Görüş Bildir
Haberler
Genelkurmay: 11 PKK'lı Öldürüldü

Genelkurmay: 11 PKK'lı Öldürüldü

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova’da PKK'ya ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini ve 11 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

Hakkari Yüksekova’da tespit edilen PKK'ya ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatı ile imha edilirken, 11 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

Genelkurmay'ın açıklamasına göre bölgede yapılan aramada, bir PKK'lının cesedi araziye gizlenmiş olarak bulundu. PKK'ın kullandığı 4 adet mağarada; bir adet Doçka uçaksavar makineli tüfeği, 8 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makineli tüfeği, bir adet Kanas keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 roketatar, 4 adet RPG-7 roketi, 10 adet el bombası, bir adet telsiz, bir adet radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Tunceli’de devam eden operasyonda, bir sığınakta 3 PKK'lının cesedi bulunurken çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır Lice’de devam eden operasyonda; bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet dolu tabanca şarjörü, bir adet av tüfeği, 200 kilogram esrar ve 600 bin kök hint keneviri, 400 kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. 8 şüpheli kişi göz altına alındı. Ayrıca operasyon bölgesinde 3 adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek yerinde imha edildi.

Şanlıurfa'da KCK operasyonu

Şanlıurfa'da da Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK ile ilişkili olduğu öne sürülen kişilere yönelik çalışma başlatırken, PKK'nın çatı örgütü KCK üyesi olduğu iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı. 16 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Kent merkezi ve Suruç İlçesi'nde yapılan baskınlarda aralarında DBP'li belediye meclis üyesi Sibel S. ile Devteşti Mahalle muhtarı Ömer Ç.'nin de aralarında bulunduğu;12 kişi gözaltına alındı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0