Görüş Bildir
Haberler
Galata'da Tarihi Binayı Örten Nusret Posterine Tepki: 'Kültür Varlığı Mevzuatına Aykırı'

Galata'da Tarihi Binayı Örten Nusret Posterine Tepki: 'Kültür Varlığı Mevzuatına Aykırı'

Batuhan
15.02.2021 - 08:39

Nusret Gökçe'nin İstanbul Galata'da açılacak yeni restoranı için astırdığı posterin tarihi binanın üzerini kapatması tepkilere neden oldu. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat da, posterin kültür varlığı mevzuatına aykırı oluğunu belirtilerek işlem başlatılacağını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya çapında tuz serpme hareketiyle tanınan kasap Nusret Gökçe, yeni şubesinin açılacağı İstanbul Galata Meydanı'nda bulunan tarihi binaya kendi posterini astırdı.

Gökçe'nin asılan posterinin tüm binayı kaplaması ise sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Gökçe'nin asılan posterinin tüm binayı kaplaması ise sosyal medyada tepkiyle karşılandı.

Konuya tepki gösteren isimlerden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Sözde kültür elçilerinin ticari projeleri için bin yıllık Galata Meydanı’na yapılan bu uygulama kabul edilemez. Tarihi binanın bu şekilde kapatılması reklam yönetmeliği ve kültür varlığı mevzuatına aykırıdır. İzinsiz uygulama hakkında işlem yapacağız' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
95
25
6
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İbrahim özdemir

Kendi posterini astirmak ne, tam bir maho ağalık hareket

hsynnnnnn

dünya çapında bi karikatür olduğu için bence en mantıklısı. nusret açılacak diye yazsa özellikle turistler tarafından farkedilmezdi.

hazal güçlü

İşlem başlatılmalı.

oytun akyol

tadilat sırasında bir şekilde örtü ile kapatacak zaten, üzerine logosunu bastığı örtü ile kaplaması bence sorun değil,yani ona gelene kadar ohooo