Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray-Bayern Maçı Öncesi, Sarı Kırmızıların Alman Takımları İle Oynadığı Unutulmaz Maçları Derledik

Galatasaray-Bayern Maçı Öncesi, Sarı Kırmızıların Alman Takımları İle Oynadığı Unutulmaz Maçları Derledik

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, bugün Alman devi Bayern Münih ile İstanbul'da karşılaşacak. 

Maçın favorisi hiç kuşkusuz Alman ekibi olsa da, Galatasaray'ın geçmişte elde ettiği başarılar bugün de taraftarlarının umutlu olmasına olanak tanıyor. 

Bu içeriğimizde, Galatasaray'ın Avrupa arenasında, Alman ekiplerine karşı aldığı unutulmaz galibiyetleri derledik.

Öyleyse başlayalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1999-2000 sezonunda Galatasaray, sonu UEFA Kupası ile bitecek rüya gibi bir sezonun ilk sinyalini Berlin'de aldığı müthiş bir galibiyet ile vermişti.

1999-2000 sezonunda Galatasaray, sonu UEFA Kupası ile bitecek rüya gibi bir sezonun ilk sinyalini Berlin'de aldığı müthiş bir galibiyet ile vermişti.

Şampiyonlar Ligi'nde Milan, Chelsea, Hertha Berlin ile aynı gruba düşen Galatasaray, ilk dört maçından sadece bir puan çıkartarak kötü bir başlangıç yaptı.

Grupta kalan son iki maç Berlin ve Milan'a karşıydı.Hertha Berlin deplasmanında binlerce gurbetçinin izlediği maçı 4-1 kazanmayı başaran Galatasaray; bu galibiyetin ardından Milan'ı da kendi sahasında 3-2 yenerek kötü başladığı grubunu üçüncü tamamlamayı başarmıştı.

Berlin deplasmanında gelen zafer Galatasaray'a müthiş bir özgüven aşılamış; sonrasında gidilen UEFA Kupası'nda rakiplerini teker teker dize getiren Galatasaray kupayı müzesine götürmüştü.

Dünya futbol tarihinde eşine çok nadir rastlanan olaylardan birisi 2 Mart 2000 tarihinde Almanya’nın Dortmund kentinde Borussia Dortmund- Galatasaray maçında yaşandı. Sürecin perde arkasında ise futbolun çok ötesine geçen bir hikaye gizliydi.

Dünya futbol tarihinde eşine çok nadir rastlanan olaylardan birisi 2 Mart 2000 tarihinde Almanya’nın Dortmund  kentinde Borussia Dortmund- Galatasaray maçında yaşandı.   Sürecin perde arkasında ise futbolun çok ötesine geçen bir hikaye gizliydi.

2000 yılında UEFA Kupası'nın dördüncü turunda Galatasaray, ünlü Alman ekibi Borussia Dortmund ile eşleşti. 

Dortmund, Almanya'da Türklerin çok yoğun olarak yaşadığı bir şehirdi. 

Bundan dolayı Galatasaray yönetimi, Dortmund'dan ek bilet talep etti. 

Ancak bütün biletlerin sezon öncesi kombine şeklinde satıldığını belirten Alman ekibi, Galatasaray'ın bu talebini geri çevirdi.

2 Mart günü Westfalen’e gelen taraftarlar gözlerine inanamadı. 65 bin biletli seyircinin kabul edildiği stadyumda 40 bin Galatasaray taraftarı vardı. Almanya’nın hatta dünyanın en ateşli tribünlerinden birine sahip olan Dortmund, kendi evinde sarı kırmızıya boyanmıştı.

2 Mart günü Westfalen’e gelen taraftarlar gözlerine inanamadı. 65 bin biletli seyircinin kabul edildiği stadyumda 40 bin Galatasaray taraftarı vardı.   Almanya’nın hatta dünyanın en ateşli tribünlerinden birine sahip olan Dortmund, kendi evinde sarı kırmızıya boyanmıştı.

Peki bu nasıl olmuştu? 

Tüm biletleri sezon öncesi satılan Dortmund tribünlerinde nasıl Galatasaraylılar oturuyordu? 

Yapılan incelemeler sonucu Almanya'da yaşayan Türklerin, astronomik ücretler ödeyerek Dortmundluların kombilerini bir maçlığına kiraladıkları ortaya çıktı. 

Bu inanılmaz bir olaydı.

Borussia Dortmund, 92 yıllık tarihinde ilk defa kendi evinde, deplasmanı yaşamak zorunda kaldı. Hep hor görülen, şehrin alt sınıfı olarak kodlanan Türk işçiler; şehrin en sembolik mabedini iki saatliğine zapturapt altına aldılar. Galatasaray, kendi evinde gibi oynadığı maçı 2-0 kazandı.

Borussia Dortmund, 92 yıllık tarihinde ilk defa kendi evinde, deplasmanı yaşamak zorunda kaldı.   Hep hor görülen, şehrin alt sınıfı olarak kodlanan Türk işçiler; şehrin en sembolik mabedini iki saatliğine zapturapt altına aldılar.   Galatasaray, kendi evinde gibi oynadığı maçı 2-0 kazandı.

Maç sonrası hem Dortmund yerel basınının hem de Almanya Federal Basını'nın gündeminde bu maç vardı. 

Maçın sonucundan ziyade tribünlerde yaşanan durumun daha utanç verici olduğu yazıldı.

Galatasaraylılara kombinelerini kiralayan taraftarların bir daha stadyuma sokulmaması için kampanya başlatıldı. 

Dortmund yönetimi, bu maçın ardından kombine kiralama uygulamasını ortadan kaldırmak için ek tedbirler aldı.

Dortmundlu Türk işçiler ise, belki bir aylık maaşlarını tek bir maç için feda ettiler. Bununla birlikte ertesi gün gittikleri fabrikalarında patronlarının yüzüne daha gururlu baktılar. Bu olay Almanya’daki Türk diasporasının en büyük gövde gösterilerinden birisi olarak kayıtlara geçti.

Dortmundlu Türk işçiler ise, belki bir aylık maaşlarını tek bir maç için feda ettiler. Bununla birlikte ertesi gün gittikleri fabrikalarında patronlarının yüzüne daha gururlu baktılar.   Bu olay Almanya’daki Türk diasporasının en büyük gövde gösterilerinden birisi olarak kayıtlara geçti.

Galatasaray Kulübü ise Dortmund'ta yaşanan bu çılgınlığı hiçbir zaman unutmadı.

2003-2004 sezonunda İstanbul'daki terör saldırıları sebebiyle maçlarını yurt dışında oynaması gereken Galatasaray'ın tercihi Dortmund oldu.

Yine tıklım tıklım tribünler önünde oynanan maçta, kaderin cilvesine bakınız ki skor yine 2-0 oldu. Galatasaray bu sefer İtalyan devi Juventus'u mağlup etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın bir başka güçlü Alman ekibine karşı kurduğu üstünlük ise daha yakın bir tarihte 2013 yılında yaşandı.

Galatasaray'ın bir başka güçlü Alman ekibine karşı kurduğu üstünlük ise daha yakın bir tarihte 2013 yılında yaşandı.

Şampiyonlar Ligi'nde grubundan çıkmayı başaran Galatasaray; Muslera, Melo, Sneijder, Drogba, Burak Yılmaz gibi yıldız isimleri kadrosunda barındırıyordu.

Son 16 turunda rakip Schalke oldu. 

İstanbul'daki ilk maç 1-1 sonra erince herkes düğümün çözülmesi için Gelsenkirchen'deki rövanşı beklemeye koyuldu.

Almanya'daki rövanş müthiş bir heyecana sahne oldu. Maçın sonunda 3-2 kazanmayı başaran temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Almanya'daki rövanş müthiş bir heyecana sahne oldu. Maçın sonunda 3-2 kazanmayı başaran temsilcimiz Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Galatasaray bugün, bir başka büyük Alman devi Bayern ile kozlarını paylaşacak.

Temsilcimizin geçmişteki zaferlerinden ilham alarak yine bizleri gururlandırmasını diliyoruz. 

Tarihe geçen Berlin, Dortmund, Schalke zaferlerine bir yenisi de umarız bu bugün eklenir.

İlgini çekebilir...

İlgini çekebilir...

İlgini çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mesut binici

Başarılar aslanlar

kyle-reese

Galatasarayımız bu akşam yenilmez,zaten tüm takım taraftarlarının alayının aklı fikri bizde