Görüş Bildir
Haberler
Gebelik Hesaplama Nedir?

Gebelik Hesaplama Nedir?

Emre Erdem Ünver
08.07.2014 - 01:59 Son Güncelleme: 08.07.2014 - 02:36

Gebelik Hesaplama Nedir?

Çocuk sahibi olmak birçok çift için önem taşımaktadır. Hamile kalabilmek için tedaviler görülür ya da senelerce beklenir. Beklenen olay gerçekleştiğinde ise büyük bir heyecan başlar. Hazırlıklar yapılmaya başlanır, kıyafetler, oyuncaklar daha hamileliğin ilk aylarında alınmaya başlanır. Odalar hazırlanır. Ve yaklaşık dokuz ay geçen hamilelik süresinde büyük gün beklenmeye başlanır. Ancak hamile kadınlar gebeliğin süresi hakkında kesin bilgi sahibi olmak istemektedirler. Bu heyecanla defalarca hesap yaparlar. Gebelik hesaplama son adet tarihi kullanılarak yapılır. Tüp bebek yöntemlerinde ise transfer tarihi hesap alınır. Fakat ultrason görüntülerinde ve tarih hesaplamalarında birkaç günlük farkın görülmesi normal karşılanmaktadır. Ayrıca bir ayın tam dört hafta olmadığını da unutmak gerekir. Bir hafta 7 gün sürerken bir ay 4 haftadan iki ya da üç gün fazla sürmektedir. Hamilelerin ay üzerinden hesap yapması karışıklıkları ve tarihi tutmaması gibi sıkıntıları meydana getirmektedir. Hesaplama yapılırken buna dikkat etmek gerekmektedir. Gebeliğin 38-40 hafta arasında sürdüğü bilgisi üzerinden yapılabilecek hesaplamalar daha doğru yönlendirmeler sağlayacak. Ultrason görüntülerindeki aşırı farklar ya da sıkıntılarda da uzman doktor gerekli bilgiyi verecek, buna göre durum belirlenecektir.

Kadınların işini kolaylaştırmak için internet siteleri de gebelik hesaplama uygulamaları vermektedir. Bu hesaplayıcılarda genellikle son adet tarihinin ilk günü istenmektedir. Tabii ki her türlü hesaplama yönteminde ve aracında hamilelikle ilgili bilimsel bilgiler kullanılmaktadır.

Hamilelerin kontrol tarihlerinde mutlaka doktorun verdiği tarihe itibar etmeleri ise oldukça önemlidir. Çünkü belli devirlerde muayenelerin gerçekleşmesi, çocuk gelişiminin ve annenin durumunun takip edilmesi gerekmektedir. Gelişim süreci de genelde haftalar üzerinden takip edilmektedir. Gebelikte her haftanın çocuk gelişiminde önemi büyükken kadınlarda da belirtiler ve hamilelik etkileri ilerleyen zamanda değişmektedir.

Doğru gebelik hesaplama yöntemleri....

Devamı İçin: http://www.saglikhatti.info/gebelik-hesaplama-nedir/

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/gebelik-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın