Görüş Bildir
Haberler
Geleceğin Yıldızları Onlar Olacak: Avrupa'dan 12 Genç Basketbolcu

Geleceğin Yıldızları Onlar Olacak: Avrupa'dan 12 Genç Basketbolcu

Fulin
31.03.2016 - 18:03

Basketbol diğer sporların bir adım önünde daha fazla alt yapıya önem veren bir spor dalı olarak öne çıkıyor. Yaşları 16-18 arasında, önümüzdeki 5 yıl içinde Avrupa basketbolunda yıldız olarak nitelendirilecek oyunculara bugünden bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1998 Doğumlular

1998 Doğumlular

Bu jenerasyon hali hazırda ismini duyurmaya zaten başladı. Bazıları takımlarında ilk 5 çıkıyor ve önemli süreler alıyor.

Ömer Faruk Yurtseven

Ömer Faruk Yurtseven

Türk oyuncu son dönemde takımı Fenerbahçe Ülker ile yaşadığı problemler ile gündeme geldi ancak yetenekli pivotun geleceği çok parlak. Kariyerini Amerika yönünde geliştireceği bilinen oyuncunun genç görünümü ve fizik yapısı hiç de göründüğü gibi değil. Girdiği ikili mücadelelerde kuvvetini gösteriyor. Doğal bir pivot olan Ömer Faruk 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda hem Avrupa, hem de NBA standartlarında oynayabilir vaziyette.

Borisa Simanic

Borisa Simanic

Sırp oyuncu 2.09 boyuyla çok verimli bir power forvet olarak yetişiyor. Takımı Kızılyıldız ise bu gelişim için en uygun takım olarak gösterilebilir. Zaten oyuncu yetiştirme konusunda hiçbir sıkıntısı olmayan Sırbistan'ın en önemli yetenekleri arasında gösterilen Borisa, ayrıca NBA tarafından da takip ediliyor. Size'ına göre gayet hareketli bir oyuncu olan Simanic'in en dikkat çekici özelliği bu hareketliliği ve hızı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Frank Ntilikina

Frank Ntilikina

Belçikalı oyun kurucu yüksek oyun zekası ile dikkat çekiyor. Gelişimini Fransa'da gerçekleştirdiği için Fransız milli takımlarında oynamayı seçen oyuncunun bir sonraki Tony Parker olabileceği kulaktan kulağa yayılıyor. 1.97'lik boyu ile rakip oyun kuruculardan daha avantajlı bir konum yaratıyor.

Isaiah Hartenstein

Isaiah Hartenstein

Alman asıllı oyuncunun gelişimi Amerika'ya dayanıyor. Şu anda Zalgiris Kaunas'ta Euroleague tecrübesi yaşayan power forvet, tüm görevleri optimum seviyede yapabilirken özellikle savunmada kendine has uygulamaları var. Hem 2.11 gibi bir yükseklik hem de yüksek yetenekler ile geleceğin yıldızları arasına girmesi hiç de zor olmayacak.

1999 Doğumlular

1999 Doğumlular

Bu yıldız adayları da kendilerine yavaş yavaş A takımlarda yer bulmaya başladılar. Özellikle uluslararası alt yapı turnuvalarında bu oyuncuların harikalar yarattığını gözlemleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Luka Doncic

Luka Doncic

Sloven forvetin her iki elini de kullanması rakipleri karşısında ona inanılmaz bir avantaj yaratıyor. Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olan Real Madrid'de kendine yer bulmaya başlaması da kariyeri açısından çok önemli bir hareket olarak gösteriliyor.

Dzanan Musa

Dzanan Musa

Bosna'nın ve Avrupa'nın gelecekteki yıldızı Dzanan Musa, atletizmi ve oyun zekası ile dikkat çekiyor. Bu özelliklerinin yanında bizi ilgilendiren bir diğer konu ise gelecek sezon Musa'nın Fenerbahçe için ter dökecek olması. Bu genç yıldızı izlemek için biraz beklememiz gerekecek.

Sandro Mamukelashvili

Sandro Mamukelashvili

Amerika'da yetişmiş olan Gürcü asılı Sandro, saha içi hareketi ile dikkat çekiyor. İtalya'da orta seviye bir takım olan Angelico Biella'da oynayan forvetin şutu da çok kuvvetli. Solak olması sebebiyle de rakipleri karşısında avantaj sahibi olarak saha içinde yer alabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onuralp Bitim

Onuralp Bitim

Listede bizi en çok ilgilendiren isme geldik. Onuralp Bitim, yetenekleri dahilinde gelecekte çok iyi bir skorer olacağını hissettiriyor. Ufak bir detay olarak da basketbol takipçileri soyadı itibariyle Onuralp'i merak edebilirler. 90'lar Efes Pilsen kadrosundan tanınan Mustafa Kemal Bitim'in oğlu olan Onuralp'in aileden basketbolcu olduğunu söyleyebiliriz.

2000 Doğumlular

2000 Doğumlular

Listenin en genç dörtlüsüne sıra geldi. Bu oyuncular yetenek avcılarının büyüteçleri altında olmalarıyla birlikte aynı zamanda orta düzey takımlarda iyi süreler alıyorlar.

Marko Pecarski

Marko Pecarski

2.05'lik Sırp pivot, İspanya'nın Gijon takımının sözleşmeli oyuncusu. Özellikle uzak mesafe 2 sayılık atışlarda yüksek yüzde ile oynayan Marko, savunma tarafında da blokları ile rakibe korku salıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sekou Doumbouya

Sekou Doumbouya

Atlet oyuncu fabrikası Fransa'dan bir başka atlet yıldız adayı Sekou Doumbouya karşımızda. Power forvet olarak sahada en verimli şekilde sonuca giden oyuncunun sırtı ve yüzü dönük oyunlardaki başarısı üst seviyede. 2.02'lik Gine asıllı oyuncu Fransa'nın ulusal oyuncu yetiştirme programı INSEP'te yer alıyor. Altyapı milli takımlarında da yer alan oyuncunun takibi uluslararası yetenek avcıları tarafından yapılıyor.

Balsa Koprivica

Balsa Koprivica

Bu genç adam 2.15 boyunda ve halen uzuyor. Hız ve patlayıcılık açısından eksiklik çekmesine rağmen, olağanüstü size'ı sebebiyle rakipleri karşısında büyük fark yaratıyor. Amerika'da eğitimine ve spor yaşantısına devam eden Balsa'nın adını yakın gelecekte çok fazla duyacağız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oton Jankovic

Oton Jankovic

Uzun kolları ile atletik olmasa da savunmada ekstra işler yapabilen 2.03'lik forvet Oton Jankovic, ülkesinin yıldız fabrikası Cibona'da oynuyor. Hırvat oyuncunun geleceği vücudunun oturması ile birlikte daha net bir biçimde görülebilecek. Ancak bugünden gözüken önemli bir yıldızın geldiği.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
139
30
12
9
8
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erasmussen

98 doğumlulardan bahsedip ana fotoya Karşıyakalı 96'lı Egemen Güven'i koymak?

Altug Arisoy

Berk uğurlu favorim

Ewok The Hutt

Ömer faruk, Obradovic sayesinde bir baltaya sap oldu.