Görüş Bildir
Haberler
Gebelikte 36.Hafta Hakkında Bilgiler

Gebelikte 36.Hafta Hakkında Bilgiler

Emre Erdem Ünver
26.07.2014 - 15:08 Son Güncelleme: 26.07.2014 - 15:38

Gebelikte 36.Hafta Hakkında Bilgiler

Gebelikte 36.hafta hakkında bilgilere bakılacak olursa bebeklerin bağırsaklarında mekonyum olarak adlandırılan ilk dışkı oluşmuş olmaktadır. Anne karnın da bebekler sıkıntıya girmediği takdirde ilk dışkılarını yapmazlar. Doğumlardan sonra ilk 24 saat içerisinde ilk dışkıları yapmaktadırlar. Bebekler de dışkı mekonyum koyu yeşil renkli olmakta ve bazen doğum eylemleri sırasında da amnion mayi içinde tespit edilebilmektedirler. Boyları yaklaşık olarak 50 cm kadar olmaktadır ve bebeklerin kiloları 2500 ile 2700 gram arası değişmektedir.

Gebelikte 36.hafta içinde bebeklerin başları pelvise yani doğum kanalına doğru yerleşmeye başlarlar. Anneler bu dönemlerde midelerinin rahatladıklarını ifade etmektedirler. Gebelerin nefes alıp vermeleri rahatlar. Yalnız bebeğin başına bağlı olarak kasıklarda olan ağrı daha da artabilmektedir. Üstelik mesane kapasitesinin de azalması ve bası sebebiyle sık sık idrara çıkmak ve bazen de idrar kaçırmaları olabilmektedir. Zaman zaman karın ve kasık bölgelerinde ani ağrılar oluşabilmektedir. Gebelerin oturma kalkmaları çok daha zorlaşmaktadır. Bazen vajinaya doğru güçlü baskılar hissedilebilir. Bu ağrılar bazen doğum ağrısı mı? sorunlarını ortaya çıkarmaktadır.

Gebelerin bu dönemlerde artmakta olan doğum kaygılarını rahatlatmak gerekmektedir. Bu dönemlerden sonra ise her ağrı her kasılma gerçek doğum ağrısı mı yoksa değimli bunları açıklamakta fayda olmaktadır. Doğum öncesinde başlamış olan ve doğumlara hazırlık ağrısı olarak adlandırılan yalancı doğum ağrıları mevcut olmaktadır. Yalancı doğum ağrıları ise zaman zaman gelmektedir ve kısa süreli olmaktadır. Daha çok karnın alt bölgelerinde hissedilmektedir. Bu ağrılar İstirahatla geçebilmektedir. Çoğu olanı ağrı olarak hissedilmemektedir ve kasılma gerilme şeklinde olmaktadır. Gerçek doğum ağrıları devamlılığı olan bir süre zarfıdır. Ağrılar başladıktan hemen sonra düzenli olarak gelmeye başlarl

Devamı İçin : http://www.saglikhatti.info/gebelikte-36-hafta-hakkinda-bilgiler/

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/gebelikte...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın