Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Gülşen İşeri’nin Evine Polis Baskını

Gazeteci Gülşen İşeri’nin Evine Polis Baskını

Onedio Medya
20.08.2015 - 13:41

İstanbul’da bu sabaha karşı gerçekleştirilen DHKC operasyonu kapsamında, gazeteci ve yazar Gülşen İşeri’nin Küçükarmutlu’daki evine de baskın düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabaha karşı 4:30 sularında, Ateşin ve Sürgünün Gölgesinde , Metropol Sürgünleri ve Aleviler Aleviliği Tartışıyor adlı kitapların yazarı gazeteci Gülşen İşeri’nin evine kar maskeli özel harekat polisleri dayandı.

Diken’e konuşan İşeri, kapı ve pencerelerin şiddetli bir şekilde, adeta kırılırcasına çalındığını, annesi ve kızkardeşiyle birlikte kapıyı açtığındaysa uzun namlulu silahlarla baskın yapan polislerin, kalkanlarıyla kendilerini ittiğini söyledi.

İşeri, üzerlerine çullanan ve “Yat, yat, yat” ve “Kafanızı bile kaldırmayın” diyerek kendisini ve ailesini yere yatıran polislerin, uzun namlulu silahlarını da kafasına dayadığını belirtti.

İşeri’nin ifadelerine göre, bir kadını aradıklarını ileri süren özel harekatçılar, koltukları, çekmeceleri ve evdeki poşetleri didik didik etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Arama emri eksikti”

“Arama emrini gösterdiler, DHKP-C operasyonu kapsamında baskın düzenlendiğini, bir kadını aradıklarını söylediler.

Ancak arama emrinde neden bizim evin basıldığına ve arandığına dair hiçbir açıklama yoktu.”

Evinin bulunduğu sokak üzerinde 15 meskene daha baskın yapıldığını söyleyen İşeri, “Operasyon sonrasında bir kişi gözaltına alındı. Detayları bilmiyorum ama evinde bir şey bulmuşlar. Bu arada polisler, Mimar ve Mühendisler Odası’na ait bir ofisi de aramışlar. Öyle ki ofisi adeta talan etmişler “ dedi.

Diken ve Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0