya da daha kambur bir duruşa sahip olabilirsiniz. Ayaklarınızın yetiştiği yer sadece birkaç milimetre aşağıda kalacak şekilde ayarlama yapabilirsiniz.

Yay duruşuyla bedeninizi esnetin.

Yay duruşuyla bedeninizi esnetin.

Boy uzatmak için ısınma hareketleri çok önemli. Kaslarınızı doğru yönde çalıştırabilmek için geliştirilmiş hareketleri ideal süreyle yapmalı ve bir rutin hâline getirmelisiniz. Yay hareketi sayesinde daha fazla esneyerek boyunuzu uzatabilirsiniz. Ayrıca bu egzersiz karın kaslarınızı da çalıştıracağı için daha fit bir görünüm de elde edebilirsiniz.

Eğlenerek boy uzatmak isteyenler ip atlamayı tercih edebilir.

Eğlenerek boy uzatmak isteyenler ip atlamayı tercih edebilir.

İp atlamak, sürekli olarak zıplamanızı gerektirdiği için boyunuzun uzamasına yardımcı olabilir. Bunun için ip atlarken daha hızlı ve daha yükseğe zıplamaya çalışabilirsiniz. İp atlarken ayaklarınızı kalça genişliğinde açmanızın ve düz bir şekilde zıplamanızın çok önemli olduğunu da belirtelim!

Yüzmeyi alışkanlık hâline getirin.

Yüzmeyi alışkanlık hâline getirin.

Düzenli olarak yüzerseniz vücut kaslarınızı daha iyi çalıştırabilir ve kontrol edebilirsiniz. Bunun yanında daha çok esneyeceğiniz ve suyun yardımıyla rahat hareket edebileceğiniz için yüzmenin boyunuzu uzattığını fark edebilirsiniz. Sadece boy uzatmak için değil, duruşunuzu düzeltmek için de yüzmeyi tercih edebilirsiniz. Düzenli yüzmek, tüm bunların yanı sıra daha dinç ve mutlu bir yaşamın kapılarını da aralıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kobra hareketine günde birkaç saat ayırarak uzamanız mümkün.

Kobra hareketine günde birkaç saat ayırarak uzamanız mümkün.

Kobra hareketi, vücudunuzu karın kasları ve bacaklar dâhil olmak üzere tamamen geriyor. Bu hareketi spor rutininize dâhil ederseniz boyunuzu kısa sürede uzatabilirsiniz. Hareketi yapmak çok kolay. Öncelikle ellerinizi omuz hizanızda yere yerleştirdikten sonra sırtınızı dik tutun ve başınızı yukarı kaldırın. Kalçanızı yerden kaldırın ve ayaklarınızı arkaya doğru gerdirin. Bu sırada ayak parmak uçlarınızın arkaya bakması gerekiyor. Boyunu uzatmaya çalışanların yanı sıra zayıflamak ya da karın kaslarını güçlendirmek isteyenler de bu egzersizi yapıyor. Bu hareket, ayaklarınızdan başınıza kadar tüm vücudunuzu gevşettiği için spordan sonra vücudunuzun rahatladığını da hissedebilirsiniz.

Sabahları esneme hareketleri yapmayı ihmal etmeyin.

Sabahları esneme hareketleri yapmayı ihmal etmeyin.

Eğer spor hareketleri ağır geliyor ve bedeninizi zorluyorsa ya da spor yapacak yeterli vaktiniz yoksa sabahları birkaç dakika esneme hareketleri yapmayı deneyebilirsiniz. Vücudunuzu zorlamayacak esneme hareketleri sayesinde kaslarınızı birkaç milimetre de olsa uzatabilir, ayrıca güne daha dinç başlayabilirsiniz. Esneme hareketlerini her gün düzenli olarak yaparsanız bir süre sonra duruşunuzun düzeldiğini de fark edebilirsiniz.

Egzersizler önemli ama tabii ki yeterli değil.

Egzersizler önemli ama tabii ki yeterli değil.

Boyunuzu uzatmak istiyorsanız düzenli olarak bu egzersizlerden bazılarını yapabilirsiniz ama bunun için sadece spor yapmak yeterli olmayacak. Uyku saatlerinize ve beslenme düzeninize dikkat etmeniz de spor yapmak kadar önemli. Ayrıca daha uzun görünmek ve sağlıklı bir postür için duruşunuzun her zaman dik olmasına da özen göstermelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Metin Baki

diğer öneriler için yorumum yok ama kaslarınızı yırtmak istemiyorsanız asla ama asla bisiklet önerisini yapmayın. Bisiklet selesinin kişiye göre olması gerek... Devamını Gör