Görüş Bildir
Haberler
Gazeteciler Cenaze Haberinden Tutuklanmıştı: Sabah ve A Haber Libya'daki Türk Askerlerinin Fotoğraflarını Paylaştı

Gazeteciler Cenaze Haberinden Tutuklanmıştı: Sabah ve A Haber Libya'daki Türk Askerlerinin Fotoğraflarını Paylaştı

A Haber ve Sabah Gazetesi Libya'da görev yapan askerlerin görüntülerini paylaştı. Bu durum akıllara OdaTv'nin haberini getirdi. Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenaze töreninin haberleştirilmesinin ardından OdaTv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Libya'da görev yapan askerlerin fotoğrafları hükümete yakın A Haber kanalı ve Sabah gazetesinde yayınlandı. Sabah gazetesi askerlerin fotoğraflarını 'ilk kez' diyerek paylaşırken, askerlerin yüzlerini de kapatmadı.

NOT: Askerlerin yüzü blurlanmıştır

Gazeteciler MİT şehidinin cenazesi haberinden tutuklu

Libya'da şehit olan MİT mensubunun cenazesininin OdaTv'de haberleştirilmesinin ardından önce hükümete yakın medyada hedef gösterilmiş, ardından OdaTv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser tutuklanmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede gazetecilerin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 329/1. maddesinde yer alan 'devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan beşer yıldan onar yıla,  MİT Kanunu'nun 27. maddesi gereğince 'istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek' suçundan dörder yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Terkoğlu ve Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, savcının bir fiilden iki ayrı suç çıkardığını ve bunun hukuka aykırı olduğunu belirtmiş, bu eylemi 'bir koyundan iki post çıkarmak' olarak nitelendirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
63
17
8
7
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Yalnız MİT personeli gizli görevdedir. Şehit olsa cenazesi bile sessiz sedasız yapılır, ilan edilmez. Yukarıdaki askerler açık görevdeki memurlar. Kıyaslama ... Devamını Gör

tuncay önder

Biri gizli görevli MİT mensubunun cenazesinde gizlice kayda alınmış ailesini deşifre eden görüntü, diğeri gizli görevde olmayan askerlerin fotoğrafı. Tarafsı... Devamını Gör

Levent ERDEN

Elma ile armudu karıştırmamak lazım. MİT mensubu tamamen gizli olarak (hatta bazen ailesinden bile gizleyerek) bu işi yapıyor.Gizli olarak bugün Libyada ibra... Devamını Gör