Görüş Bildir
Haberler
Geçmişte İcat Edilmiş Birbirinden Garip Aletleri Öğrendiğinizde Tüyleriniz Ürperecek!

Geçmişte İcat Edilmiş Birbirinden Garip Aletleri Öğrendiğinizde Tüyleriniz Ürperecek!

Her yıl insanların yaşamını kolaylaştırmak umuduyla yapılan binlerce farklı icatlar ortaya çıkarılmaktadır. Bazı teknolojiler milyonlarca insanın hayatını geliştirmişken bir taraftan gereksiz icatların da ortaya çıkarıldığı bir gerçek. Geçmişte büyük umutlarla icat edilen fakat daha sonra yüzüne bile bakılmayan bu icatlara gelin hep birlikte daha yakından tanıyalım...

Kaynak: https://brightside.me/wonder-curiosit...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Metal uçlu perma makineleri...

1. Metal uçlu perma makineleri...

1920'lerde ve 1930'larda kıvırcık saçlara sahip olmak o kadar da kolay değildi. Bunun nedeni ise saç maşası veya deniz tuzu spreyi gibi kullanışlı icatlar daha keşfedilmemiş olmasıydı. Eğer bu yıllarda kıvırcık bir saça sahip olmak isteseydiniz bu son derece karmaşık perma makinesini kullanmanız gerekecekti.

Müşterilerin saçları metal bir mandala sabitlenip perma işleri gerçekleşmektedir. Bununla birlikte doğal görünümlü dalgalı saçları oluşturmak için bu alet su, kimyasallar ve ısı kullanıyordu.

2. Güzellik kalibratörü

2. Güzellik kalibratörü
www.reddit.com

Max Factor tüm zamanların en eziyet edici güzellik icatlarından birini icat etmiştir. Bu güzellik kalibratörü yüzdeki simetrik olmayan açıları ortaya çıkarmak için kullanılıyordu. Genelde bu icat makyaj sanatçılarının performansını artırmak için de kullanılırdı ve makyajın gerekli olduğunu bölgeleri daha kolay belirlenebiliyordu.

3. Elektrikli yüz maskeleri:

3. Elektrikli yüz maskeleri:
twitter.com

Bu lastik yapılı elektrik maskeleri bize o kadar da yabancı görünmeyebilir çünkü günümüzde buna benzer LED ışıklı maskeler de mevcut. Aralarındaki tek fark kırışıklıkları gidermek için bu elektrikli maske ısıtılmış halkalardan oluşmaktadır.

4. Gamze aleti gerçekten işe yarıyor mu?

4. Gamze aleti gerçekten işe yarıyor mu?

Tasarımı oldukça basit olan bu aletin yanlarında bir yay sistemi ile bağlanmış iki tane top vardır. Yanağa bastırılan bu toplar zamanda çukurlaşıp gamze oluşturacağı düşünülüyordu. Bu aletin gamze yaratma konusunda oldukça umut verici görünüyordu fakat başarısızlıkla sonuçlandı. Ne yazık ki gamzeler genetik olduğu için bu aletler pek fazla işe yaramamıştır.

5. Devasa saç kurutma makinesi:

5. Devasa saç kurutma makinesi:

Fön makineleri on dokuzuncu yüzyılın sonlarına doğru icat edilmişti. Ve insanlar o zamana kadar hep ne kadar büyük o kadar iyi olduğunu düşünüyordu bu tür aletlerin. Bu yüzden kuaförler müşterilerine devasa saç kurutma makineleri kullanırlardı. Böyle büyük bir saç kurutma makinesinin saça verilen zararlarının yanı sıra kafalarına yerleştirilebilen bir kaskın da olması cilde nasıl zarar verebileceğini unutmamak gerekir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tek tekerli araç: Dynasphere.

6. Tek tekerli araç: Dynasphere.

Dynasphere hem elektrikle hem de gazla çalışan tek tekerli bir araç olarak tasarlanmıştı. Sürücü koltuğu ve aracın motoru tek bir bütün olarak monta edilmiş. Fakat motor kısma tekerlerin dışında bulunan rayların iç kısmında yer alıyordu. Bu aracın sorunlarından bir tanesi de direksiyonun çok zayıf olması ve istenen yönde hareket etmemesiydi. Böylece sürücü istediği yöne gitmek için eğilerek kendisi yön vermek zorunda kalıyordu.

7. Bacaklarınızı sıkıştırarak zayıflatan alet.

7. Bacaklarınızı sıkıştırarak zayıflatan alet.
www.youtube.com

Bu makine zayıflamak isteyen kişilerin bacaklarını sıkarak daha ince yaptığı düşünülüyordu. Bu tür makineler genel olarak kilo verme yöntemi olarak kullanılmıştır.

8. Bebek kafesi...

8. Bebek kafesi...

Bu alet bebekleri soğuk algınlığına karşı daha dayanaklı hale getirmek için icat edilmiştir. Böylelikle bebeklerin herhangi küçük hastalıklara karşı bile belirli bir bağışıklık kazanacağı düşünülüyordu.

9. Boneli saç kurutma makinesi.

9. Boneli saç kurutma makinesi.

1951 icat edilen bu aletin amacı müşterinin kafasına mümkün olduğunca fazla ısı iletmekti. Bu saç kurutma makinesini ince bir boru ile boneye bağlanmıştır ve direkt olarak kafaya yerleştirilebilen bir araç icat çıkmıştır. Günümüzde bu alet daha modern görünümlü ve gelişmiş bir şekilde kullanılmaktadır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

#8 uygulanma açısından sıkıntılı tamam ama amacına bakarsak mantıklı bağışıklık kazanması için…

H Mert Fırtına

Maske iyiymiş ama tam korku filmi itemi