Görüş Bildir
Haberler
FSM Köprüsü'nün Bakım İhalesi 508 Milyon TL'ye Makyol'a

FSM Köprüsü'nün Bakım İhalesi 508 Milyon TL'ye Makyol'a

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği, FSM Köprüsü’nün askı halatlarının değişim işi tam 508 milyon TL’ye Makyol’un da içerisinde yer aldığı iş ortaklığına verildi. Makyol, geçtiğimiz günlerde bakımını bir yıl önce tam 58 milyon TL’ye yaptığı ve pistinde çatlak oluşan Trabzon Havalimanı’yla gündeme gelmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü 6 Temmuz tarihinde “FSM Köprüsü Askı Halatlarının Değiştirilmesi ve Boğaz Köprülerinin Eksik Kalan İşlerinin Tamamlanması Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, ihale tam 508 milyon 312 bin TL’ye Japonya merkezli IHI Infrastructure Systems şirketi ile Makyol İnşaat Şirketi’nin oluşturduğu iş ortaklığına verildi. İş ortaklığı ile Karayolları arasında imzalanan sözleşmede ise milyonlarca liralık işin 900 gün süreceği belirtildi. Öte yandan Adnan Çebi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Makyol’un adı ve “17/25 Aralık tapeleri”nde de geçiyordu.

Pazarlık usulüyle verildi

Pazarlık usulüyle verildi

Milyonlarca liralık ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı.

Trabzon Havalimanı pistini de aynı şirket onarmıştı

Trabzon Havalimanı pistini de aynı şirket onarmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde bakımı için bir yıl önce 58 milyon TL harcanan Trabzon Havalimanı pistinde çatlak oluşması nedeniyle uçuşların durdurulması gündem olmuştu. Pisti milyonlarca liraya onaran şirketin Makyol Şirketi olduğu ortaya çıkmıştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) pist onarım işi için pazarlık usulü (21/B) ile açtığı ihaleyi 29 Nisan 2020 tarihinde Makyol İnşaat aldı. DHMİ, bu kapsamda pist bakımı ve aydınlatma işleri için Makyol İnşaat’la 58 milyon 58 bin 661 TL’lik sözleşme imzaladı.

Son 10 yılda 24 kez vergiden muaf tutulan Makyol, son beş yılda da Cengiz, Limak, Kolin ve Kalyon’la birlikte kamu ihalelerinin yüzde 24’ünü alan şirketlerden biri oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
174
77
29
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Gider ayak nerden geçirsek kardır diye geçiriyolar açık buldukları yerden

Hilal Bal

İstanbul'un fethi 53 gün sürdü, 900 gün bakım nedir ? 100 gün japonlar 800 gün Makyol yapacak herhalde :)

Trky

Bu işte bir yanlışlık olmasın 3-4 milyar TL falan olması lazım değil miydi :)