Görüş Bildir
Haberler
Gelecekte Bu Konu Çok Tartışılacak: Yakın Arkadaşınız veya Sevgiliniz Dijital Bir Karakter Olabilir mi?

etiket Gelecekte Bu Konu Çok Tartışılacak: Yakın Arkadaşınız veya Sevgiliniz Dijital Bir Karakter Olabilir mi?

Dijital karakter, bilgisayar tarafından oluşturulan bir ortamda hayali veya gerçekçi yaratıklar gibi görünen varlıklardır. İnsanlık, cansız bir maddeden insana benzer bir yaratık yaratma fikrini her zaman büyüleyici bulmuştur. Öyle ki dijital karakterler günümüzde gerçek insanlardan giderek ayırt edilemez hale gelmiştir. Peki, yakın arkadaşınız veya sevgiliniz bir dijital karakter olabilir mi? Şimdi gelin gerçekten ayırt edilemeyecek hale gelen dijital karakterleri ve zekayı inceleyelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk önce dijital karakter nedir iyice anlayalım.

İlk önce dijital karakter nedir iyice anlayalım.

Dijital karakter, gerçek insanla aynı alanda var olabilen varlıklardır. Sanal görüntülerin gerçek dünyayla harmanlanması ile somutlaştırılmış dijital karakterler oluşturulabilir. Duygusal zeka insan iletişiminde kilit rol oynar. Örneğin bir arkadaş kayıp yaşadığında karşısındaki arkadaşı ona sarılarak teselli eder. Yani duygu tanıma ve ifade etme becerilerine sahip dijital karakterler dolayısıyla insan- bilgisayar etkileşimine izin verir. Bu insan-insan etkileşimiyle benzerdir. Böylece bir bilgisayarla iletişim kurmak özel teknik beceriler gerektirmez. Günlük hayatta kullanılan iletişim becerilerinin aynısı kullanılabilir.

Peki, yakın arkadaşınız veya sevgiliniz dijital karakter olabilir mi?

Peki, yakın arkadaşınız veya sevgiliniz dijital karakter olabilir mi?

Günümüzde teknolojik yeniliklerin hızlanması bireyler için stratejik öneme sahiptir. Hepimizin parmaklarının ucundaki teknoloji dönüşüme neden olmuştur. Dijital karakterlerin insana benzer hareketleri yapabilmesi akıllara yakın arkadaşının veya sevgilinin dijital karakter olabileceği şüphesini getirmiştir. Günümüzde her şeyin sanala taşındığını varsayarsak, karşımızdaki kişinin dijital karakter olabilme yüzdesi artar.

Dijital karakter yapay zeka mekanizmalarına dayanır.

Dijital karakter yapay zeka mekanizmalarına dayanır.

Dijital karakterin yaratılması, görünüşünü modelleyen bir dizi aşamayı içerir. Günümüzde insan zihninin bilişsel yeteneklerini taklit edebilecek akıllı makineler geliştirildi. Covid-19 salgınının etkisiyle farklı işletmelerde yapay zekanın benimsenmesi de artmış oldu. Örneğin bir bankanın robo-danışmanı müşterinin finansal geçmişini hızlı bir şekilde analiz edebilir. Hatta robo-danışman belirli bir ürün sınıfında uygun yatırım tavsiyeleri verebilir.

Yapay zeka kullanılarak hiper gerçekçi dijital karakterler oluşturmak kolaylaştı.

Yapay zeka kullanılarak hiper gerçekçi dijital karakterler oluşturmak kolaylaştı.

Dijital karakterler oluşturmak kolaylaşınca işletmeler müşteri deneyimlerini geliştirmek için teknolojiden yararlanmaya başladı. 3D modelleme ve animasyon teknolojilerinin gelişimi, dijital karakterlerin tıpkı bize benzemesine yol açtı.

Müşteri hizmetlerinin parçası olarak yapay zeka, dijital insanları devreye soktu.

Müşteri hizmetlerinin parçası olarak yapay zeka, dijital insanları devreye soktu.

Yakın gelecekte tüm sektörler, yapay zeka destekli dijital karakter teknolojisinden etkilenecek. Hatta daha gerçekçi dijital karakterler için sesler klonlanabilir hale geldi. Bu teknoloji gelişmeye ve büyümeye devam ettikçe yakın çevrenizdeki herkesin dijital karaktere dönüşmesi mümkün oluyor. Yakın gelecekte bu konu çok tartışılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın