Görüş Bildir
Haberler
Gelmiş Geçmiş Efsane 10 Strateji Oyunu

Gelmiş Geçmiş Efsane 10 Strateji Oyunu

Salih Irmak
02.09.2014 - 05:30 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 15:38

1. 10 - XCOM: Ufo Defense

Geliştirici: Mythos Games

Yayımcı: MicroProse

Çıkış Yılı: 1993

X-Com serisinin giriş niteliği taşıyan oyun, tüm zamanların en büyük video oyunlarından biridir ve etkileyici hikayesi ile kitlelerin bilgisayar başında saatler geçirmesine neden olmuştur. Oyun kısaca uzaylıların dünyayı istila etmesi ile başlar. İnsanlar ise bu savaşta yeni bir birim oluşturup savaşın gidişatını değiştirmeyi hedeflemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9 - Dune II

Geliştirici: Westwood Studios 

Yayımcı: Virgin Interactive

Çıkış Yılı: 1992

Oyun oldukça basit bir mantığa sahip olsa da oynarken saatlerinizi geçirebilirsiniz. Bu oyunda ne kaynak toplamak, ne de birim üretmekle uğraşacaksınız. Üzerinden geçen uzun yıllara rağmen eskimeyen oyunlardan olan Dune II'da size kalan tek şey savaşı yaşamak. 'Ee nasıl strateji bu yav?' dediğinizi duyar gibiyim. Açıklamayı isterdim ama spoiler vermeyeceğim.

8 - World in Conflict

Geliştirici: Massive Entertainment

Yayımcı: Sierra Entertainment

Çıkış Yılı: 2007

Strateji oyunlarının mantığını değiştiren bir oyun olan World in Conflict, çarpıcı grafik özellikleri ile de günümüz savaş tarzını gözler önüne seriyor. Bu oyunun en çok konuşulan özelliği ise birimlerinizi sesinizle yönetebiliyor olmanız. 'Bu neye yarar?' demeyin. Yapım yılına göre gerçekten çığır açacak nitelikte bir özellik. Günümüzde bunu önemseyen olmasa da.

7 - Age of Empires II: Age of Kings

Geliştirici: Ensemble Studios

Yayımcı: Microsoft

Çıkış Yılı: 1999

Hiç tartışmasızdır ki Age of Empires serisi, oyun piyasasını silip süpürmüştür. Age of Empires II, geçmişte yaşanmış olan savaşların senaryolarını sunmakla beraber oyun severlere uygarlık tarihini de göstermiş oluyor. Çoklu oyuncu modu kapsamında çok özel haritalara sahip olan oyun, size arkadaşlarınızla beraber saatler geçirebileceğiniz kadar eğlenceli bir ortam yaşatır.

6 - Sins of a Solar Empire

Geliştirici: Ironclad Games

Yayımcı: Stardock

Çıkış Tarihi: 2008

Sins of a Solar Empire, tekli oyuncu tarzından kaçınan ve onun yerine bize şimdiye kadar oynadığımız en iyi gerçek zamanlı 4X oyunlarından birini sunar. Dinamik kamerası sayesinde oyuncuları yakınlaştırabilir, onların en ince kımıldamasını titizlikle izleyebilirsiniz.

5 - Supreme Commander

Geliştirici: Gas Powered Games

Yayımcı: THQ

Çıkış Yılı: 2007

Chris Taylor tarafından yaratılan Supreme Commander oldukça derin sularda yüzüyor. Özellikle çoklu oyuncu modunda kullanıcısına güzel deneyimler kazandırıyor. Her ne kadar karmaşık oyun mekaniği nedeniyle deneyimsiz oyuncular için oynanış yönünden tam bir kabus olsa da. Nitekim eğer gayret ederseniz oyunun asıl zevkini almaya başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 - Company of Heroes

Geliştirici: Relic Entertainment

Yayımcı: THQ

Çıkış Yılı: 2006

Company of Heroes tamamen elinizdeki askerleri düşmana karşı en etkili şekilde yönetmeniz üzerine kurulu bir strateji oyunudur. Savaşın gerçek yüzünü en yakın şekilde izleyebileceğiniz bir hikayeye sahip olmasının yanı sıra, oldukça etkileyici olan grafikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

3 - Homeworld

Geliştirici: Relic Entertainment

Yayımcı: Sierra Entertainment

Çıkış Yılı: 1999

İlk gerçek 3 boyutlu uzay-strateji oyunu olan Homeworld, aradan yıllar geçmesine rağmen paslanmak, eskimek nedir bilmiyor. Bugüne kadar çıkan tüm gerçek zamanlı uzay-strateji oyunlarının kilit noktası olduğu bilinen Homeworld, yapım yılına göre grafikleriyle bugünkü çoğu oyuna taş çıkartmakta.

2 - Civilization V

Geliştirici: Firaxis Games

Yayımcı: 2K Games

Çıkış Yılı: 2010

Hiç tartışmasızdır ki Civilization V şimdiye kadar yapılmış strateji oyunları arasında çok önemli bir konuma sahiptir. Gerçek dünyada da oynayabileceğiniz oyun, tasarımcılar tarafından hazırlanmış özel haritalarda da oynanabilmektedir. Tam bir diplomasi, savaş ve ülke yönetim simülasyonu olan Civilization serisi, herkesin bilgisayarında bulunması gereken önemli bir seridir. Aynı zamanda seri, sıra tabanlı strateji oyunlarının bel kemiği olma özelliğini de taşır. Çoklu oyuncu desteği bulunan oyun, arkadaşlarınızla eğlenceli vakitler geçirmenizi sağlayacaktır.

1 - Starcraft

Geliştirici: Blizzard Entertainment

Yayımcı: Blizzard Entertainment

Çıkış Yılı: 1998

Starcraft tüm dünyada oyun sektörünün değişiminde etkili olmuş bir yapıttır. Strateji hayranları Starcraft'ın çıkışıyla beraber onunla yatıp onunla kalkar hale geldi. Etkileyici görsel özellikleri ve oyun kurgusu ile listemin 1. sırasını hak ediyor. Eğer hala oynamamışsanız, mutlaka edinin ve siz de savaşa katılın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
31
17
12
10
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eralp Uslu

Total War, Red Alert yoksa bu listeden bir cacık olmaz.

Deniz Cabul

c&c generals, red alert, age of serisi, rise of nation, middle earth, r.u.s.e gibi oyunlar yok.. bence bu listede olmalıydı ustam.. derin üzüntüdeyim..

Soner Bilgiç

Generals? You sux Onedio.