Görüş Bildir
Haberler
Gamepedia'da Temmuz Ayının En Popüler Blockchain Oyunları

Gamepedia'da Temmuz Ayının En Popüler Blockchain Oyunları

Hem havasıyla hem de blockchain pazarlarındaki hareketlilikle “sıcak” bir temmuz ayını geride bıraktık. Dünyada olan biten her şeyin ülke ekonomilerini ve dünya piyasalarını etkilemesi yabancı olduğumuz bir şey değil. Tabii, blockchain dünyası da bu değişikliklerden direkt olarak etkileniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olan biten her şeye rağmen popülerliğini ve oyuncularını kaybetmeyen, hatta zaman zaman daha da popülerleşen blockchain oyunları, krizlerden ve alınan tüm kararlardan en az etkilenen taraf gibi görünüyor.

Olan biten her şeye rağmen popülerliğini ve oyuncularını kaybetmeyen, hatta zaman zaman daha da popülerleşen blockchain oyunları, krizlerden ve alınan tüm kararlardan en az etkilenen taraf gibi görünüyor.

Bunun en büyük sebepleri; bu oyunların temelinde yatan “oynadıkça kazan” mantığı ve oyuncuların bu oyunlar sayesinde gelir elde edebilmeleri. Oyuncular tarafından elde edilen gelirler direkt olarak blockchain pazarındaki ekonomik statüse bağlı olsa da, oyuncular kazandıkları tokenleri ellerinde tutarak daha uzun vadeli bir kazanım için doğru zamanı bekleyebilme opsiyonuna sahipler.

Diyelim ki bir oyuncu blockchain oyununu oynayarak 50 token kazandı ve bu tokenleri elde ettiği tarihte tokenin değeri 0.50 dolardı.

Diyelim ki bir oyuncu blockchain oyununu oynayarak 50 token kazandı ve bu tokenleri elde ettiği tarihte tokenin değeri 0.50 dolardı.

Oyuncu bu tokenleri elinde tutabilir ve tokenlerin para karşılığının 1 dolar olduğu bir zamanda kazanca çevirebilir. Böyle bir senaryoda, token değerinde artışın olabileceği gibi düşüşün de olabileceği göz önünde bulundurulmalı ve oyuncular buna göre hareket etmelidir.

Bunlar göz önünde bulundurulduğunda blockchain oyunlarının devamlılığı, kazanç metrikleri, oynanış tarzları, eğlenceli bir tecrübe sunup sunmadıkları gibi birçok faktör bulunuyor.

Bunlar göz önünde bulundurulduğunda blockchain oyunlarının devamlılığı, kazanç metrikleri, oynanış tarzları, eğlenceli bir tecrübe sunup sunmadıkları gibi birçok faktör bulunuyor.

Web3’ün en kapsamlı ve güncel blockchain oyun ansiklopedisi Spintop Gamepedia’da; tüm bunları düşünerek hareket eden, hem oyuncu hem de yatırımcı olan, tabiri caizse “blockchain oyunların kurdu” olarak nitelendirebileceğimiz bir kullanıcı kitlesi mevcut. Gelin bu kullanıcı kitlesinin Gamepedia’da ay boyunca en çok ziyaret ettikleri oyunlara beraber bakalım.

1. Thetan Arena

1. Thetan Arena

Binance Smart Chain ağını kullanan Thetan Arena, çok oyunculu bir arena ve battle royale oyunudur. Oyunda oyuncular THG, THC ve PP gibi oyun içi tokenleri kazanabilir, farklı oyun modlarını deneyimleyebilir, pazar yerinde NFT alışverişi yapabilirler. Toplamda dört farklı oyun moduna sahip oyunda oyuncular tek başlarına keyifli zaman geçirebilecekleri gibi, iki kişilik ya da dört kişilik takımlar halinde de rakipleriyle mücadele edebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Nine Chronicles

2. Nine Chronicles

Nine Chronicles blockchain tabanlı, oynaması ücretsiz ve çok oyunculu bir rol yapma oyunudur. Oyunda oyuncular zindanlarda savaşarak karakterleri için ganimet elde edebilir, birbirinden farklı görevleri tamamlayabilir ve ekipman üretebilirler. Aynı zamanda, toplanan ganimetlerden ya da üretilen ekipmanlardan ihtiyaç fazlası olanları da diğer oyunculara kar elde etmek amacıyla satabilirler. Oyunun resmi tokeni NCG, oyuncular tarafından ekipman ve ganimet satarak ya da mining yapılarak elde edilebilir.

3. War Riders

3. War Riders

War Riders bizler post-apokaliptik bir evrene götüren, çok oyunculu bir aksiyon oyunudu. Oyunda oyuncular, farklı silahlarla kuşanmış savaş araçlarını kontrol ederek kıyamet sonrası mahvolan topraklarda düşmanlarıyla yüzleşirler. Savaş araçlarını diledikleri gibi özelleştirme özgürlüğüne sahip olan oyuncular ayrıca operasyonları için üs görevi gören garajlarını da özelleştirebilir. Her özelleştirme parçasının NFT olduğu oyunda oyuncuların nihai amacı düşmanlarını yok etmek ve çorak topraklarda gezerken buldukları BZN tokenlerini garajlarına güvenli bir şekilde ulaştırmaktır. Oyunun resmi tokeni olan BZN, ek garaj ve çeşitli NFT’lerin alımlarında kullanılabilir.

4. Bomb Crypto

4. Bomb Crypto

Bomb Crypto, piksel tasarımların yoğun olduğu, BCOIN tokenini kullanan blockchain tabanlı bir kahraman toplama oyunudur. Oyunda oyuncular “Bomber” denilen NFT kahramanları toplayabilir ve bu kahramanları kar amacıyla diğer oyunculara satabilirler. Farklı özellikleri ve nadirlik seviyeleri olan Bomber’ler, oyunun sunduğu üç farklı oyun modunda kullanılabilir. Hazine Avı, Hikaye ve Savaş Modu modlarında oyuncular farklı görevleri tamamlayarak BCOIN kazanabilirler.

5. EpicHero

5. EpicHero

EpicHero, oyuncuların pasif gelir elde etmesine olanak sağlayan, çevrimiçi savaş mekanikleri bulunan bir rol yapma oyunudur. Tüm NFT’lerin üç boyutlu ve kendine has animasyonlarının bulunduğu oyunda oyuncular, Demi kahramanlar ya da Genesis kahramanlar kullanarak zindanlarda veya Olimpos Savaşı’nda yer alabilir.  Oyunun resmi tokeni olan EPICHERO çeşitli görevleri tamamlayarak ve mücadeleleri kazanarak kazanılabilir. Bu tokenler oyuncular tarafından yeni kahramanlar satın almak, var olan kahramanları güçlendirmek ya da iki farklı kahramanı birleştirerek yeni bir kahraman elde etmek için kullanılabilir.

6. Crazy Defense Heroes

6. Crazy Defense Heroes

Crazy Defense Heroes oynaması ücretsiz, üç boyutlu, blockchain tabanlı ve mobil bir üs-savunma oyunudur. Oyunda oyuncuların ana hedefi, üslerini düşmanlara karşı korumak ve üs savunmalarını güçlendirmektir. 

Üs savunmaları için farklı yapılar, büyüler ve kahramanlar kullanabilen oyuncular, oyunu oynayarak ya da NFT alışverişi yaparak gelir elde edebilirler. Oyunun resmi tokeni olan TOWER, oyuncuların yeni savunma, kahraman ve büyü NFT’leri almasını, böylece üs savunmalarının daha da güçlenmesini sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Town Star

Town Star, blockchain tabanlı, oynaması ücretsiz bir çiftlik-inşa etme oyunudur. Oyunda her oyuncu kendi kasabasından sorumludur ve bu kasabaların gelişmesine katkı sağlamak için farklı yöntemler deneyerek kar elde etmeye çalışırlar. Tarımdan hayvancılığa, fırıncılıktan sanayiye kadar içerisinde pek çok üretim bandı barındıran oyun, TOWN tokenini kullanır. Oyuncular bu tokenleri kullanarak kasabalarını daha iyi ve hızlı geliştirebilecek NFT yapıları, ekipmanları ya da profesyonelleri kasabalarına katabilirler.

8. Gods Unchained

8. Gods Unchained

Gods Unchained, oynaması ücretsiz, blockchain tabanlı bir taktiksel kart oyunudur. Oyunda oyuncular kendi kartlarıyla farklı deck’ler kurgulayarak rakipleriyle mücadele ederler. Stratejinin önemli bir rol oynadığı oyun, birden çok kahraman seçenekleri sayesinde farklı oyun deneyimleri sunar. Oyunun resmi tokeni olan GODS, oyuncular tarafından oyun içi pazar alanında yeni kartlar almak ya da kullanılmayan kartları satmak için kullanılabilir. Ayrıca oyuncular, Gods Unchained’in sunduğu PvE ve PvP modlarından dilediklerini tercih edebilirler.

9. Pegaxy

9. Pegaxy

Pegaxy, blockchain tabanlı bir at yarışı oyunudur. Oyuncular NFT olan futuristik atlarını kullanarak yarışırlarda boy gösterir ve diğer oyunculara karşı mücadele ederler. Her oyuncunun yarışlar için at kullanması gereken oyunda oyuncular, dilerlerse atları satın almak yerine başka oyunculardan kiralayabilirler. Oyunun resmi tokeni olan PGX yeni at üretiminde, yönetimsel oylamalarda ve pazar yerindeki NFT at alışverişlerinde kullanılabilir. Oyunun bir diğer tokeni olan VIS de yine oyuncular tarafından at üretimi için kullanılabilir.

10. CryptoKitties

10. CryptoKitties

CryptoKitties, blockchain tabanlı bir “Kitty” üretimi ve toplama oyunudur. Her Kitty’nin NFT olduğu oyunda oyuncular, en nadir ve değerli Kitty’leri toplamaya/üretmeye çalışırlar. Dört farklı nadirlik seviyesi bulunan Kitty’lerin özellikleri ve dış görünüşleri, ebeveynlerinin genetik özelliklerine bağlıdır. Oyun içi tokeni olarak ETH kullanan oyunda oyuncular, Kitty üreterek ve pazar yerlerinde bu Kitty’leri satarak gelir elde edebilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın