Görüş Bildir
Haberler
Gamer'ların Yakından Tanıdığı, Kararlılıkları İle Bizlere İlham Veren 13 Kadın Karakter

Gamer'ların Yakından Tanıdığı, Kararlılıkları İle Bizlere İlham Veren 13 Kadın Karakter

Oyun dünyası her ne kadar erkek egemen bir alan gibi görünse de kararlılıklarından ders aldığımız, bizlere ilham olan pek çok kadın karakteri de içerisinde barındırıyor. İşte oyun dünyasının bizlere ilham olan kadın karakterlerinden bazıları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lara Croft

İyi bir maceracı olduğu kadar çok da başarılı bir arkeolog olan Lara Croft video oyunlarının belki de en meşhur kadın karakteri. 25 yılı deviren kendine ait koca bir oyun serisine sahip olan Lara kararlılığı ve azmi ile de hepimize ilham veriyor.

2. Ciri

Hakkındaki kehanetin ağır yükünü omuzlarında taşımasına rağmen bağımsız, güçlü ve bildiği yoldan şaşmayan Ciri de zorlu bir dünya içerisinde ayakları yere en sağlam basan kadın karakterlerden. Etrafında dönen tüm politik oyunlar ve yönlendirmelere rağmen kendi yolunu çizmekte de oldukça kararlı.

3. Emily Kaldwin

3. Emily Kaldwin

Bir imparatoriçe olmasının tek sebebi taşıdığı soylu kan değil, aynı zamanda kararlı ve güçlü bir karaktere de sahip olması olan Emily yeri geldiğinde kollarını sıvayıp kendi işini kendi halletmekten de asla geri durmuyor.

4. Alyx Vance

4. Alyx Vance

Mahvolmuş bir dünyada kendi yolunu çizmek konusunda oldukça kararlı olan Alyx tüm kararlılık ve azmi ile bizlere ilham oluyor. Yeri geldiğinde yalnızca kendini değil, neredeyse tüm insanlığın kaderini etkileyecek olayların da zekası ve becerisi sayesinde üstesinden geliyor.

5. Samus Aran

Metroid serisinin unutulmaz kadın karakteri Samus Aran ayrıca oyun dünyasının da ilk kadın karakterlerinden. Power Suit adındaki özel zırhı içerisinde kendini maceraya atmaktan bir an olsun geri durmayan Samus Aran adını çoktan efsaneler arasına yazdırmış durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bayonetta

Rakiplerinin üstesinden gelmek için yeri geldiğinde büyülerine, yeri geldiğinde ise dövüş yeteneklerine güvenen Bayonetta kendini neredeyse her zaman tehlikenin tam göbeğinde bulsa da yetenekleri sayesinde bu zor durumlardan kurtulmayı çok iyi biliyor.

7. Commander Shepard

O dünyamızın değil, belki de galaksinin en ilham verici kadınlarından biri. Yıldız sistemleri ve gezegenler arasında korkusuzca maceraya atılan Shepard iyi bir savaşçı olmasının yanı sıra iyi de bir müzakereci.

8. Chun-Li

Listemizdeki en uzun süredir bizlerle olan karakterlerden biri olan Chun-Li hayatlarımıza ilk dahil olduğunda erkek egemen Street Fighter evreni içerisindeki tek kadındı. Oyun serisinin gelişimi ile birlikte seriye başka kadınlar da eklenmiş olsa da Chun-Li bunların öncüsü olmasıyla kalbimizde ayrı bir yere sahip.

9. Chell

9. Chell

Portal serisinin sessiz ancak iş bitirici karakteri Chell şiddete başvurmadan da olayların çözüme kavuşturulabileceğinin en büyük kanıtlarından. Kıvrak zekası ve Portal Gun yardımı ile maceradan maceraya koşan Chell bizlere ilham veriyor.

10. Mercy

Ya da asıl adı ile doktor Angela Ziegler insanlığın kaderi için kendini riske atmaktan çekinmeyen bir savaşçı olmasının yanı sıra aynı zamanda başarılı bir doktor ve bilim insanı. Tüm bunlarla da örnek alınacak harika bir rol model elbette.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Elizabeth

Neşesi, kararlılığı ve dik başlılığı ile dikkat çeken Elizabeth sahip olduğu gücün getirdiği büyük sorumlulukları sırtlamak ve bu gücünü kullanmak konusunda da dikkat çeken bir tutuma sahip.

12. Ellie

12. Ellie

Küçük, sevimli bir kız çocuğundan yetişkin ve güçlü bir kadın olmasına kadarki sürecine tanıklık ettiğimiz Ellie birçok oyuncuda derin izler bırakmış bir karakter. Azmi ve vazgeçmeyen karakteri de onu hafızalarımızdan kolay silinmeyecekler arasına yazdırıyor.

13. Marianne

13. Marianne
www.destructoid.com

The Medium'un iki dünya arasında gidip gelebilen ve özel yeteneklerle donanmış ana karakteri Marianne karşısına çıkan engelleri yetenekleri sayesinde bertaraf edebiliyor. Ancak bu yetenekler ona aynı zamanda altından kalkılması gereken büyük sorumluluklar da yüklese de karakterimiz bizleri asla yarı yolda bırakmıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Koyundedilerkoyduk

Keşke karakterlerin yanına oyunlarının adını da yazsaydınız.

pella

Katılıyorum

SO_FAR_SO_GOOD

sarah kerrigan ve tanya adams varken ....