Görüş Bildir
Haberler
2015 Yılında Hala Bir Açıklama Bekleyen 13 Gizemli Olay

2015 Yılında Hala Bir Açıklama Bekleyen 13 Gizemli Olay

Mertcan Kaygısız
12.01.2015 - 05:12 Son Güncelleme: 12.01.2015 - 11:03

Kaybolan bir uçaktan tutun da Yerküre'nin altında gizlendiği keşfedilen kocaman bir şehre kadar 2014 yılı türlü garipliklerle insanoğlunu şaşırtan bir sene oldu. Geçtiğimiz 12 ay içerisinde birçok olağanüstü olay keşfetsek de, bazıları çözmemiz gereken çok büyük durumların birer parçası olarak hafızalarda kaldı. Peki 2015 yılı, yapılan bu araştırmaların sonuçlanacağı zaman mı olacak? Buyurun, dünyanın yeni yılda çözmeye çalışacağı gizemli olaylara birlikte bakalım.

Kaynak: http://mashable.com/2015/01/01/unsolv...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Havadayken iz bırakmadan kaybolan uçağa ne oldu?

1. Havadayken iz bırakmadan kaybolan uçağa ne oldu?

8 Mart'ta Malezya Havayollarına ait olan ve Kuala Lumpur'dan Pekin'e, yaklaşık 8 saat sürecek olan yolculuğuna başladıktan 2 saat sonra uçak ile ilgili kayıp raporu geldi. Herhangi bir hava muhalefeti olmamasına ve uçakla ilgili bir teknik sorun bulunmamasına rağmen, uçak kaybolduktan sonra hiçbir haber alınamadı. Birçok ülkenin katıldığı kurtarma çalışmalarından da herhangi bir sonuç alınamadı.

Olay üzerinden 9 ay geçmesine rağmen bırakın uçaktan haber almayı, küçük bir parçası dahi bulunamadı. Ortaya birçok komplo teorisi atılmasıyla birlikte, neler olduğuna dair somut bir fikir bulunmamakta. Uçakta bulunan 239 kişinin ise öldüğü tahmin ediliyor.

2. Bardarbunga neden hala alev saçıyor?

2. Bardarbunga neden hala alev saçıyor?

İzlanda'da, Avrupa'nın en büyük buzulu üzerinde bulundan Bardarbunga Yanardağı, ağustos ayından bu yana faaliyet gösteriyor. Bu volkanın diğerlerinden ayıran 3 ana özelliği bulunmakta. Birincisi, muazzam büyüklükte bir alana lav püskürtmesi, ikincisi; fazlasıyla tehlikeli bir ölçüde yaptığı sülfür dioksit gazı salınımı, sonuncu olarak da şaşırtıcı miktarda kraterin batmasıydı. 

Yanardağ, yarattığı 32 milkarelik lav alanı ki bu 1738'deki Laki patlamasından sonraki en büyük patlama oluyor, yetkililer tarafından da 1738'den sonraki süreçte Dünya'daki en büyük üçüncü patlama olarak kayda geçirildi.

3. Adnan'a ne oldu?

3. Adnan'a ne oldu?

1999'da 'işlenen' bir cinayet, yıllar sonra bir dizi sayesinde tekrar gündeme taşındı. Adnan Syed adlı bir genç, bundan 16 yıl önce lisedeyken sevgilisi Hae Min Lee'yi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak yıllar sonra konunun işlendiği 'Serial' adlı diziden yola çıkarak bazı durumlar tekrar gündeme geldi. Adnan'ın bu cinayeti işlediğine dair bir görgü tanığı yok ve dizi sayesinde zamanında tutulan birçok tutanağın dayanağı olmadığı ortaya çıktı. Peki Lee'yi kim öldürdü? Adnan'ın akıbeti ise jüri tarafından belli olacak.

4. Sibirya'daki devasa çukurlar

4. Sibirya'daki devasa çukurlar

Sibirya'nın Yamal yarımadasında bu yılın temmuz ayında devasa büyüklükte çukurlar keşfedildi. Anlamı 'dünyanın sonu' olan bu yarımadada böyle bir durumla karşılaşılması ise son derece manidardı. Açıklanamayan patlamalar dolayısıyla oluştuğu tahmin edilen çukurlar için henüz kesin bir açıklama bulunmamakta.

5. Yıllar sonra ortaya çıkan enteresan hazine

5. Yıllar sonra ortaya çıkan enteresan hazine

Takvimler mart ayını gösterirken, Kaliforniya'da bir çift bir yüzyıldan fazla süredir gömülü olduğu tahmin edilen ve bugünün değeriyle 10 milyon dolar olan 1.400 altını buldu. Peki altınlar nereden gelmişti? Rivayete göre 1901 yılında San Francisco'da 30.000 altın çalınıp, kayıplara karışmıştı. Bu altınlar da, çalınan altınlarla benzerlik göstermesinden dolayı gizli servisin dikkatini çekti ve olay tekrar incelenmeye başlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Onlarca ünlünün hesaplarını hackleyerek fotoğraflarını sızdıran internet korsanı kim?

6. Onlarca ünlünün hesaplarını hackleyerek fotoğraflarını sızdıran internet korsanı kim?

Ağustos ayında '4chan' adlı bir siteden, ünlülere ait yüzlerce fotoğraf iCloud hesaplarından çalınarak, kamuoyuna paylaşıldı. Büyük bir infial yaratan bu magazin olayı Apple tarafından doğrulandı ve FBI tarafından soruşturulmasına rağmen henüz yapan kişi ya da kişiler yakalanamadı.

7. Güneş Sistemi dışında bir Ay keşfedildi mi?

7. Güneş Sistemi dışında bir Ay keşfedildi mi?

Bilim adamları bu yıl içerisinde, belki de sonsuza kadar açıklayamayacakları bir şey keşfettiler. Bu da Güneş Sistemi dışında tamamen yabancı bir Ay'dı.

8. Stonehenge artık daha da gizemli

8. Stonehenge artık daha da gizemli

Neolitik Taş Devri ile Bronz Çağı arasında, en az 5 kademeden oluşan ve yıllardır Paganizm, astronomi, geometri vb. birçok şeyle ilişkilendirilen Stonehenge Anıtları'nda bu sene yapılan yeni araştırmalar sonucunda, kayaların altında 17 tapınak daha bulundu. Ve araştırmacılara göre, bu daha başlangıç. Önümüzdeki yıllar çok daha farklı şeylere sahne olabilir.

9. Sony'yi kim, nasıl hackledi?

9. Sony'yi kim, nasıl hackledi?

Dünyaca ünlü Sony Pictures'ın hacklenmesi ile birlikte film sektöründe büyük çapta bir kriz patlak verdi. Şirket, uzun bir süredir saldırıya uğruyor ve henüz piyasaya sürülmeyen filmler bir şekilde sızdırılıyor. Ancak işin enteresan tarafı, suçlanan taraf ve zamanın manidarlığı. FBI bu saldırıdan Kuzey Kore hükümetini sorumlu tutuyor. Ancak Kore hükümeti bu suçlamaları kabul etmedi. Suçlamaların dayanağı ise, Kuzey Kore lideri Kim Cong-ın ile dalga geçen 'The Interview' filminin bu şirket tarafından piyasaya sürülmesiydi.

10. Kayıp Meksikalı öğrenciler

10. Kayıp Meksikalı öğrenciler

Meksika'da 26 Eylül tarihinde, öğretmenlerin çalışma şartlarının düzeltilmesi için eylem yapan öğrencilerle polisler arasında çatışma çıktı. Polislerin gözaltına aldıkları iddia edilen bazı öğrencilerden ise o günden bu yana haber yok. Son gelişmelerde öğrencilerden birinin cesedinin bulunduğu söylense de olay hala gizemini koruyor. Bu sürede yaklaşık 80 polis gözaltına alındı ancak suçlu ya da suçlular da henüz ortada yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İkiz hortumlar nasıl ortaya çıktı?

11. İkiz hortumlar nasıl ortaya çıktı?

2014 Haziran'da Nebraska'da ortaya çıkan çifte hortum 2 kişinin ölümü, onlarca insanın da yaralanmasına yol açtı. Ancak bu hortumların nasıl bu şekilde oluştuğu bilim dünyasında şaşkınlığa yol açtı. Bilimadamları tarafından birçok teori ortaya atılsa da gizemi henüz çözülemedi.

12. Nijerya'da Boko Haram tarından kaçırılan kızlar

12. Nijerya'da Boko Haram tarından kaçırılan kızlar

Nisan ayında, İslamcı terör örgütü Boko Haram Nijerya'da 300'den fazla kız çocuğunu kaçırdı. Örgüt, hapisteki militanların serbest bırakılması karşılığında kızların serbest kalacağını bildirdi. Ancak ne hükümet kanadından, ne de örgütten ciddi bir adım söz konusu.

13. Ne idüğü belirsiz denizaltı

13. Ne idüğü belirsiz denizaltı

Etliye sütlüye karışmamasıyla bilinen, sakin refah ülkesi İsveç'te ekim ayında kırmızı alarma geçildi. Sebebi ise nereden geldiği belli olmayan ve İsveç karasularında dolaşan denizaltıydı. Ruslara ait olduğu düşünülen bir denizaltının ülke karasularına girmesi üzerine İsveç hükümeti, bu durumun 'kabul edilemez' olduğunu belirtip, gerekli önlemleri aldılar. Ancak işin garip tarafı Ruslar da iddiaları kabul etmiyor. İşin sonucunda ise İsveç hükümeti ordunun bütçedeki payını arttırmaya karar verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
101
76
62
47
26
26