Görüş Bildir
Haberler
Gebelik Kanda Ne Zaman Belli Olur?

Gebelik Kanda Ne Zaman Belli Olur?

Sunay Korkmaz
04.06.2021 - 15:10

Halk arasında hamilelik kan testi olarak bilinen beta HCG testi, kişinin gebe olup olmadığının anlaşılması için yapılan ve neredeyse kesin sonuç veren bir tür laboratuvar testidir. Peki, gebelik kanda ne zaman belli olur? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gebelik sperm hücresinin yumurtalık hücresiyle birleşip döllenmesi ile gerçekleşir. Döllenme olayının başlaması ile birlikte bebek 2. ayın sonuna  kadar embriyo 2. aydan sonrada fetus olarak tanımlanır. Döllenme başladıktan 5 – 6 gün sonra embriyo rahmin içine yerleşir. Bundan  sonra BETA-HCG hormonu salgılanmaya başlar. Anne adaylarının gebe olup olmadıkları bu hormonla ölçülür. Peki, gebelik kanda ne zaman belli olur? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

Gebelik Kanda Ne Zaman Belli Olur?

Gebelik Kanda Ne Zaman Belli Olur?

Adeti geciken ve gebelikten şüphelenen kadınlar, genellikle ilk olarak eczanede satılan ve idrar ile yapılan gebelik testlerini alırlar. Eğer sonuç pozitif çıkarsa, bir sağlık kuruluşunda yapılan kan testi yapılarak kesin sonuç öğrenilir. Ancak gebelik önce kanda belli olan, daha sonra idrarda tespit edilebilen bir durumdur. Bu nedenle gebeliğin çok erken döneminde yapılan idrar testi, hamilelik olsa dahi negatif sonuç verebilir. Şöyle ki; korunmasız cinsel ilişki sonrası spermin yumurtayı döllemesi sonucu meydana gelen embriyo, anne rahmine yerleştiği anda gebelik başlar. Bunun akabinde annede beta HCG hormonu salgılanır.

En erken 4. günde kan testiyle gebelik öğrenilebilir. Hamile olmayan bir kadında HCG hormonu 5 ml altındadır. 5 ml ve üzeri olduğunda hamilelik tanısı konur.

Beta HCG testi ise, kişinin gebe olup olmadığının anlaşılması için yapılan ve neredeyse kesin sonuç veren bir tür laboratuvar testidir. Diğer test yöntemlerinin aksine damardan alınan kan örneğinin laboratuvar ortamında incelenmesiyle yapılan beta HCG testinde yanılma payı sıfıra yakındır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın