Görüş Bildir
Haberler
Geleceğin Lunapark Şehirleri

Geleceğin Lunapark Şehirleri

21. yüzyıla ait gelecek yıllarda, özellikle de ortalama 2050 tarihinden sonrasında şehir yapılaşmalarının nasıl gelişebileceğini kestirebilmek biraz zor. Ama insanoğlu yenilikçidir ve şimdiye kadar hiç bir zaman yerinde saymamıştır. 

2000 yılından önceki tarihlerde, 2000'lere dair çok resim çizilmişti bugünleri anlatan. Aslına bakarsanız yazılıp çizilenler birebir yaşanıyor dünyamızda. Yeni çağın mimarisi, gösterişli şehir yapılaşması bize şunu gösteriyor aslında; uzay çağını yaşıyoruz ve çok yakın tarihlerde şehirler şimdikinden çok daha fazla göğe yükselecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki geleceğin şehirlerinin göğe yükselmesi ve muhtemel uçan cisimler haricinde şehir yapılaşmalarında ne gibi yenilikler olabileceğini hiç düşündünüz mü? Mesela onyıllardır görkemli oyuncaklara ev sahipliği yapan lunaparklarla bütünleşmesi gibi?

Şu an var olan lunaparklar büyük ve gittikçe büyüyor. Diyelim bu lunaparklar daha da büyük ve hatta devasa boyutlara ulaştı ve milyonlarca kişinin yaşadığı metropolü içten içe sardı. Yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz resmedilmiş manzara aynen bu şekilde. Büyük roller coaster trenleri, dev dönme dolaplar ve diğer bütün devasa oyuncaklar binalarla iç içe. Böyle bir görüntüyle ileride karşılaşmamız olası. Çünkü hem estetik hem de gittikçe kararan, çirkinleşen dünyada eğlence adına varlık gösterme açısından çok daha iyi bir seçenek olabilir. Üstelik yaşamı kolaylaştıran bazı yönleri de olabilir. Örneğin apartmanınızın terasından bindiğiniz bir roller coaster trenin sizi saatte 200 km hızla 15 kilometre uzaklıktaki işyerinizin terasına bırakması hayatınıza hem hız hem eğlence hem de kolaylık katardı öyle değil mi?

Lunaparklar şu an bir eğlence aracı gibi görünse de belli sebeplerden dolayı ileride ulaşım araçlarımız haline gelebilir. Nitekim şu anda metroların yer altından ve belli bir hızın çok altında seyretmesi lunaparklardaki hız trenlerinin çok gerisinde kalmış bir teknoloji gibi gözüküyor. Henüz günlük yaşama uyarlanmamış ancak uyarlanırsa herkesin hayatına eğlence ve kolaylık katacağı kesin. Göğe yükselen şehirlerle birlikte göğe yükselen lunaparklar da gelecekte bizleri bekliyor olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0