Görüş Bildir
Haberler
Genç Karateci Madalyaya Doymuyor

Genç Karateci Madalyaya Doymuyor

Enver K.
03.11.2015 - 17:02

Kayseri'de 5 yıl önce başladığı karatede katıldığı tüm turnuvalarda kürsüye çıkan 13 yaşındaki Gülbahar Gözütok, kariyerinin henüz başında elde ettiği 39 madalyayla dikkat çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayseri'de 5 yıl önce karateye başlayan Gülbahar, Dünya Shotokan Federasyonu (WSF) tarafından 23-25 Ekim'de Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda, 33 ülkeden yaklaşık 2 bin 400 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda elde ettiği derecelerle, madalya sayısını 39'a yükseltti.

Avrupa Şampiyonası'nda 52 kiloda 'shobu sanbon kumite' ve 'shobu ippon kumite' de birincilik kürsüsüne çıkan Gülbahar, Dünya Kupası'nda da 'shobu ippon kumite' de birinci, 'shobu sanbon kumite' de ikinci olarak, toplamda 3 altın, 1 gümüş madalya kazandı.

Katıldığı turnuvalarda 19 altın, 6 gümüş ve 14 bronz madalya kazanan Gözütok, takım halinde mücadele ettiği şampiyonalarda da 5 kupa elde etti.

Balkaya Spor Kulübü'nde çalışmalarına devam eden Gülbahar Gözütok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karateyi çok severek yaptığını, bunun da başarıyı getirdiğini vurguladı. 

Yaz mevsimini yoğun tempoda çalışarak geçirdiğini anlatan Gülbahar, 'Son katıldığım şampiyonada 4 madalya kazandım. Bu maçlara yazın sürekli antrenman yaparak hazırlandım. Yaz tatilinde hiç ara vermeden her gün yoğun tempoda antrenman yaptım. Okullar da başladı ama ben antrenmanlarımı aksatmıyorum. Avrupa Shotokan Karate Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda ülkemi çok iyi temsil ettiğimi düşünüyorum. Madalyalarıma 4  tane daha ekledim. Bundan sonra da rehavete kapılmadan çalışmalarımı sürdüreceğim' şeklinde konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
3
2
2
2
2
0