Görüş Bildir
Haberler
Garibanın Bitmek Bilmeyen Çilesi: Yattığı Gün Kuş Gibi Uçup Giden Maaş!

Garibanın Bitmek Bilmeyen Çilesi: Yattığı Gün Kuş Gibi Uçup Giden Maaş!

Öykü Parlak
28.02.2017 - 14:21

Geçmiş zamanlarda, maaşın da bir bereketi vardı. Maaş yattığı gün evin babası/annesi elinde tatlıyla eve gelirdi ve siz o günün, maaş günü olduğunu anlardınız. Ya da çok istediğiniz bir oyuncak, kıyafet veya kitap için ailenizden şu sözü duyardınız: “maaş yatınca alırım, söz”. Şimdi ne o eski maaş bereketi kaldı, ne de maaş tatlısı. Orta halli insanlardan bahsediyorum tabii. Zengin o zaman da zengindi şimdi de zengin. Sıkıntı yaşayıp, Yaşar Usta gibi haksızlıklarla savaşan biziz. :(

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eskiden internet şubesi falan yoktu. Tüm borçlar elden ödenirdi. Bu sayede en azından maaş elinize değmiş oluyordu. Şimdi teknoloji sağ olsun, her şeyi internet şubesinden hallettiğimiz için maaşımıza dokunamıyoruz bile.

2. Binbir emekle üniversite okuyoruz veya üniversite okumayıp erkenden iş hayatına atılıyoruz.

3. Çok büyük şeyler beklemiyoruz hayattan. İsteklerimizi karşılayabilecek düzeyde bir gelir ve mutlu bir hayat. Yalnızca bu kadar.

4. İşe girdiğiniz zaman, aileniz ve yakın çevrenizden duyduğunuz ilk cümle “ilk maaşla bize ne ısmarlıyorsun?” Kardeşim bir dur daha işe gideceğim otobüse bile binmedim bu ne acele?

5. İşe başlarsınız, her şey iyi gidiyordur. Alacağınız maaş da fena değildir aslında. Güzel para ya ben kesin para bile biriktiririm diye düşünürsünüz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Keşke o para biriktirebileceğinizi düşündüğünüz an, birisi karşınıza geçip “aynen kardeşim kesin biriktirirsin :D” dese de gerçek hayata dönseniz. Keşke…

7. Sonunda bir ay geçer ve nihayet o kutlu, mutlu gün gelir. İş yerinde yürürken derinlerden bir ses duyarsınız: “arkadaşlar maaşlar yatmış”

8. Bir heyecanla internet şubesine girersiniz. İşte maaş oradadır. Bol sıfırlı olmayan haliyle size bakıyordur. Oh be nihayet rahatlayacağım diye düşünürsün önce.

9. Önce kirayı yatırırsın. Sonra elektrik, su, doğalgaz. Dur daha bitmedi. Telefon, internet, kredi kartı…

10. Tamamdır borçları yatırdık. Bakalım ne kadar para kalmış. 100 lira. Evet 100 lira. Bir on dakika hesapta kalan paraya bakarsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tüm kişisel ihtiyaçların için bir ay boyunca kullanabileceğin kocaman bir 100 liran vardır. Doya doya harca!

12. Ödemeleri yapar yapmaz, bir sonraki maaşa geri sayım yapmaya başlarsın. Şimdiden o maaşın yatacağı günü düşünüp, yapacağın ödemeleri hesaplamaya başlarsın.

Ve tüm aylar bu şekilde geçer. Orta halli olmak böyledir. Kira ve faturaları ödeyebilmek için çalışır hatta onun için yaşarsın. Hepinize birgün bu maaş döngüsünden kurtulabileceğiniz kazançlı bir hayat dilerim!

Ve tüm aylar bu şekilde geçer. Orta halli olmak böyledir. Kira ve faturaları ödeyebilmek için çalışır hatta onun için yaşarsın. Hepinize birgün bu maaş döngüsünden kurtulabileceğiniz kazançlı bir hayat dilerim!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
78
56
14
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tolga Cura

O kadar ödeme yaptıktan sonra geriye 100 lira kalıyorsa kendinizi şanslı sayın.

ysmn

yeminlen aynı ben bugun yattı maaşım 1100 tl kira 700 tl faturalar kalan 200 tl şimdi ben bu paraya karnımımı doyurayım ihtiyaçlarımımı alayım yoksa bi köşey... Devamını Gör

YB Yavuz

yalnız olmadığımı görünce mutlu oluyorum :))