Görüş Bildir
Haberler
Game Of Thrones İzlemeyen Sessiz Çoğunluğun Sesi Oluyoruz

etiket Game Of Thrones İzlemeyen Sessiz Çoğunluğun Sesi Oluyoruz

Selam. Yıllardır bir yabancı dizi furyası almış başını gidiyor. Öncelikle söyleyeyim bu yabancı dizi furyasından şahsen rahatsızım. S03E11'i izledin mi? Altyazı buldun mu? Tamamen televizyon kültürümüze ters hareketler. Neden ters açıklayayım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dizi dediğinde başrol öyle çat diye ölmez. Yabancı dizi sektörü oyuncuların ekmeğiyle oynuyor.

Dizi dediğinde başrol öyle çat diye ölmez. Yabancı dizi sektörü oyuncuların ekmeğiyle oynuyor.
Dizi dediğinde başrol öyle çat diye ölmez. Yabancı dizi sektörü oyuncuların ekmeğiyle oynuyor.

Bu Amerikan, İngiliz yapımcısı zalımdır, düşüncesizdir. Oyuncu eve mi girmiş, jipini mi yenilemiş diye düşünmez. Çat diye harcar adamı. Hiç şakaları olmaz.

Dizi dediğin televizyondan izlenir.

Uzun uzun özetlerle konu daha iyi anlaşılır. İzleyemenler için kanallarımızın küçük bir kıyağıdır bu. Haberlerden sonra dizini açarsın, aynı diziyi uyuyana kadar izlersin.

Ananla babanla izleyemeyeceğin dizi, dizi değildir.

Birçoğunuzun babası televizyonda öpüşme sahnesi görünce kanal değiştiriyor. Kumandayı bulamazsa masumane bakışlarla sağı solu izliyor. Sorarım sana Game of Thrones'taki o montaj sahnelerini ananla, babanla izleyebilir misin? Evlatlıktan reddedilme pahasına izledin diyelim. Sen kendi evladına iletir misin?

İyi bir dizi kendini her türlü izletir. Spoiler yememek için asosyal olmazsın.

Şimdi sosyal medyada bazı kişiler türedi. Birinci grup başka işi yokmuş gibi dizide olan olayları diğerlerine anlatanlar, ikinci grup da bu spoiler yağmurundan kaçmak isteyenler. Afedersiniz ama iki grubunda ekmeğe sürülecek aklı yok. Spoiler yememek için yaylaya çıkan arkadaşlarım oldu.

Siz hiç Hüsnü Çoban'ın vurulduğunu duyunca 'Ayhhh spoiler yedim. Allah belanızı vrsn slk şylr!!1!!!' diye isyan eden birisini gördünüz mü? Sanmıyorum. Çünkü Arka Sokaklar dizi gibi dizidir. Hüsnü Çobansız bir dizi olmayacağını bilmenize rağmen izlersiniz. Spoiler yiyince kimse ağlamaz. Hüsnü Çoban'ın fırlama evlatlarına kavuşacağını bilerek o umutla bu şahane yapımı izlemeye devam edersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Game Of Thrones gibi yabancı diziler sizi sağlığınızdan eder.

Kimse salladığımı düşünmesin. Hayır, Canan Karatay da değilim. Benim sizin yediğiniz ekmekle falan zorum yok. Çoğunuzu biliyorum. Dizi izleyeceğim diye kolaları, cipsleri stok yapıyor, spoiler yemedim diye sevinirken kalorileri vücuda enjekte ediyorsunuz. Unutmayın spoiler yemek selülit yapmaz. Ya bizim dizilerimiz öyle mi? Çay eşliğinde izlenen bir dizinin ne zararı olabilir. Bakın kış günlerinde o vitamin kokulu mandalinaları, bıçakla uzatılan dilim elmaları söylemiyorum bile. Aileyle izlenmeyen dizi daha sağlıksız bir hayat demektir.

Türk dizilerinde ani sürprizler yaşamazsınız.

Türk dizilerinde ani sürprizler yaşamazsınız.

Game of Thrones öyle mi? Birinin memesi fırlar, birisi cıbıl gezer. Türk dizisinde bunları göremezsiniz. Arkamızda dağ gibi RTÜK var. Kanalın anında fişini keser.

Dizi dediğin eylülde başlar haziranda biter.

Yahu bir şeyi izlemek istiyorsam niye aylarca bekleyeyim? İki sezon arası askere giden, dönüşte düğün yapan arkadaşlarım var benim. Ejderha uçtu mu uçmadı mı diye çektiğiniz bu kadar hasrete değiyor mu?

İddia ediyorum Feriha Khaleesi'den daha güçlü bir karakter.

İddia ediyorum Feriha Khaleesi'den daha güçlü bir karakter.
İddia ediyorum Feriha Khaleesi'den daha güçlü bir karakter.

Ama siz Hazal Kaya'nın boyuna laf atıp Emilia Clarke'a laf ettirmezsiniz. Feriha kapıcının kızıyken ejderhası, büyüsü olmadan zirveye çıktı. Khaleesi Türk olsa kaşının oksijenle sarartılmış saçlarına uyumsuzluğunu konuşursunuz ama Khaleesi gözünüze orijinal gelir.

Sihir olayını bir Türk dizisinde görseniz bok atarsınız.

Çünkü iki yüzlüsünüz. Evet sana sana sana hepinize be. Madem sihir yapmak diziyi izletecek şeydi, Betüş'ün suçu neydi? Sihirli Annem'de gerçek üstü olayların alası vardı. Kafanızı ejderhalarla bozmuşsunuz. Konuşan köpek Taci'nin hakkını neden vermediniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eyyy yabancı dizi müptelaları son sözümü dinleyin.

Eyyy yabancı dizi müptelaları son sözümü dinleyin.

Evet GOTcu değiliz. Son bölümü izlemedik. Son fragmanı da izlemedik. S04E09'u da görmedik. Sezon finalini izlemedik. Spoiler yemek bize koymuyor. Bunların utanılacak bir şey olmadığınu düşünüyoruz Çok şey kaçırmadığımızı düşünüyoruz. 'Bir ara başlarım' deyip başlamıyoruz. Çünkü doğal olarak üşenme hakkımızı kullanıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1023
667
511
112
111
40
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selim

1-Basrol hicbirzaman ned stark olmadi. Jon Snow,Khaleesi vs basroldur.(Jon snow oldu evet ama arka sokaklarda da ayni hikaye oldu.) 2- Digiturk gibi kanallar... Devamını Gör

delirium

Sonunda GoT izlemeyen biri diye galeriye girdim, şimdi sessizce sıvışıyorum. Iyi günler. Tşk.