Görüş Bildir
Haberler
Öcalan'ın Nevruz Mesajı HDP Heyetinde

Öcalan'ın Nevruz Mesajı HDP Heyetinde

Ulaş
14.03.2015 - 12:34 Son Güncelleme: 15.03.2015 - 11:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

PKK lideri Öcalan’ın 21 Mart'ta Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında okunacak mesajı, İmralı Adası’ndan dönen HDP heyetine teslim edildi. Ancak mesajın görüntülü mü yoksa yazılı mı olduğu konusunda bilgi verilmedi.

İmralı Adası’ndan dönen HDP heyeti adına açıklamalarda bulunan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Nevruz’da okunacak mesajının kendilerine teslim edildiğini söyledi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre yaptıkları görüşmeyle ilgili Med Nuçe televizyonundaki bir programa katılan Önder, 'Öcalan’ın Newroz mesajının ayrıntısına ilişkin bir şey söyleyemeyeceğim, ancak mesaj teorik, pratik, olgusal anlamda barışa giden yol için yeni bir perspektif sunacak' dedi. Önder mesajın görüntülü mü yoksa yazılı mı olduğu konusunda bilgi vermedi. 

'Önemle yaklaşılmalı'

Öcalan’ın 28 Şubat’ta hükümet ile HDP tarafından Dolmabahçe’de açıklanan müzakere taslağını, 'nitelikli bir müzakere sürecine kapı aralayacak' nitelikte olduğunu söylediğini aktaran Önder, Öcalan’ın başta devlet olmak üzere herkesin sürece önemle yaklaşması gerektiğini vurguladığını belirtti. 

Öte yandan 2009 yılı Kasım ayında İmralı Adası’na sevk edilen PKK’lı beş ismin farklı cezaevlerine gönderildiğini belirten Önder, isimleri belirlenen beş tutsağın ilerleyen günlerde adaya getirileceğini söyledi.

'İzleme Kurulu Nevruz'dan sonra İmralı'ya'

Önder, Yalçın Akdoğan’ın 'İzleme kurulu tartışılan konulardan biridir. Henüz oluşturulmuş bir şey yok. Yapılan açıklamalar asılsızdır' sözleri için “Sıkıntılı bir açıklama”  yorumunu yaparken, Newroz’dan sonraki ilk İmralı Adası görüşmesine İzleme Kurulu üyelerinin de katılacağını öngördüğünü söyledi. 

Heyet İmralı'ya gitmişti

İmralı'ya giden HDP heyetinde grup başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık bulunuyor. Heyet üyelerinden İdris Baluken ve Ceylan Bağrıyanık dün de KCK yönetimi ile görüşmek üzere Kandil’e gitmişti.

Al Jazeera Turk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0