Görüş Bildir
Haberler
Fox Kids ve Jetix İzlemiş Efsane Nesil'in Unutmadığı 16 Çizgi Film

etiket Fox Kids ve Jetix İzlemiş Efsane Nesil'in Unutmadığı 16 Çizgi Film

Berk S.
03.02.2016 - 14:41

1. Roboroach

1. Roboroach

Bir laboratuvarda yakalanarak bir takım deneylere maruz kalan ve sonrasında Roboroach olan Ruby ve onun sinirli, umursamaz ve para hastası kardeşinin (Reg) başından geçen komik olayları anlatıyordu. Reg'in her bölümün sonunda ''Neden Ben'' demesini eminim birçok kişi unutmamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Spider-Man

2. Spider-Man

Fox Kids ve Jetix'te yayınlanan Spider-Man birçok kişi tarafından en başarılı Spider-Man çizgi filmi sayılıyor. Tam tamına 5 sezonu bulunan başarılı çizgi dizide birçok farklı Marvel karakterini görme şansını bulmuştuk. Ayrıca açılış jeneriği çok başarılıdır.

3. What's with Andy?

3. What's with Andy?

Andy Larkin ve sadık yardımcısı Danny'nin Cefakar Doğu'da yaptığı şakaları unutmak imkansız olsa gerek. İlk olarak Teletoon kanalında yayınlanmaya başlayan çizgi dizi, beğenilince Fox Kids kanalına geçmişti. Ardından bildiğimiz gibi Jetix'de yayınına son vermişti. ''Hesap lütfen''.

4. Wunschpunsch

4. Wunschpunsch

Michael Ende'nin bir kitabından uyarlanan bir çizgi film olan Wunschpunsch, 2 başarısız büyücü olan Tyrannia ve Bubonic'in, Maggot'ın da zorlamasıyla şehir üzerine yaptığı büyülerin, kendi hayvanları olan Mauricio ve Jacob tarafından her seferinde bozulmasını konu alıyordu. Çizgi filmin jeneriği birçok kişi tarafından sevilmişti.

5. The Why Why? Family

5. The Why Why? Family

Fox Kids'den Jetix'e geçiş yapmayan nadir çizgi filmlerden birisi olan Neden, Neden Ailesi sadece bir çizgi film değil aynı zamanda öğretici bir yapımdı. Filmin ana kahramanı olan meraklı bebeğimizin ailesinin her üyesi bir konuda uzmandı. Amcaları anatomi konusunda uzmanken, babası mekanik, annesi zooloji, dedesi astronomi ve büyükannesi de doğa olayları ile ilgilenirdi.

6. Mad Jack the Pirate

6. Mad Jack the Pirate

Fox Kids'in en başarılı komedi içerikli çizgi filmi olan Çılgın Korsan Jack, ayrıca şimdiye kadar yapılmış en başarılı Türkçe dublajlardan birine sahipti. Çılgın Korsan Jack maalesef  23 bölüm sonra yayından kaldırılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Walter Melon

7. Walter Melon

Walter Melon kiralık süper kahramandır. Bir süper kahramanın (Spider-Man, Alaaddin, Terminator, Superman, Indiana Jones, James Bond, Athos vs.) başına beklenmedik kötü bir olay gelirse, Walter Melon'a telefon edilirdi ve o da bir süreliğine o kahramanın yerine geçerdi. Ayrıca Bitterbug isimli de bir yardımcısı vardır. Düşmanı da hep aynı çirkin yeşil saçlı adamdır. O da her bölümde ayrı bir kötü karakter olarak karşımıza çıkardı.

8. Eek! Stravaganza

8. Eek! Stravaganza

Türkiyede yayın hayatına Fox Kids'de başlayan Eek! Ciyak Kedi'nin 5 sezonu bulunmaktaydı. Birinci sezon Eek The Cat'in maceralarından oluşurken, ikinci sezonda çizgi filme ek olarak The Terrible Thunder Lizards da katılmıştı. Üçüncü sezonda ismi değişerek Eek! Stravaganza olmuştu. Eek'in şişman pembe renkli bir kız arkadaşı ve her bölüm başına belan olan köpek Sharky vardı ve başına gelmeyen kalmazdı. Ayrıca Eek The Cat'in birçok bölümünde Hollywood'a gönderme yapılmıştır. The Terrible Thunder Lizards ise 2 farklı kafa yapısına insanın Tarih Öncesi Devir'de Dinazorlara karşı verdiği amansız mücadeleyi anlatıyordu.

9. The Kids from Room 402

9. The Kids from Room 402

Bir sınıf ve her biri farklı ruh halinde olan bir grup öğrenci. 402 Numaralı Sınıf'ın en iyi özelliği bütün karakterleri, hiçbiri arka planda kalmayacak şekilde işlemesiydi. Her karakterin kendine has özellikleri vardı.

10. X-Men

10. X-Men

Marvel'ın en başarılı çizgi dizilerinden biridir. IGN tüm zamanların en mükemmel çizgi dizisi olarak X-Men'i 13. sıraya yerleştirmişti. Üstelik IMDb'de 8.5 puan'a sahiptir. Ayrıca açılış jeneriğide muhteşemdir. Tıpkı Spider-Man gibi 5 sezona sahiptir. X-Men 5 sezon boyunca birçok farklı konuyu işleyerek X-Men evreninin neredeyse tüm karakterlerini detaylı olarak bizlere sunmuştu.

11. Shaman King

11. Shaman King

Jetix'in kapanış jeneriğinden önceki son anime olan Shaman King'in ayrıca 32 ciltlik Manga'sıda bulunmaktadır. Yoh Asakura'nın, 500 yılda bir düzenlenen 'Şaman Kral Turnuvası'na katılmasını ve sonra olan olayları konu alırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Secret Files of the Spy Dogs

12. The Secret Files of the Spy Dogs

Fox Kids ve Jetix'te yayınlanan dünyadaki tüm köpeklerin gizli bir üsse bağlı olduğu ve çok zeki, gelişmiş canlılar olarak lanse edildiği, köpeklerin insanların iyiliği için çalışarak ve kedilerden koruyarak yaşadıkları maceraları konu alan çizgi filmin ana karakteri Ralph'dir. Ralph'ın ekibinde ise güzel arkadaşı Mitzy, kas gücüne önem veren Von Rabie ve Scribble adında beyni henüz gelişmemiş bir yavru vardır. Örgütün başında olan Dog Zero ise çizgi filmin en merak edilen köpeği olmasına rağmen hiçbir bölümde yüzü gösterilmemiştir.

13. Jim Button

13. Jim Button

Jim Button ray olsun olmasın her yerde gidebilen Emma adındaki bir lokomotif ve bu lokomotifin sahibi olan Luke ile beraber gülmeyi bilmeyen Ejderha Bayan Keskindiş'in kaçırdığı imparatorun kızını kurtarmaya çalışmaktadırlar. Jim Button tıpkı Wunschpunsch gibi Michael Ende'nin bir hikayesinden alınmıştır.

14. Heathcliff

14. Heathcliff

Şişman, obur, çapkın ve boşboğazdır. Sonia adlı bir kız arkadaşı vardır. Kendine ait kedi çetesi her bölümde farklı bir macera yaşamaktadır. Fox Kids'de yayınlanmış çizgi filmler arasında en eski geçmişe sahip çizgi filmlerden biridir.

15. Life with Louie

15. Life with Louie

İlk olarak Fox Kids yılbaşı özel programıyla başlayan çizgi dizi 3 sezon sürmüştü. Afacan Louie, Amerikalı komedyen Louie Anderson'ın Wisconsin'da geçen çocukluk anılarını anlatmıştı. Üstelik çizgi dizi dalında iki kez Emmy ödülünü kazanmıştır.

16. Tutenstein

16. Tutenstein

Eski Mısır'dan 10 yaşındakı firavunun mumyasının gösterildiği müzede Cleo ve Luxor tarafından günümüz dünyasında tekrar canlanıp, Cleo ve Luxor ile yaşadıkları maceraları anlatıyordu. Tutenstein her ne kadar bir çizgi dizi olsa da aynı zamanda Eski Mısır hakkında birçok bilgi vermiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3364
1089
172
94
73
52
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Çılgın Korsan Jack tam bir efsanedir. Bildiğim kadarıyla Disney yapımı aynı zamanda. Onu kaldırıp daha Karayip Korsanları' nı çıkardılar. Türkçe seslendirmen... Devamını Gör

Validen

KAŞIK! Kene'yi unutmuşsunuz.

Ezgi Akıncı

Gözyaşları içinde sonlandırıyorum bu galeriyi. Burada durup peçete dağıtıcam herkese. Vicdansız Onedio.