Görüş Bildir
Haberler
Gavurdağ Salatası Nasıl Yapılır? Gavurdağ Salatası Tarifi…

Gavurdağ Salatası Nasıl Yapılır? Gavurdağ Salatası Tarifi…

Şebnem Sucu
27.12.2021 - 10:09

Vitamin ve mineral deposu yiyecek grubunda yer alan salatalar özelikle et yemeklerinin yanında aranılan lezzetlerdendir. Bunlar arasında sevilerek yenen gavurdağ salatası tarifi, her mevsim sofralarınıza rahatlıkla eşlik edebilir. Hepimizin bildiği üzere salatalarda sunumun ayrı bir önemi bulunur. Gavurdağ salatası da zar şeklinde özenle doğranır ve cevizle süslenerek hem mideyi hem de göze hitap eder. Gavurdağ salatası tarifi özellikle ev hanımları tarafından merak konusudur. Peki, gavurdağ salatası nasıl yapılır? İşte gavurdağ salatası tarifi…

Gaziantep yöresinde neredeyse her kebabın yanında gavurdağ salatası servis edilir. Hafif lezzeti ve ekşimsi tadı ile et yemeklerinin yanına çok yakışır. Özenle kesilen sebzeler nar eksisi ve sumak ile harmanlandığında ortaya çıkan lezzeti tahmin etmek zor olmasa gerek. Lezzeti ve malzeme listesi ile her mevsim tercih sebebi olmaya devam ederken gavurdağ salatası nasıl yapılır? Sorusu yaz kış araştırma konusudur. Peki, gavurdağ salatası nasıl yapılır? Mükemmel bir gavurdağ salatası tarifi arayanlar kesinlikle doğru adresteler. İşte detaylar…

Gavurdağ Salatası Malzeme Listesi

Gavurdağ Salatası Malzeme Listesi

• 3 tane domates

• 2 tane salatalık

• 1 tane kuru soğan

• 1 tane yeşilbiber

• Maydanoz

• 1 su bardağından biraz az iri kıyım ceviz

• 3-4 adet taze soğan

• 1 yemek kaşığı Sumak

• Nar ekşisi

Zeytinyağı

• Tuz

Gavurdağ Salatası Yapılışı

Gavurdağ Salatası Yapılışı

Domates, salata ve yeşilbiberi zar şeklinde ufak ufak doğrayın. Bu nokta da domates ve salataların kabuklarını soyabileceğiniz gibi soymadan da kullanabileceğinizi belirtmek isteriz. Ardından diğer yeşillikler maydanoz ve soğanı çok ince olacak şekilde kıyın. Soğanı doğradıktan sonra hafif tuz ile ovun. Doğranan sebzeleri bir kaba aldıktan sonra üzerlerine sumak, ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin. 

Nar ekşisi ve zeytinyağını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ancak nar ekşisini kontrollü eklemeye özen gösterin. Sumak da ekşimsi tat vereceğinden nar ekşisini fazla kaçırırsanız salata çok ekşi olabilir. Son olarak ceviz ekleyerek salatayı servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Gavurdağ Salatası Kaç Kalori?

Değişiklik arayanların marul ve göbek yaprakları içinde servis edebileceği gavurdağ salatasının 1 kasesi ortalama 110 kaloridir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın