Görüş Bildir
Haberler
FIFA 'Grosskreutz' Kararını En Geç 7 Gün İçerisinde Verecek

FIFA 'Grosskreutz' Kararını En Geç 7 Gün İçerisinde Verecek

Enver K.
01.09.2015 - 15:33 Son Güncelleme: 01.09.2015 - 17:34

TFF'den Grosskreutz Açıklaması

TFF'den Grosskreutz Açıklaması
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray'ın dün İstanbul'a getirdiği Kevin Grosskreutz'un transferinde yaşanan sorun nedeniyle bir açıklama yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklama şöyle;

'Bilindiği üzere 2015-2016 Sezonu Birinci Transfer ve Tescil Dönemi dün sona ermiş ve FIFA'nın global düzeyde kullandığı Transfer Eşleştirme Sistemi (TMS) gece yarısı itibariyle ülkemizde kullanıma kapanmıştır. Bu sistem kulüpler tarafından kullanılan ve federasyonlar ve FIFA tarafından denetlenen bir sistemdir.

Sistemin bir transfere onay vermesi için işlemin yapıldığı iki kulübün girdikleri veri ve dokümanların eşleşmesi şarttır. Bu eşleşmenin ardından önce transferin yapıldığı federasyona, o federasyonun konfirmasyonunun ardından ise transferi yapan kulübün federasyonuna konfirmasyon için otomatik bir bilgilendirme yapılır. Konfirmasyonun ardından transfer sertifikası talebi gerçekleşir.

Bugün bazı gazetelerde yer aldığı şekilde, Türkiye Futbol Federasyonu'na transfer için herhangi bir dosya iletilmesi ve TFF'nin bunu FIFA'ya göndermesi gibi bir uygulama kesinlikle bulunmamaktadır. TMS sistemi, kulüpler tarafından kendilerine özel şifrelerle kullanılabilen oldukça kapsamlı bir uygulamadır.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak yaşanan sıkıntının çözümü noktasında kulübümüzün başvurusunun FIFA'nın ilgili birimlerine iletildiğini ve gündemde olan transferle ilgili kararın FIFA tarafından önümüzdeki günlerde verileceğini özellikle belirtmek isteriz.'

DHA

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/tff-den-gr...

FIFA 'Grosskreutz' Kararını En Geç 7 Gün İçerisinde Verecek

FIFA 'Grosskreutz' Kararını En Geç 7 Gün İçerisinde Verecek

'Kevin Grosskreutz'un Galatasaray'a transferinde kriz var' haberi sadece Türkiye'de değil Almanya'da da geniş yankı buldu.

Türkiye'nin gündemine oturan haberin ardından Borussia Dortmund kulübü de resmi bir açıklama yayınlayarak Kevin Grosskreutz transferi için gerekli işlemlerin yapıldığını ancak son kararı FIFA'nın vereceğini belirtti.

Kevin Grosskreutz'un transferi için FIFA'ya önce Galatasaray adına Türkiye Futbol Federasyonu itirazda bulundu ardından Dortmund resmi itirazını gerçekleştirdi ve onay sürecinin 'sistemin yavaş' olmasından kaynaklandığını belirtti.

Borussia Dortmun, Kevin Grosskreutz'un Galatasaray'a transferi hakkında açıklama yaptı.

Transferin tarihinin resmen tamamlanmasına karşın Galatasaray'ın Kevin Grosskreutz transferini resmen açıklamaması kafalarda soru işareti bırakmıştı.

Konunun diğer muhattabı Borussia Dortmund ise, oyuncu hakkında önemli açıklamada bulundu. Alman ekibi, 'FIFA TMS sistemine zamanında giriş yapılmıştır ve bunun belgeleri mevcuttur. Transfer henüz bitmedi. Kararı FIFA verecek' ifadelerini kapsayan bir açıklama yaptı.

Galatasaray Adına  TFF İtirazda Bulundu

Galatasaray Spor Kulübü, 23:55'te 'sisteme login' olunarak transfer bilgilerinin girildiğini belgeleyen ekran görüntülerini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti. Galatasaray'dan ekran görüntülerini alan TFF de bu bilgileri ve belgeleri, Galatasaray adına FIFA'ya iletti.

Karar En Geç 7 Gün İçerisinde Verilecek

FIFA ile yaptığı görüşmelerin ardından 'bekleyin' cevabı alan Dortmund ve Galatasaray kulüpleri, gözünü konun değerlendirileceği FIFA Oyuncu Statüsü Komitesi'ne çevirdi.

Dortmdun, Galatasaray ve Kevin Grosskreutz üçgeninde yaşanan tüm gelişmeleri değerlendirmeye alacak olan FIFA Oyuncu Statüsü Komitesi, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan da bilgi alarak kararını en geç 1 hafta içerisinde açıklayacak.

Sporx

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0