Görüş Bildir
Haberler
Gelecekte Olmanız Muhtemel 10 Emekli Tipi

Gelecekte Olmanız Muhtemel 10 Emekli Tipi

TEB
24.12.2014 - 11:04 Son Güncelleme: 25.12.2014 - 21:39

1. Kısırıyla ün salmış ALTIN GÜNÜ EMEKLİSİ

Emekli olunca o gün senin bu gün benim gezmek; yemek içmek, eski günleri yad etmek, bol bol dedikodu yapmak, gerekirse göbecikler atmak kadar dolce vita'sı var mı?

2. İlk sergisi kendi evi olan AHŞAP BOYAMA EMEKLİSİ

Bunca zaman çalışmaktan resim yapmaya, sanata sepete vakit ayıramadınız. Emekli olunca boyalarınızla ve ahşap kutularınızla kendi minik atölyenizi oluşturacak, sevdiklerinize hediyeler boyayacaksınız.

3. Ege’de küçük bir sahil kasabasına yerleşen BALIKÇI EMEKLİ

Ayvalık’ta… ya da Datça’da, büyük şehirden uzak,  küçük bir sandal ile balık tutup sessizliğin tadını çıkarmak… İnsan daha ne ister ki! (TUTAMADI)

4. Kendini bahçesine adayan ORGANİK EMEKLİ

Tatil denince ilk aklınıza gelen şey taze çimen kokusu. Emekli olunca kendi bahçeniz olacak, sabah akşam domateslerinizden bahsedeceksiniz. Hepsi evladınız gibi.

5. Motosikletle dünyayı gezen ÖZGÜR RUHLU EMEKLİ

70 yaşında motosikletle tek başına dünya turu yapan, gördüklerini bestseller’a giren iki kitabında anlatan Ted Simon gibi. Sadece okyanusları geçerken vapura biniyor. Yola çıkarken sadece rotası belirli; hangi şehirde nerede kalacağı, ne yiyip ne içeceği plansız.

(Hayaller Ted Simon, gerçekler piknik OLMASIN!)

6. Parklar senin kahveler benim gezen TAVLA - SATRANÇ EMEKLİSİ

'Ömrümde bir kez beni yenen çıktı, sene o zaman 2010 filan...' hikayenizle ün salacak; emeklilik denen oyunda herkesi şah mat edeceksiniz :)

7. Küçük bir restoran açmak isteyen GİRİŞİMCİ EMEKLİ

Biraz eş dosttan borç alırım, şöyle denize nazır bir yer bulurum… Tadilat işleri bizim bacanaktan… Benim hanımın çiğ börek’ine mantısına herkes bayılır, onu yapar satarız, zaten haftanın 2 günü Mehmet’ler, 2 günü Fatma’lar gelse yeter, biz de yemekleri orada yeriz, o hoo gül gibi geçinip gideriz diyen girişimci emeklilik sizin hayaliniz...

8. Emektar arabasını her gün yıkayan, paklayan MAHALLENİN EMEKLİSİ

Klasik arabanızla ile bütün gün vakit geçirmek, ona çocuğunuz gibi bakmak, her gün yıkamak, parlatmak en büyük hayaliniz…

9. Maaştan maaşa dışarı çıkan BANKA SIRASI EMEKLİSİ

Zaten ömrünüz o günü beklemekle geçmedi mi! Maaş günü gelmedikçe sıcacık evinizden çıkmaz, bulmacanızı çözüp kitabınızı okursunuz; maaşı alınca da torunlara harçlık verirsiniz.

10. Emekli olduğu halde hala ÇALIŞMAYA DEVAM EDEN EMEKLİ

HAAAA YIIIIRRRRRRR!

Sadece emekli maaşı ile bunları nasıl yaparım diye düşünüyorsunuz değil mi?

Sadece emekli maaşı ile bunları nasıl yaparım diye düşünüyorsunuz değil mi?

Hayalleri gerçekleştirmek en büyük zenginlik… Ama yine de sadece emekli maaşı ile bunları yapmak zor gözüküyor.

Emekli maaşınız size kalsın, hayallerinizi BES ile gerçekleştirin. TEB şubelerine gelin,  31 Aralık’a kadar alacağınız Bireysel Emeklilik Sözleşmesi ile, %25 devlet katkısının yanında %25 ek katkı fırsatından yararlanın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın