Görüş Bildir
Haberler
Gebelik Ne Zaman Kanda Çıkar?

Gebelik Ne Zaman Kanda Çıkar?

Şebnem Sucu
30.11.2021 - 10:50

Vücudunda bir takım gebelik belirtileri ile karşılaşan kadınlar hamilelikle ilgili şüphelerine son vermek için gebelik ne zaman kanda çıkar? Gibi sorulara cevap araştırırlar. Hamileliği erken dönemde öğrenmek için ilişkinin ardından 14 gün geçmesi gerekir. Döllenmenin gerçekleşmesi ile beraber beta HCG hormonu salgılanır. Bu hormon gebeliği mümkün kılan ve gebelikle ilgili şüphelere son veren bir hormondur. Kan testi ya da idrar testinde beta HCG hormonunun varlığı mevcut gebeliğin sinyallerini verir. Peki, gebelik ne zaman kanda çıkar? Tüm detaylar bu yazıda…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Beta HCG hormonu, döllenmeden sonra plasenta aracılığı ile vücutta önce kan dolaşımına daha sonra idrara karışmaya başlar. Aynı zamanda beta HCH hormonu değeri düzeyi gebelik süreci ile beraber artış gösterir. Dolayısıyla gebeliğin belirlenebilmesi için biraz beklemek gerekir. Gebelik testi ile alakalı en doğru sonuca ulaşmak için hastane ortamında basit bir kan testi yapılması yeterlidir. Evde yapılan idrar testlerinde zaman zaman yanılma payı bulunabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Peki, gebelik ne zaman kanda çıkar? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

Gebelik Ne Zaman Kanda Çıkar?

Gebelik Ne Zaman Kanda Çıkar?

Gebelik sürecinde döllenen yumurta hücresinin embriyo haline gelebilmesi ve anne rahmine yerleşmesi için biraz zaman geçmesi gerekir. Bu süreçte anne adayları adet gecikmesi ve mide bulantısı gibi çeşitli gebelik belirtileri fark edebilirler. Hamilelik testleri, vücuttaki HCG hormonu seviyesinden yola çıkarak hamilelik hakkında sonuçlar verir. Beta HCG embriyonun rahme yerleşmesinin ardından salgılanmaya devam eder. 

Kan ile yapılan hamilelik testleri döllenmenin ardından 9-10 gün sonra, beklenen adet döneminden 5-6 gün önce doğru sonuçlar verebilir. Buna göre HCG düzeyi 10 ıu/l üzerinde ise bu hamile olduğunuzu gösterir. Eğer gebelik meydana gelmişse bir hafta, 10 gün sonra kandaki bata HCG seviyesi yükselmeye devam ederken söz konusu hormonun düzeyi, aynı zamanda gebeliğin hangi haftasında olduğunuz konusunda da bilgi vermektedir.

Gebelikte yapılan kan testleri, çoğu zaman eczaneden temin edilip evde yapılan testlerin pozitif çıkmasından ardından başvurulan bir yöntemdir. Ayrıca gebelik şüphesi duyan kadınlar korunmasız ilişkiyi 10-15 gün takiben yalnızca kan testi de yaptırabilirler. En doğru ve güvenilir sonuçların hastane ortamında yapılan kan testleri ile gerçekleştirileceği göz önünde tutulmalıdır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın