Görüş Bildir
Haberler
12 Adımda Fotoğraflarda Güzel Çıkma Sanatı

etiket 12 Adımda Fotoğraflarda Güzel Çıkma Sanatı

patronicem
16.04.2014 - 16:18 Son Güncelleme: 16.04.2014 - 16:24

Fotoğraflarda Güzel Çıkma Sanatı

Akıllı telefonlar, sosyal medya sağolsun artık her an nereden flashların patlayacağı, hangi mecrada fotoğraflarımızın paylaşılacağı belli değil. Dikkat olmak lazım eğer özel bir güne davetliyseniz, fotoğraf sever bir arkadaşınızla buluşacaksanız, anında sosyal medyada yer almanız kaçınılmaz. Hiç fotojenik değilim, olduğumdan daha az güzel çıkıyorum, diyenlerdenseniz işte size pratik birkaç öneri:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- ARKA FONA DİKKAT

1- ARKA FONA DİKKAT

Eğer arka fon olarak beyaz renkli bir yer seçerseniz, akıllı telefonların sizi muhteşem göstermesi kaçınılmaz zira ayarları otomatik olarak size yoğunlaştırıp, renginizin son derece doğal ve estetik çıkmasını sağlayacaktır. Özellikle pembe ve sarı  fonlardan uzak durun!

2- ALLIK DAĞILIMINA DİKKAT

2- ALLIK DAĞILIMINA DİKKAT

Allığınızın yanaklarınıza tam olarak dağıldığından emin olun, resimlerde çift yanaklı çıkmak istemezsiniz.

3- RİMELLERE DİKKAT

3- RİMELLERE DİKKAT

Mutlaka bol bol rimel sürmeye gayret edin, hatta takma kirpik bile takabilirsiniz. Gözlerinizin çekici ve suratınızın muhteşem görünmesine fayda sağlıyor.

4- FONDOTENE DİKKAT

4- FONDOTENE DİKKAT

Cilt renginizle uyuşan bir fondoten sürdüğünüze emin olun. Zira özellikle flash kullanılarak yapılan gece çekimlerinde hortlak gibi çıkabilirsiniz.

5- IŞIĞA DİKKAT

5-  IŞIĞA DİKKAT

Fotoğraf çektirmeden evvel 5 saniye kadar ışığa bakın, bu göz bebeklerinizi canlandıracak, ayrıca kırmızı gözlü çıkmanızı engelleyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- KAŞLARA DİKKAT

6- KAŞLARA DİKKAT

Sizce modeller neden sürekli kaş kalemi kullanıyor ya da kaş dövmesi yaptırıyor? İnanmayacaksınız ama ifadenin düzgün çıkabilmesi için kaşların son derece büyük faydası var. Fotoğraf çektirmeden evvel illaki kaşlarınızı boyayın ya da aralarında boşluklar varsa, doldurun.

7- DİLE DİKKAT

Mutlaka bir aynanın karşısına geçip deneyin. Dilinizi ön üst dişlerinizin arkasına dayayın ve gülümseyin. Gördünüz mü, suratınız nasıl toparlanıyor ve ne kadar çekici bir hal alıyorsunuz

8-  GÖZLERE DİKKAT

Fotoğraf çektirmeden evvel, gözlerinize bir kaç damla su ya da lens solusyonu damlatırsanız, hem daha canlı bir göze, hem de pırıl pırıl parlayan ışık saçan bir göz formuna sahip olursunuz.

9- RUJA DİKKAT

9- RUJA DİKKAT

Fotoğraf çektirmeden evvel mutlaka rujunuzu tazeleyin ve illaki rujunuz canlı ve parlak tonlarda olsun.

10- GÖLGEYE DİKKAT

10-  GÖLGEYE DİKKAT

Özellikle tam tepeden gelen yoğun ışık süzmesinden kaçının. Bu şekilde çektireceğiniz fotoğraflarda saçlarınızın üst kısmı parlayacak fakat suratınız gölgede kalacaktır.

11- KOPYA ÇEKİN

11- KOPYA ÇEKİN

En beğendiğiniz ve en iyi çıkan fotoğraflarınızı inceleyin. Hangisinde çok daha iyi çıkmışsanız kopyalamaya ve o şekilde ifade vermeye gayret edin.

12- GIDIĞA DİKKAT

12- GIDIĞA DİKKAT

Ufacıkta olsa bir gıdığınız varsa, unutmayın resimlerde bir yağ kütlesi gibi çıkabilir. Bu yüzden fotoğrafların üstten çekilmesine gayret edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
307
151
121
114
71
68
64
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın