Görüş Bildir
Haberler
Gazetecinin AB Sorusu Erdoğan'ın Hoşuna Gitti

Gazetecinin AB Sorusu Erdoğan'ın Hoşuna Gitti

Emre Ordu
12.07.2023 - 21:51 Son Güncelleme: 13.07.2023 - 09:44

NATO Zirvesi sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsveç’e verdiğiniz destek, Türkiye’nin AB üyeliğinin başlangıcı mı?' sorusunu soran gazeteciye “Ağzın bal yesin” yanıtını verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin konuştu. Erdoğan, İsveç'in Türkiye'nin AB üyelik sürecine ve vize serbestisine aktif destek vereceğini ifade etti.

Zirvenin hemen öncesinde NATO Genel Sekreteri ve İsveç Başbakanı ile bir araya gelip güncel durumu değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, 'Ortak açıklama ile önümüzdeki dönemde atılacak adımları tespit ettik. Üçlü daimi ortak mekanizmanın yanı sıra bakan düzeyinde kurulması ile terörle mücadele adımlarını artıracağız. İsveç ülkemizin AB üyelik sürecine, ekonomik açıdan kritik öneme haiz Gümrük Birliği Anlaşması ve vize serbestisine aktif destek verecek. Türkiye'ye uygulanan kısıtlamalar konusunda İsveç üzerine düşeni yapacak. Biz de İsveç'in katılımıyla ilgili sürecin bir sonraki safhasına geçeceğiz' dedi.

"Kararı Meclis verecek"

"Kararı Meclis verecek"

İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini onaylayacak mercinin milli iradenin temsilcisi olan TBMM olduğunu ifade eden Erdoğan 'Bizim gibi milletvekillerimiz de de süreci yakından takip edecek. Somut ilerlemeler göreceğimize inanıyorum. Sınırlarımız içinde veya dışında terör örgütlerine vurulan her darbe ülkemiz için kazanımdır. Terör propagandası yapmak, desteklemek, işledikleri onca suça rağmen ellerini kollarını sallayarak gezmek çok daha zor olacaktır' ifadelerini kullandı.

"Ağzın bal yesin" 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin 'İsveç’e verdiğiniz destek, Türkiye’nin AB üyeliğinin başlangıcı mı?' sorusuna 'Ağzın bal yesin' diyerek yanıt verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
17
14
8
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Biker Lady

AB falan artık tamamen hikaye…Adamlar ülkelerinde istemedikleri milyonlarca mülteciyi “parası neyse veririz” kafasıyla bize iteledi, akın akın gelen binlerce... Devamını Gör

Nevergoback

Topal hirsiz Hani ab hristiyan birligi idi

Citizen Cane

Milyonlarca hırsız, uğursuz, vasıfsız, kontrolsüz üremekten başka bir halt bilmeyen mültecilerle dolu ülkemizin hâlâ AB'ye alınacağına inananlar varsa elimde... Devamını Gör

BseRM

ahaha çok iyi 😂😂