Görüş Bildir
Haberler
Fransa Gruptan Çıkmayı Garantiledi | Fransa 2-0 Arnavutluk

Fransa Gruptan Çıkmayı Garantiledi | Fransa 2-0 Arnavutluk

EURO 2016 A Grubu 2. maçında Fransa, Arnavutluk'u 90. dakikada Griezmann ve 90+6. dakikada Dimitri Payet'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Fransa, puanını 6'ya yükselterek gruptan çıkmayı garantiledi. Arnavutluk ise 0 puanda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EURO 2016 A Grubu 2. maçında Fransa ile Arnavutluk Veledrome Arena'da karşılaştı.

Fransa, turnuvanın açılış maçında Romanya'yı 2-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırmıştı. İsviçre'ye mağlup olan Arnavutluk ise turnuvaya puansız başlamıştı.

Maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı. İlk 45 dakikada iki takım da pozisyon üretemezken kaleye isabetli şut dahi çekilmedi.

İkinci yarı sahada daha hareketli bir oyun hakimdi. Fransa gol bulmak adına baskılı oynayan taraf oldu ve istediği golü 90. dakikada Griezmann ile buldu. 90. dakikaya kadar kaleye hiç isabetli şut çekilmemişti. Böylelikle maçta kaleye isabet eden ilk şut, gol olmuş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yedikleri golden sonra yıkılan Arnavutluk takımı, 90+6. dakikada Dimitri Payet'in golüne engel olamadı. Fransa, Arnavutluk'u 2-0 mağlup etti.

Fransa, A Grubu'ndaki puanını 6'ya yükseltirken Arnavutluk 0 puanda kaldı. Fransa, grup aşamalarının tamamlanmasına 1 maç kala üst tura çıkmayı garantiledi.

A Grubu'nda oluşan puan durumu

A Grubu'nda oluşan puan durumu

Maça dair bilgiler

  • Fransa, Stade Vélodrome’da oynadığı son 11 maçta sadece bir kez (2009’da Arjantin’e) mağlup oldu (7G 3B).

  • Fransa - Arnavutluk maçı, Euro 2008'deki Fransa-Romanya maçından beri ilk yarısında isabetli şut atılmayan ilk Avrupa Şampiyonası maçı oldu.

  • Griezmann, Wiltord ve Trezeguet'den sonra (2000) Avrupa Şampiyonaları'nda Fransa adına yedekten girip gol atan ilk oyuncu oldu.Antoine Griezman, Arnavutluk karşısında maçın ilk isabetli şutunda golü buldu (90. dakikada).

  • Dimitri Payet, Avrupa Şampiyonaları'nda normal sürede atılan en geç golün sahibi oldu.

  • Fransa'nın EURO 2016'da attığı dört golün üçü, maçların 89. dakikalarından sonra geldi.

OptaCan

Takipçilerimizin maç tahmini

Rengarenk taraftarlar dikkat çekti

Rengarenk taraftarlar dikkat çekti
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
4
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Önder Demirezen

ulan yine son dakika da attılar ya

Ferdi Kılınç

A grubu zaten en kolayi. Fransa o kumeden cikamasaydi o zaman butun dunyaya rezil olurdu. Bir zahmet yani. Birde ev sahibisin Arnavutluga yazik oldu gercekt... Devamını Gör

Cedric

izledim maçı armutluğa yazık oldu