Görüş Bildir
Haberler
Geleceğinize Yatırım Yapın: Kendinizi Geliştirmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

etiket Geleceğinize Yatırım Yapın: Kendinizi Geliştirmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Hayatınızı iyileştirmek için zaman, enerji, sermaye gibi kaynaklarınızı tahsis ederek istediğiniz şeyleri iyi değerlendirebilmelisiniz. Yeniden enerji toplamaya ve hayal kurmaya zaman ayırmak şarttır. Finansal refahınıza, kariyerinize, sağlığınıza ve ilgi alanlarınıza yatırım yapmak adına bilinçli kararlar verdiğinizde, başarıyı yakalayabilirsiniz. Bugün kendinize yatırım yapmaya başlamak için yapabileceğiniz şeyleri buraya derledik. Şimdi gelin, kendinizi geliştirmek için yapabileceğiniz şeylere yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Emeklilik için tasarruf edebilirsiniz.

1. Emeklilik için tasarruf edebilirsiniz.

Emeklilik için tasarruf etmenin pek çok yolu vardır. Hatırlamanız gereken en önemli şey, ne kadar erken birikim yapmaya başlarsanız, yıllar içinde o kadar para biriktirirsiniz. Emekliliğiniz için en uygun finansal hesaplardan yardım alarak işe başlayabilirsiniz.

2. Büyük hayaller kurup, hedefler belirleyebilirsiniz.

www.google.com

Öncelikle hayallerinizi ve hedeflerinizi bir kâğıda yazabilirsiniz. Böylece neyi başarmak istediğinizi görselleştirmiş olursunuz. İlk başta bir tatil için nakit ödemek ve borcunu ödemek gibi küçük hayalleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunun sonrasında büyük hayaller kurmaya ve hedefler belirlemeye başlayabilirsiniz.

3. Kendi hayatınız için sorumluluklar alabilirsiniz.

www.google.com

Her insan kendi hayatının sorumluluğunu alabilmelidir. Hayatınızla ilgili en önemli kararları veren kişi sizsiniz. Şu anda hangi pozisyonda olursanız olun, geleceğiniz için sorumluluk alabilmelisiniz. Lütfen yaşadıklarınız için anne babanızı, ekonominizi ve patronunuzu suçlamayı bırakın. Böylece mümkün olan en iyi hayatı yaşayabilirsiniz.

4. Parayı nasıl yöneteceğinizi öğrenebilirsiniz.

4. Parayı nasıl yöneteceğinizi öğrenebilirsiniz.

Kendinizi geliştirmek ve parayı nasıl yöneteceğinizi anlamak için finansal özgürlük kitaplarını ve bloglarını okuyabilirsiniz. Parayı nasıl yöneteceğinizi bilmek gelirinizi arttırmanıza yardımcı olur.

5. Mesleki becerilerinizi sürekli geliştirebilirsiniz.

www.google.com

Kariyerinizde ve yaşamınızda çeşitli becerilere sahipsiniz. Ancak en güvendiğiniz becerilerde kendinize uzman diyebilir misiniz? En güvendiğiniz becerileri geliştirmek, yaşamınıza yatırım yapmanın en iyi yollarından biridir. Bildiğiniz bir alanda uzman olmak, hakkında hiçbir şey bilmediğiniz bir alanda uzmanlaşmaktan kolaydır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Paranızı bir tasarruf hesabına yatırabilirsiniz.

6. Paranızı bir tasarruf hesabına yatırabilirsiniz.

Paranızı bir birikim hesabına yatırdığınızda, banka size faiz öder. Böylece paranızı hem biriktirmiş olursunuz hem de para kazanmış olursunuz. Bankaya giderek size uygun olan tasarruf hesabına paranızı yatırabilirsiniz.

7. Bedensel ve zihinsel sağlığınıza yatırım yapabilirsiniz.

www.google.com

Unutmayın ki sadece bir bedeniniz var. Bu yüzden bedensel ve zihinsel sağlığa yatırım yapmak, kendinize uzun bir yaşam için en iyi fırsatı vermek demektir. Sağlıklı yemekler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Sağlıklı yemek, beyin fonksiyonunu optimize etmeyi ve yaşam kalitenizi arttırmayı sağlar. Ayrıca düzenli egzersizler yapabilirsiniz. Fiziksel hareketsizlik, diyabet, obezite, depresyon, kanser ve anksiyete gibi çeşitli sağlık problemlerinde artışa neden olabilir.

8. İş ve yaşam dengesini koruma alışkanlığı edinebilirsiniz.

8. İş ve yaşam dengesini koruma alışkanlığı edinebilirsiniz.

Kariyerinize odaklanırken yaşam enerjinizi tüketmemeye özen gösterebilirsiniz. Kişisel zamanlarınızı koruyabilirsiniz. Örneğin, akşamları belirli bir saatten sonra gelen e-mailleri kontrol etmeyebilirsiniz. Yemeklerinizi çalışma masanızdan uzakta yiyebilirsiniz.

9. Hedeflerinize ulaşmak için hayır demesini öğrenebilirsiniz.

www.google.com

Zamanınızı ve enerjinizi hedef ve hayallerinize uymayan bir şey için harcamamalısınız. Örneğin, hedefiniz dışında bir şeyi reddederken kibar olabilirsiniz. 'Keşke yardım edebilseydim ama ne yazık ki bu benim uzmanlık alanım dışında.' gibi cevaplar verebilirsiniz.

10. Sevdiğiniz ve zevk aldığınız kişilerle ilişki kurmaya özen gösterebilirsiniz.

www.google.com

Gelecek söz konusu olduğunda, çoğu kişi sevdiği ve zevk aldığı insanlarla yaşam sürmek ister. Bunun için hayatınızda sevdiğiniz insanlara zaman ayırmaktan çekinmemelisiniz. Çeşitli ilişkilerinizi geliştirmeye çalışmalısınız. Böylece anlamlı bir hayat yaşama şansınız olur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın