Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Sinan Aygül'e Saldırı: Koruma Polisi Açığa Alındı

Gazeteci Sinan Aygül'e Saldırı: Koruma Polisi Açığa Alındı

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Sinan Aygül, saldırıya uğradı. Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruması olduğu belirtilen belediye personelinin açığa alındığı öğrenilirken, olay sırasında araya girerek ayırmaya çalışanları 'silahını' göstererek uzaklaştıran polisin de görevden alındığı açıklandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin'

'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin'

Gazeteci Sinan Aygül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, silahlı kişilerce saldırıya uğradığını belirtti. Aygül, sözkonusu silahlı kişilerin AKP'li Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Geylani'nin korumaları olduğunu öne sürdü.

Aygül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

'Biraz önce Tatvan'da belediye başkanı Mehmet Emin Geylaninin silahlı korumalarının saldırısına uğradım. Belediyeye ait araçtan inerek saldıran şahıslar arkamdan kafama vurduktan sonra küfrederek 'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin' diye tehditler ettiler. Tavan Devlet Hastanesine götürülüyorum.'

Polis araya girmek isteyenlere kimliğini ve silahını gösterdi

Polis araya girmek isteyenlere kimliğini ve silahını gösterdi

Gazeteci Ruşen Takva, saldırıya ait görüntülere ulaştı. Takva, görüntüleri yayınladığı sosyal medya hesabında, 'Gazeteci Sinan Aygül'ün bugün AKP Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından darp edildiği ana dair görüntülere ulaştık. Görüntülere göre Sinan yolda yürürken arkadan gelen şahıs ilk saldırıyı gerçekleştiriyor. Olayı görüp ayırmaya gelen yurttaşlar ise, belinde silah olan başka bir kişi tarafından olay yerinden tehdit edilerek uzaklaştırılıyor' ifadelerini yazdı.

Begümhan Aydoğan'ın canlı yayınına katılan Sinan Aygül, şunları söyledi: 'Belediye başkanı hakkında yazmaya devam edersen ölürsün dediler. Polis araya girmek isteyenlere kimliğini ve silahını gösterdi. Şahısların gözaltına alındığı bilgisi geldi. Belediye başkanı yakınlarımı arayarak kendisiyle alakası olmadığını söylemiş.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Belediye personelimiz Yücel Baysali açığa alınmıştır'

'Belediye personelimiz Yücel Baysali açığa alınmıştır'

Saldırının ortaya çıkmasının ardından Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Geylani 'Bugün yaşanan talihsiz olay ile hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Yaşanan olay, şahıslar arasında yaşanan tasvip etmediğmiz bir tartışmadan kaynaklanmıştır. Sinan Aygüle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olayda ismi geçen Belediye personeli ile ilgili de idari soruşturmayı başlatmış bulunuyoruz' dedi.

Mehmet Emin Geylani, Sinan Aygül’e saldıran koruma Yücel Baysali’nin açığa alındığını duyurdu. Geylani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Tatvan’da yaşanan olay bizleri derinden üzmüştür. Yaşanan talihsiz olay ile ilgili Belediye personelimiz Yücel Baysali açığa alınmıştır. Olayın bizzat takipçisiyim. Kamuoyunun bilgisine saygı ile duyurulur…” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis memuru, görevden uzaklaştırıldı

Polis memuru, görevden uzaklaştırıldı

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'Bugün saat 15.15 sıralarında Tatvan ilçemizin Kültür Mahallesi Şeyhmuz Zırhlı sokakta kavga ihbarı alınmıştır. Alınan ihbarın incelenmesi neticesinde; Tatvan'da gazetecilik yapan Sinan Aygül'ün darp edilmesiyle sonuçlanan olaya karışan Tatvan Belediyesi çalışan Y.B isimli şahıs ile olayın önlenmesinde kusurlu olduğu değerlendirilen, polislik mesleğiyle bağdaşmayacak davranışlarda bulunan Polis Memuru E.K hakkında derhal adli ve idari soruşturma başlatılarak Polis Memuru E.K görevden uzaklaştırılmıştı. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma titizlikle yürütülmektedir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
24
5
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RACON X RACON

Ülkenin polisi Valisi Emniyet Müdürü ve buna benzer ne kadar kurum varsa Erdogan sayersinde Partizanci olmus karsiliginda istedikleri gibi ülkede cirit cevi... Devamını Gör

Paul Allen

Batman Arkham City izleyen var mı bilmiyorum ama her şey ona çok benziyor. Sadece bizim de bir kahramana ihtiyacımız var.

kunti

Açığa almak, ne kadar mesela, 3 ay mı?