Görüş Bildir
Haberler
Gebelik Kesesi Nedir? Gebelik Kesesi Ne Zaman Görülür?

Gebelik Kesesi Nedir? Gebelik Kesesi Ne Zaman Görülür?

Sunay Korkmaz
10.12.2021 - 12:07

Hamilelik testi pozitif çıktıktan sonra ve kanda HCG seviyelerini ölçen test hamileliği doğruladıktan sonra, hamileliğin oluşumu ile ilgili bir sonraki kanıt ultrasondur. Ultrasonografide rahim içinde yerleşmiş bir gebelik kesesinin gözlenmesi ile gebelik tanısı kesinleşir. Peki, gebelik kesesi nedir? Gebelik kesesi ne zaman görülür? Bilinmesi gerekenleri haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelik kesesi erken gebeliğin ilk işaretidir ve bebeğe dair ultrasonda ilk görünen yapıdır. Peki, gebelik kesesi nedir? Gebelik kesesi ne zaman görülür? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Gebelik Kesesi Nedir?

Gebelik Kesesi Nedir?

Gebelik kesesi bebeğin hamilelik süresinde geliştiği yerdir. Rahmin içinde siyah yuvarlak bir oluşum olarak görülmektedir. İçerisi amniyon sıvısı ile doludur. Kese, şekil itibariyle yuvarlaktır ve etrafı rahim içi tabakası ile çevrilidir.  Kesenin düzgün sınırlara sahip olması normal gebelik olduğunu düşündürür.

Gebelik Kesesi Ne Zaman Görülür?

Gebelik Kesesi Ne Zaman Görülür?

Gebelik kesesi hamilelik ortaya çıktıktan hemen sonra ultrasonda görülemez. Ultrasonda gebelik kesesi ancak gebeliğin 5. ya da  6. haftasında görülebilmektedir. Gebelik kesesinin gözlenmiş olması dış gebelik olasılığını ortadan kaldırır.

Vajinal ultrasonografide gebelik kesesi genellikle adet gecikmesi 2-3 günü bulduğunda gözlenebilir hale gelmiş durumdadır. Bu aşamada kesenin çapı yalnızca 2-4 mm kadardır.

Abdominal (karından yapılan) incelemede gebelik kesesi ortalama olarak 5 milimetre olduğunda ve / veya gecikme bir haftayı bulduğunda gözlenir. 

Gebelik kesesinin çapı günde ortalama 1 milimetre büyür. Gebelik kesesinin çapına 30 rakamı eklenip 7'ye bölünerek yaklaşık gebelik haftası hesaplanabilir. Bu hesaplama 8. gebelik haftasına kadar oldukça doğru sonuçlar verirken daha ileri haftalarda hatalı sonuçlar verme olasılığı artar.

Çoğul gebelik tanısı: gebeliğin en erken aşamalarından itibaren rahim içinde birden fazla sayıda gebelik kesesi görülmesiyle çoğul gebelik tanısı konabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın