Görüş Bildir
Haberler
Fransa’nın Rus Gemisine El Koyduğu Manş Denizi Nerede? Manş Denizi Kaç Km? Manş Denizi'nin Haritadaki Konumu

Fransa’nın Rus Gemisine El Koyduğu Manş Denizi Nerede? Manş Denizi Kaç Km? Manş Denizi'nin Haritadaki Konumu

Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyonların hızla yükselerek savaşa dönüştü. Rus askeri birliklerinin sınırları geçmesiyle başlayan savaştan haberler gelmeye devam ediyor. Yaşanan son gelişmelerden biri de Fransa'nın, Manş Denizi'nde Rus gemisine el koyması oldu. Sıcak gündemde yer alan bu olayın ardından Manş Denizi'nin konumu ve nerede olduğu vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki Manş Denizi nerede? Manş Denizi kaç km? İşte Manş Denizi'nin haritadaki konumu ve tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasıyla beraber tüm dünya gözü bu savaşa dikmiş vaziyette. Neredeyse bütün ülkeler, saldırıları durdurmayan Rusya'ya karşı yaptırım kararı aldı. Silahların susmadığı Ukrayna'dan içleri acıtacak türden görüntüler gelmeye devam ediyor. Son gelişmelere göre; Manş Denizi'nde bir Rus gemisine Fransa tarafından el konuldu. Bu haberin ardından Manş Denizi hakkında araştırmalar başladı.  Manş Denizi nerede? Manş Denizi kaç km?

Manş Denizi Nerede, Kaç Km?

Manş Denizi Nerede, Kaç Km?

Manş Denizi Büyük Britanya Adası'nı Fransa'dan ayırır, Atlas Okyanusu ile Arktik Okyanusu'ni birleştirir. Uzunluğu 563 km (350 mil), en geniş yeri ise 240 km'dir (150 mil). Deniz oldukça sığdır. Ortalama derinlik 63 metre kadardır.

Dover boğazı (Strait of Dover) kanalın en dar kısmıdır. Dover'den Cap Griz Neze sadece 34 km (21 mil) dir. Manş Denizinin doğu ucunda yer alır ve Kuzey deniziyle karşılaşır. Antik Roma hegemonyası döneminde kanal Latince Oceanus Britanucus olarak biliniyordu. Daha sonra British Sea İngiliz Denizi olarak adlandırıldı. Victoria zamanında kanal ayrıca Gümüş hat olarak da biliniyordu. William Camden, Britannica (1586) da İngiliz Denizi olarak isimlendirildiğini fakat ayrıca İngiliz denizciler tarafından kanal olarak adlandırıldığını söyler. Yaklaşık 1450'deki haritada kanal, İngiliz Kanalı Canalites Anglie olarak adlandırılır.

Kanal derinliği Dover ve Calais arasında 45 m dir. Buradan doğu tarafına doğru deniz sığlaşmaya devam eder. Broad Fourteens de yaklaşık 26 metredir. Kanalda, Fransa'ya yakın olan kısımda adalar yer alır. Scilly Adaları, Birleşik Krallık ve Ushant Fransa'da kanalın sonunun batı ucunda yer alır.

Fransa Rus Gemisine El Koydu!

Fransa Rus Gemisine El Koydu!

Fransa basınında yer alan haberlerde, dün ülkenin Rouen kentinden Rusya’nın Saint-Petersburg istikametine doğru yola çıkan gemi, Fransız deniz polisi tarafından ticari yaptırımları ihlal ettiği gerekçesiyle Manş Denizi’nde durdurularak Boulogne-sur-Mer Limanı'na yönlendirildi.

İsminin Baltic Leader olduğu belirtilen geminin, incelemeye alındığı kaydedildi.

İçinde araçların olduğu 127 metrelik geminin, AB’nin yaptırım listesine aldığı Rus şirketine ait olduğundan şüpheleniliyor.

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M H

T24 ile soyleşisinde Nevşin Türkiye'de hiç bir kanalın ödemediği kadar youtube'dan para kazaniyorum dedi . Ayrıca DW ve Fox ve diger kanallara çalışiyor . Am... Devamını Gör