Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz Hayatını Kaybetti! Mustafa Cengiz Kimdir? Kaç Yaşında Vefat Etti?

Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz Hayatını Kaybetti! Mustafa Cengiz Kimdir? Kaç Yaşında Vefat Etti?

GNS
28.11.2021 - 18:54

Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz hayatını kaybetti. Sarı kırmızılı taraftarı üzen haber Galatasaray Üyesi Teoman Kadıoğlu'ndan geldi. Kadıoğlu durumu 'Beklenen üzücü vefat haberi geldi, geçmiş dönem Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz'i kaybettik. Ailesine ve Galatasaray camiasına başsağlığı dilerim' ifadeleriyle anlattı. Peki Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz kaç yaşında ve neden vefat etti? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray eski başkanı Mustafa Cengiz bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Galatasaray Spor Kulübü'nün 37. başkanı olan Cengiz gördüğü tedavilere rağmen hayatını kaybetti. Durumu Galatasaray üyesi Teoman Kadıoğlu açıkladı. İşte detaylar...

Mustafa Cengiz Kaç Yaşında Vefat Etti?

Mustafa Cengiz Kaç Yaşında Vefat Etti?

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz, uzun süren rahatsızlığına yenik düştü ve 71 yaşında hayatını kaybetti. Sarı-kırmızılı camianın 3.5 yıl başkanlığını yapan Cengiz, kulübün 37. başkanı olarak tarihteki yerini almıştı.

Mustafa Cengiz, başkanlığının son 1 yıllık bölümünde ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmişti. 2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkan Mustafa Cengiz, beyninden ve midesinden bir dizi operasyon geçirmişti. Cengiz, bu süreçte uzun süre tedavi görse de tedavilerden beklenen yanıtı alamadı ve 71 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mustafa Cengiz Kimdir?

Mustafa Cengiz Kimdir?

Cengiz, Gaziantep ilinin Nizip ilçesinde 25 Aralık 1949 tarihinde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini doğduğu yerde tamamladı. Gaziantep Lisesinden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi, buradan mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı, daha sonra TANSA Genel Müdürlüğü yaptı. 12 Eylül sonrası Orta Doğu ülkelerinde çalışmaya başladı.

Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikasında genel başkanlık yaptı, İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yaptı, 20 Ocak 2018 tarihinde Galatasaray SK başkanı seçildi.

Hâlen petrol ve akaryakıt sektöründe kendi şirketlerini yönetmektedir. Sektörde, TABGİS (Türkiye Akaryakıt İşveren Sendikası) genel başkanlığını yürüttü. TFF Dış İlişkiler Bölümünde fahri olarak görev yaptı. Galatasaray Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Darüşşafaka Cemiyeti, Mülkiyeliler Vakfı üyesidir. Yabancı dil olarak İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Başkanlığı döneminde Galatasaray futbol takımı, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Süper Lig'de şampiyon olmuş, 2018-19 Türkiye Kupası'nı ve 2019 Türkiye Süper Kupası'nı kazanmıştır.

Özellikle kulübün mali durumunu düzeltmek için çaba sarf eden Mustafa Cengiz, bu yönüyle takdir edilirken transfer konusunda ise sıkça eleştirildi. Bu eleştirilere 'Kulübün bir kuruşunu kimseye yedirmem.' diyerek cevap verdi.

6 Mayıs 2021'de kişisel Twitter hesabından Galatasaray'ın yapılacak ilk seçiminde başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. 22 Haziran 2021 tarihinde görevini seçilen başkan Burak Elmas'a devretti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın