Görüş Bildir
Haberler
Fotografik Algına Göre Ne Tarz Bir Zeka ve Yeteneğe Sahip Olduğunu Söylüyoruz!

etiket Fotografik Algına Göre Ne Tarz Bir Zeka ve Yeteneğe Sahip Olduğunu Söylüyoruz!

Hazırsan başlayalım!

1. Başlamadan önce bir iki soruyla görsel algını ölçelim. Sence hangi bina daha yakın?

1. Başlamadan önce bir iki soruyla görsel algını ölçelim. Sence hangi bina daha yakın?

2. Şimdi de bu fotoğrafa iyi bak!

2. Şimdi de bu fotoğrafa iyi bak!

Yukarı bakmak yok! Bu bebek ya da doktor aynı doktor ve bebek mi?

Yukarı bakmak yok! Bu bebek ya da doktor aynı doktor ve bebek mi?

3. Peki bu resimdeki insanlar sana ne düşündürdü?

3. Peki bu resimdeki insanlar sana ne düşündürdü?

4. Bu yemek fotoğraflarından hangisi sana karnının acıktırdığını hissettirdi ya da iştah açıcı geldi?

5. Bu okyanus görüntülerinden hangisi sende serin sulara kendini bırakma istediği oluşturdu?

6. Az kaldı...Bu fotoğraflardan en ilginç hikayeye sahip olan sence hangisi?

7. Düşüncelere dalarken içinde kaybolacağın gökyüzü hangisi?

8. Yalnızlığı en iyi şekilde anlattığını düşündüğün görseli seç bakalım!

9. Buna da cevap ver bitirelim! Bu hediyelerden hangisini yılbaşında hediye olarak almayı isterdin?

Duygusal!

Duygusal!

Senin bu hayatta en iyi olduğun şey; insan ilişkileri! Empati gücün fazlasıyla gelişmiş bu sayede beş dakika bile konuştuğun insanın kafasının içine girebiliyor ne düşünüp, hissettiğini anlayabiliyorsun. Tam anlamıyla hislerin insanısın duygularını çok yoğun yaşayıp, onlara göre hareket ediyorsun. İçgüdülerine çok güveniyor asla da yanılmıyorsun. Özetle hassas, duyarlı ve iyi bir dinleyicisin. 

Yeteneğinse; İnsanlık! Şöyle ki sen, iyi bir insan nasıl olunura örnek birisin. Karşılığında zarar göreceğini bilsen bile başkalarının yardımına koşabilecek, onların yaralarını sarmak için kendinden bile ödün verebilecek kadar fedakarsın. İnsanları çok seviyor, kimse üzülüp incinmesin istiyorsun. Bu kadar barışçıl ve insani duygularla dolu olman da senin en büyük yeteneğin!

Müzikal!

Müzikal!

Senin için müzik her şey demek!Öyle ki senin için her şey resmen bir melodi! İnsan sesi ya da çevreden gelen seslere karşı fazlasıyla duyarlısın. Bu sebeple düşünme ve algılama yeteneğin de ritimler üzerine kurulmuş. Senin için notalar, ritimler, sesler, melodiler sadece birer müzik kavramı değil hayatın ta kendisi. Müzikle besleniyor, müzikle yaşıyor, müzikle yatıp müzikle kalkıyorsun. Hayatındaki bütün anılar melodilerle kodlanmış. Üzüntünde de o var, sevincinde de... 

Yeteneğinse; doğal olarak bu yönde; bir veya birden çok müzikal alet çalabiliyorsun ya da bunları öğrenme konusunda son derece başarılı olabilirsin!

Felsefik!

Felsefik!

Sen hayatı ve onun içindeki bir şeyi asla olduğu gibi kabul etmeyen insanlardansın. Ne olursa olsun kendini kandırmaktan kaçınan bir yapın olduğu için daima gerçeğin peşinden koşuyorsun. Bu da senin çevrendeki herkese ve her şeye karşı bambaşka bir açıdan bakmanı sağlıyor. Küçük ayrıntılardan büyük resmi görebiliyorsun. 

Yeteneğinse; Analiz ve yorum. Beynin öylesine derin ki güçlü bakış açınla her şeyi mükemmel bir şekilde analiz edip, yorumlayabiliyorsun.

Sayısal!

Sayısal!

Senin beynin adeta bir makine gibi çalışıyor: Tıkır tıkır ve kusursuz! Somut şeyleri kolaylıkla soyuta çevirebildiğin için düşünceler ve fikirler arası kompleks ilişkileri algılamada oldukça başarılısın. Sayılar, grafik ve tablolar halindeki veriler ile uğraşmaktan, bilimsel araştırmalar yapmaktan ya da bu konuda bilgi hazineni genişletmekten, bulmaca ve zeka oyunlarından büyük bir zevk alıyorsun. Belki de bu yüzden insan ilişkileri, duygu, his, sezgi gibi şeyler senin için ikinci planda... 

Yeteneğinse; Dikkat! Evet sayısal konularda, verileri yorumlamakta oldukça başarılısın ancak bunun ana kaynağı fazlasıyla dikkatli biri olman. Etrafını inanılmaz dikkatli izliyor ve etrafında olup bitenler sana söylenmese bile anında anlıyorsun. Satır aralarını yakalıyor ve dile getirilmeyen şeyleri bile anlayabiliyorsun.

Yaratıcı!

Yaratıcı!

Senin beyninin içi lunapark gibi eğlenceli ve rengarenk. Duyduklarından çok gördüklerini 3 boyutlu olarak hafızasına kaydeden bir zihin mekanizman var. Belki de bu sebeple beynin sen istemesen bile olayları; farklı ve orijinal bir şekilde algılıyor. Yaratıcı olmaksa illa sanatla uğraştığın anlamına gelmiyor. Bu tarz zekaya sahip biri olarak hangi işle uğraşırsan uğraş onu çok daha farklı bir yorumla ve yöntemle yapıyorsun. Aynı zamanda oldukça hassas ve duyarlı bir insansın. 

Yeteneklerinse; gelişmiş ve uçsuz bucaksız hayal gücünle bir şeyi kolayca öğrenip, beynine kodlayabiliyorsun. Yani özetle psiko-motor becerilerin öylesine gelişmiş ki resimlerle/şekillerle düşünebilme, renk ve dokuları en ufak ayrıntısına kadar fark edebilme becerin oldukça yüksek.